festival jazz

Festivaluri de jazz 2018

Top festivaluri de jazz in 2018 pe care nu trebuie sa le ratezi

 

Pregatiri de concediu si nu stii ce sa faci? Noi iti propunem sa incluzi pe lista ta si festivaluri de jazz intrucat anul acesta in mod clar nu ai nici un motiv pentru care sa le ratezi. Jazz-ul este un gen muzical pe care nu ai cum sa il adori. An de an, festivalurile de profil reunesc mari artisti pe scenele din Romania si farmeca publicul cu repertoriul lor. Evident, pentru a putea sa iti faci planurile din timp noi iti recomandam trei dintre cele mai mari festivaluri de jazz care au loc in tara noastra, dintre care unul va avea loc cat de curand.

Sibiu Jazz Festival – un eveniment cu traditie indelungata pe care nu trebuie sa il ratati

 

Si, nu putem exclude de pe lista recomandarilor Sibiu Jazz Festival care este unul dintre cele mai vechi festivaluri de acest gen din tara. Acest festival longeviv reuneste in fiecare an nume mari de pe scena jazz-ului international dar si autohton, bucurand publicul de fiecare data cu creatia muzicala de exceptie. Festivalul va avea loc in curand, mai exact in data de 17-20 mai.

Organizatorii evenimentului promit multe surprize pentru public iar in curand vor aparea si detaliile pentru line-up, locatie dar si evenimente conexe. Daca pana acum nu ati lipsit de la nici un festival de jazz atunci puteti sa confirmati ca este vorba despre un eveniment deosebit care nu are egal nicaieri in lume, am putea spune.

[wp_ad_camp_2][wp_ad_camp_1]

Garana Jazz Festival – un eveniment de traditie pentru iubitorii de jazz

 

Primul festival pe care ti-l recomandam este Garana Jazz Festival care va avea loc in data de 12-15 iulie 2018 iar concertele se vor desfasura pe trei scene, Poiana Lupului, Biserica Catolica si Hanul ,,La Rascruce”, locul unde a avut loc si prima editie a acestui festival. Abonamentele si biletele s-au pus deja in vanzare, asadar, daca doriti sa participati la toate cele 4 zile de festival sau numai o singura zi atunci trebuie sa va grabiti sa prindeti un loc. Festivalul Garana Jazz aduna an de an un public international din ce in ce mai numeros. In cele 4 zile de concerte iubitorii de jazz vor putea avea parte de o experienta muzicala deosebita alaturi de oameni pe care i-au mai intalnit si la alte editii dar si persoane care vin pentru prima data.

Cele trei scene reunesc sunete, voci dar si instrumente muzicale din Coreea, Cuba, Italia, Suedia, SUA, Franta, Israel, Norvegia si Germania.

[wp_ad_camp_1][wp_ad_camp_2]

Smida Jazz Festival pentru cei care adora jazz-ul avangardist

 

Un alt festival, dedicat jazz-ului avangardist este Smida Jazz Festival care  in data de 17 august reuneste toti iubitorii de jazz in Cluj. Este un eveniment international open air iar biletele si abonamentele au inceput sa fie puse in vanzare. Festivalul nu este dedicat numai muzicii intrucat si in timpul zilei cei care au venit de departe se vor putea bucura de o serie de activitati educative si recreative.

 

Una dintre primele trupe confirmate pentru evenimentul din acest an este Muntet, un cvartet initiat de saxofonistul Alex Muntet. Pe langa piesele proprii, Muntet va introduce publicul si in atmosfera free jazz-ului si vor exista si momente de improvizatie colectiva.

[wp_ad_camp_3][wp_ad_camp_1]

Foto reprezentativ: pixabay

Conil fest festicalul integrarii Previous post Integrarea copiilor cu dizabilitati
Georgiana Enache Alma Parchet Natural Next post Povesti cu miros de lemn-Georgiana Enache, Alma Parchet Natural