Cum întreții o haină de blană naturală? Cele mai importante reguli de care să ții cont

Există reguli stricte de care trebuie să ții cont atunci când depozitezi și întreții o haină de blană naturală. Dacă aceste măsuri de precauție și control nu sunt respectate întocmai, riști decolorarea, uscarea, deformarea și uzarea articolului vestimentar.

Noi am întrebat, specialiștii au răspuns: iată ce trebuie să faci ca să te poți bucura pe termen lung de o haina de blana naturala: https://www.blana.ro/haine-de-blana-naturala/.

Evită expunerea blănurilor naturale la razele UV

Lumina directă a soarelui poate compromite o haină concepută din blană naturală. Pentru a o proteja, trebuie să o depozitezi într-un loc întunecat, ferit de lumină și de umiditate. Este bine sa o depozitezi direct in dulap, fara husa. Acțiunea directă a razelor UV poate decolora blana naturală în scurt timp și îi usucă derma. Atunci când o porți, evită să o lași în mașină sub acțiunea razelor UV.

Asigură-te că haina de blană nu este expusă la umiditate

Începe de la depozitare: alege un loc uscat și ferit de umiditate, pentru a stoca hainele de blană. Sub nicio formă nu depozita blănurile naturale în subsoluri sau pe terase, în spații unde există risc de condens sau de a intra în contact cu umiditatea ridicată. Dacă te confrunți cu probleme de umiditate în spațiul unde locuiești, folosește un dezumidificator, ca să întreții un nivel optim normal de umiditate. Dacă te-a prins ploaia, lasă haina să se usuce la temperatura camerei, înainte de a o depozita în dulap și nu folosi niciodată surse de căldură directă, ca uscătorul.

Folosește măsuri de protecție împotriva moliilor

Se recomandă spray-urile speciale anti-molii, pentru a proteja hainele din blană naturală. De exemplu, SANO K 600 se poate găsi în orice supermarket și asigură un nivel optim de protecție, explică specialiștii. Renunță la ideea săculeților anti-molii pe care îi agăți de umeraș – din păcate, aceștia oferă protecție doar în partea de sus a hainei, ceea ce nu este suficient. Poți folosi același tip de spray și pentru întreținerea altor piese vestimentare, cum ar fi cele din lână sau cașmir, nu neaparat din blană naturală.

Rotește hainele și asigură suficient spațiu între piesele vestimentare

Spațiul în care depozitezi hainele concepute din blană naturală trebuie să fie unul aerisit și suficient de încăpător pentru a păstra o distanță minimă între piesele vestimentare. Dacă ai mai multe haine de blană, atunci trebuie să le așezi pe umerașe speciale, late (ca să nu se deformeze) și să le depozitezi în huse de protecție, la distanță unele față de altele. Rotește-le în husa de protecție ca să eviți instalarea unor zone deformate sau plate și ai grijă ca locul să fie uscat. În plus, poți opta pentru produse care previn apariția dăunătorilor, cum sunt cele din lavandă.

Casa de Blănuri MG: locul unde găsești veste de blană, jachete și haine foarte calitative

Fie că ești interesat de veste de blana de aici, fie că vrei să cumperi un alt articol vestimentar, cum ar fi o jachetă sau chiar un accesoriu, Casa de Blănuri MG este magazinul recomandat. Acest mediu de achiziție de top vine în întâmpinarea ta cu cele mai înalte standarde de calitate, dar și cu reduceri extrem de atractive în această toamnă. Bucură-te de cumpărături în siguranță!

Previous post Crește-ți veniturile ca profesor cu ajutorul YooLearn
Next post De ce merită să investești în oglinzi de baie cu leduri sau becuri?