Bucharest Jazz festival 2018 - sursa foto pixabay

Incepe Bucharest Jazz Festival 2018

In iulie muzica buna in centrul capitalei la Bucharest Jazz Festival 2018. Accesul la festival este gratuit!

 

Am primit comunicatul de presa de la Arcub care anunță lineup-ul ediției. Am ascultat o pare dintre interpreți și știu că seara voi merge la jazz în Piața George Enescu. Festivalul are loc într 2-8 iulie, începe cu o degustare de vinuri la Arcub, iar concertele sunt susținute lângă Ateneu. Accesul este liber, așadar vă puteți bucura de atmosferă muzicală faină și compania unor oameni care iubesc jazzul. Vă atașez în continuare comunicatul de la Arcub.

[wp_ad_camp_1]

BUCHAREST JAZZ FESTIVAL ANUNȚĂ LINEUP-UL EDIȚIEI 2018

Nume mari de Grammy la ediția a VII-a, 2 – 8 iulie, Piața George Enescu, ARCUB

 

JAN GARBAREK FEATURING TRILOK GURTU /

GONZALO RUBALCABA SPECIAL GUEST PEDRITO MARTINEZ /

LARS DANIELSSON QUARTET /

JAZZMEIA HORN / TEODORA ENACHE AND THE PROPHET BAND /

MIRCEA TIBERIAN / BUCHAREST JAZZ ORCHESTRA FEATURING BLUE NOISE / ALEX CALANCEA BAND / JAZZYBIT

Bucharest Jazz festival 2018

Artiști din Cuba, Brazilia, Statele Unite, Suedia, Norvegia, Germania, Republica Moldova, India și România cântă între 4 și 8 iulie pe scena celei de-a șaptea ediții a Bucharest Jazz Festival, în Piața George Enescu.

 

Nominalizați sau deținători ai unor premii Grammy, ultimii headlineri anunțați la Bucharest Jazz Festival 2018 sunt cântăreața Jazzmeia Horn din America, pianistul cubanez Gonzalo Rubalcaba și percuționistul Pedrito Martinez.

[wp_ad_camp_2]

Pe lângă artiștii internaționali deja confirmați la Bucharest Jazz Festival – Jan Garbarek, Trilok Gurtu, Lars Danielsson și Joca Perpignan, jazzul românesc este reprezentat de Teodora Enache, JazzyBIT, Bucharest Jazz Orchestra și Blue Noise completat de noile nume anunțate – Mircea Tiberian și Alex Calancea Band din Republica Moldova.

Teodora Enache a fost iar ediția din acest an încheie frumoasa colaborare a renumitei interprete de jazz cu Bucharest Jazz Festival.

 

Cubanezul Gonzalo Rubalcaba – denumit de Dizzy Gillespie „… cel mai mare pianist pe care l-am auzit în ultimii 10 ani” – este una dintre cele mai importante personalități ale jazzului afro-cubanez din anii ’90. Câștigător al unui premiu Grammy în 2001, Rubalaba cântă pe scena Bucharest Jazz Festival alături de bateristul de origine cubaneză, Pedrito Martinez, nominalizat la Grammy în anul 2013 pentru cel mai bun album de Latin jazz.

 

Comparată cu Betty Carter, Nancy, Wilson și Sarah Vaughan, tânăra câștigătoare a Thelonius Monk International Vocal Jazz Competition, Jazzmeia Horn vine la București cu albumul său de debut, A Social Call, care i-a adus în 2018 prima nominalizare la premiile Grammy.

[wp_ad_camp_3]

Un punct culminant al festivalului îl reprezintă concertul a doi muzicieni provenind din culturi complet diferite- saxofonistul norvegian Jan Garbarek și percuționistul de origine indiană Trilok Gurtu. Concertul Jan Garbarek Group featuring Trilok Gurtu face parte din turneul european al artistului Jan Garbarek din 2018.

 

Parte a unui turneu european este și concertul Lars Danielsson Quartet de la Bucharest Jazz Festival. După ce a câștigat, anul trecut, al treilea premiu internațional ECHO la categoria „Cel mai bun contrabasist al anului”, artistul suedez Lars Danielsson prezintă la București ultimul său album, Liberetto III.

 

Dacă în 2017, trupa Trigon aducea pe scena festivalului ritmul jazzului basarabean, anul acesta Alex Calancea, printre cei mai căutați basiști și aranjori din Republica Moldova, vine la BJF cu grupul său Alex Calancea Band.

 

Bucharest Jazz Festival debutează luni, 2 iulie, cu vernisajul expoziției de viniluri de la ARCUB. În fiecare zi de festival, între 3 și 8 iulie, clubul festivalului de la ARCUB găzduiește evenimente de zi (conferințe, ateliere) și evenimente de noapte (etapele concursului New Jazz Performers, urmate de live jam sessions). Concertele Bucharest Jazz Festival sunt programate seara, în Piața George Enescu, în perioada 4-8 iulie.

 

Detalii despre programul Bucharest Jazz Festival 2018: bucharestjazzfestival.ro.

Partener oficial: SEAT

Parteneri: Grand Cinema & More, Cărturești, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești

 

Despre Bucharest Jazz Festival:

Bucharest Jazz Festival este singurul festival internațional de profil din Capitală.  Prin concertele în aer liber din Piața George Enescu și evenimentele conexe de la clubul festivalului la ARCUB, BJF strânge la fiecare ediție peste 10.000 de participanți. Bucharest Jazz Festival aduce pe scena festivalului din Piața George Enescu nume iconice și interpreți ai tinerei generații din America de Nord și de Sud, Europa și Asia. Printre legendele jazzului care au urcat pe scena Bucharest Jazz Festival se numără: Terence Blanchard, Roy Hargrove, Lee Konitz, Trilok Gurtu, Kenny Werner, Branford Marsalis. Kurt Elling, Stanley Jordan, Lisa Simone, Marilyn Mazur. Pe lângă un lineup de excepție, Bucharest Jazz Festival organizează o serie de conferințe, ateliere și masterclass-uri care inițiază publicul BJF în culisele artei jazzului alături de specialiști, muzicieni și fani ai genului. Concursul festivalului intitulat New Jazz a fost inițiat în 2015 și este o platformă de susținere pentru artiștii comunității de jazz din România. Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB.

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/bucharestjazzfestival/

Program complet pe arcub.ro și bucharestjazzfestival.ro.

Sursa – Comunicat oficial Arcub, afis Arcub. foto reprezentativ – pixabay.com

 

Alte articole despre Festivaluri de muzica si activitati de timp liber:

Incepe Bucharest Jazz Festival 2018

Festivaluri in Romania in 2018

Festivaluri de jazz 2018

Cele mai bune piese de teatru romanesti

Spotlight 2018 – Centenar -United We Shine

Artist in Residence la Arcub pentru ca… unora le place jazzul

Unde mergi la teatru in Bucuresti

 

 

 

Previous post Ai o poveste de spus?
5 second rules - 5 secunde pentru o viata implinita Next post Regula celor 5 secunde pentru o viata mai frumoasa – carte Mel Robbins