Georgiana Enache Alma Parchet Natural

Povesti cu miros de lemn-Georgiana Enache, Alma Parchet Natural

Cand iubesti ceea ce faci, nu conteaza domeniul – Georgiana, Alma Parchet Natural

 

Chiar dacă luna martie, luna femeii s-a încheiat, vreau să continui seria de articole cu femei faine pe care le Georgiana Enache Alma Parchet naturalcunosc. Astăzi public un articol cu Georgiana Enache, antreprenorul din spatele Alma Parchet Natural, un magazin concept care poartă clienții în căutare de parchet bun din faza de asistență, până la montarea și finisarea finală a pardoselii.

Am cunoscut-o pe Georgiana în urmă cu aproape un an, ea fiind un potențial client pentru mine la vremea aceea. Am intrat în showroom cu parchet din lemn și m-au izbit două lucruri: mirosul de lemn proaspăt, de parcă intrasem în pădure și zâmbetul Georgianei.

Pe măsură ce am vorbit și un schimb ulterior de telefoane și mailuri am observat la Georgiana un adevărat talent: de a fi asertivă folosind duhul blândeții. Nu glumesc! Georgiana comunica clar care îi sunt așteptările, ce și-ar dori, folosind un ton cald. Greu întâlnești așa ceva! Mi-am spus de la început că dacă noi ajungem să colaborăm, ne va lega mai mult decât muncă și așa a fost.

 

În timp am descoperit în Georgiana tenacitatea de a reuși, în mod similar, fără să fie agresivă. E o lecție pe care o urmăresc și încă încerc să o învăț de la ea. Am descoperit toleranța și parteneriatul bazat pe încredere. Și pentru că înțelege că suntem interconectați pune respectul și munca în balanță, astfel încât fiecăruia să îi fie bine. Am descoperit în ea un client bun, dar mai ales am găsit în ea un bun prieten.

Apoi, pentru că am vorbit despre asertivitatea Georgianei, ei bine… ea chiar descrie bine zicala “mână de fier în mănușă de catifea”. Am văzut-o comunicând cu colaboratori. Ei bine, a pus punctul pe ” i” pe același ton cald și cu aceleași vorbe frumoase.

Georgiana nu face rabat la calitate. Intr-o lume în care se caută cel mai ieftin, ea alege și recomandă cel mai bun, cel mai bun parchet, cei mai buni colaboratori. Face acest lucru cu simplitate pentru că așa simte, fără a sublinia la fiecare cuvânt “noi va oferim ce e cel mai bun”. Intr-o lume a butaforiei, ea alege să cultive doar onestitatea. Și, cumva, mă aștept ca ea să fie răsplătită la rându-i cu ce e cel mai bun pentru ea.

 

Georgiana are o decență și un stil deosebit. Ajută pe cine poate și o face fără să aștepte ceva. Depune toate eforturile ca toată lumea să fie mulțumită. Doar o face, iar dacă i-ai dat motive să rupă legătura atunci îți va spune clar, fără vorbe tari sau ocări. Cum se spune, dă mâna prietenește. Iar când a întins mâna ca un prieten, atunci chiar am simțit căldura.

Mie îmi e dragă. Vă las să o descoperiți printre rânduri, pe ea  și pasiunea ei: lemnul și parchetul din lemn.

Corina Ștefan (iexplore.ro): De la tine am învățat diferențele între parchet stratificat și masiv, de sa aleg lemnul în locul parchetului laminat. Întotdeauna ți se măresc ochii când rostești lemn. Cum ai ajuns să iubești lemnul?

Georgiana Enache (Superparchet.ro) Am avut profesor bun. Am ajuns întâmplător în  acest domeniu în urmă cu 12 ani. Șeful meu de atunci a avut răbdare cu mine și mi-a dezvăluit tainele acestei meserii. Ii sunt recunoscătoare pentru ca m-a ajutat sa merg la serviciu cu drag și, mai mult decât atât, sa-mi transform job-ul în pasiune.

 

CS: Cum e sa ai un “birou” în care tot timpul miroase a lemn?

Georgiana Enache (Superparchet.ro): E minunat. Mirosul de lemn mă încarcă cu energie.

CS: Cât de simplu ți-a fost trecere în antreprenoriat? A mers totul strună de la bun început?

Georgiana Enache (Superparchet.ro): Deși lucrăm în acest domeniu de ceva vreme, începutul a fost foarte greu: era firma nouă pe care nu o știa nimeni și eram încă în criză. Am luat decizia să muncesc mai mult și să fac lucrurile să meargă.

Deși am fost în punctul de a renunța de mai multe ori, am decis sa merg înainte, să respect principiile care mă caracterizează, să mă încred în oameni și în puterea lucrului făcut cu atenție la detaliu, astfel încât sa avem clienți mulțumiți.

Când iubești ceea ce faci, nu contează domeniul.

De la început mi-am propus să  respectăm clientul, să respectăm termenele de livrare și execuție, să găsim cele mai bune soluții pentru dorințele și nevoile lor.

CS: Ești femeie într-o lumea a bărbaților. Cum reușești să te impui între bărbați?

Georgiana Enache (Superparchet.ro): Când iubești ceea ce faci, nu contează domeniul.

De la început mi-am propus să  respectăm clientul, să respectăm termenele de livrare și execuție, să găsim cele mai bune soluții pentru dorințele și nevoile lor.

 

CS: Partea plină a paharului: care au fost cele mai frumoase momente ca antreprenor?

Georgiana Enache (Superparchet.ro): Cele mai frumoase momente au fost, și sunt în continuare, momentele în care mă sună clienții să-mi spună că sunt mulțumiți.

 

CS: Acum partea goală: Care au fost cele mai grele momente din antreprenoriat?

Georgiana Enache (Superparchet.ro): Sunt multe provocări, nu pot spune care a fost cea mai grea….

Cred că un antreprenor are de parcurs un traseu, indiferent dacă este femeie sau bărbat. Contează foarte mult sa respect principiile și valorile în care cred, să ofer de fiecare dată puțin mai mult decât am promis și să fac tot ce îmi stă în puteri sa nu dezamăgim clienții.

CS: Crezi că e diferit să fii femeie antreprenor?

Georgiana Enache (Superparchet.ro): Nu m-am gândit la asta. Cred ca un antreprenor are de parcurs un traseu, indiferent dacă este femeie sau bărbat. Contează foarte mult sa respect principiile și valorile în care cred, să ofer de fiecare dată puțin mai mult decât am promis și să fac tot ce îmi stă în puteri sa nu dezamăgim clienții.

 

CS: Cum reușești să te împărți între showroom și viața de familie?

Georgiana Enache (Superparchet.ro): Sunt o persoană foarte norocoasă. La serviciu fac ce-mi place și acasă am o familie minunată care mă susține. Sunt recunoscătoare pentru tot ce am în viața mea!

 

CS: Ce îti umple sufletul la final de zi?

Georgiana Enache (Superparchet.ro): Sunt fericită să ascult povestirile fiicei mele și să facem „planuri” pentru viitor, mă bucur de porumbelul de la geamul meu, de apus, de o carte bună, de apus ……

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 4 =

festival jazz Previous post Festivaluri de jazz 2018
Teatrul national Bucuresti Next post Unde mergi la teatru in Bucuresti