Festivaluri traditionale romanesci - ansamblu foto pixabay

Festivaluri traditionale romanesti – 2o18 /anuale

[wp_ad_camp_1]

De ce sa mergi si la festivaluri traditionale romanesti anul acesta sau in viitor?

 

Cu siguranta sunt foarte multe persoane care nu au ratat Untold sau Summer Well, Rockstadt Extreme Fest si multe alte mega festivaluri deosebit de populare. Din contra, poate chiar v-ati incronizat concediul cu datele acestor evenimente.

Dar ce ati spune sa dati o sansa si festivalurilor traditionale romanesti?

[wp_ad_camp_2]

De ce merita sa mergi si la festivaluri traditionale romanesti?

 

Multe dintre festivalurile traditionale romanesti nici macar nu sunt foarte cunoscute de publicul larg intrucat sunt organizate de multe ori de primariile comunelor si satelor,  neavand parte de foarte multa publicitate sau de mii de participanti asa cum se intampla in cazul festivalurilor mari.

 

Unul dintre principalele motive pentru care merita sa mergeti la un astfel de festival este atmosfera. Nu conteaza daca esti sau nu fan al muzicii populare insa, bucuria si unitatea oamenilor te vor face sa simti ca ai ajuns in locul potrivit. Un alt motiv este locatia intrucat peisajele de vis, dar si linistea care se lasa dupa terminarea festivalului te face sa iti doresti sa nu mai pleci niciodata.

 

Farmecul festivalelor traditionale romanesti

 

Festivalurile traditionale romanesti sunt pline de farmec si veti ramane impresionati de tot ceea ce veti vedea acolo. Tematica festivalurilor este diversificata si intotdeauna are legatura cu o traditie sau cu un eveniment local. Veti putea sa descoperiti astfel multe traditii deosebit de interesante si sa cunoasteti oameni la fel de interesanti precum locurile din care provin. Veti putea avea multe de castigat astfel si veti putea sa traiti o experienta deosebita.

[wp_ad_camp_1]

A merge la un festival nu inseamna numai muzica, dans si mancare, are o semnificatie mult mai profunda si veti putea sa va simtiti asa cum nu v-ati mai simtit de mult. Mancarea proaspata, muzica si traditiile locului in care are loc festivalul reprezinta reteta perfecta pentru a va petrece timpul in companie buna si intr-o atmosfera placuta.

Asadar, ceea ce aveti de facut este sa faceti putina munca de cercetare si sa va notati in agenda si un astfel de festival. Cu siguranta acestea se adreseaza pentru intreaga familie si veti putea sa va simtiti excelent. Cine stie? Poate chiar veti putea sa descoperiti lucruri noi pe care pana acum nu le-ati mai experimentat.

Festivaluri traditionale romanesci - ansamblu foto pixabay

Festivaluri romanesti care sunt dedicate pentru intreaga familie

 

Mai ales in perioada verii veti putea sa gasiti multe astfel de festivaluri traditionale romanesti la care puteti sa mergeti. Pentru o zi sau doua veti uita de terasele si strazile zgomotoase ale orasului si veti putea sa va relaxati timp de un weekend intreg. Suntem convinsi ca o data ce ati experimentat si un astfel de festival veti fi cuceriti mai ales de atmosfera care domina in acele locatii.

[wp_ad_camp_2]

Cateva festivaluri traditionale romanesti la care sa mergeti

 

 

  • Junii Brasovului – o adevarata parada a tinerilor din Schei. Are loc in luna aprilie (Brasov, judet Brasov
  • Invartita dorului – festival folcloric ciobanesc. Are loc in Vaideeni (Valcea, langa Horezu) in luna iunie a fiecarui an.
  • Targul de fete de pe Muntele Gaina un festival de traditie al motilor care se tine a in doua jumatate a lunii iulie, in fiecare an ( Avram Iancu, judet Alba)
  • Ravasitul oilor- este un festival al transhumantei ca are loc in fiecare an, in septembrie, la Bran, Brasov. La targul organizat va puteti bucura de tot felul de branzeturi speciale din zona.
  • Porcul de Bazna festival culinar tinut in Bazna, Sibiu, in luna septembrie (anul acesta este in weekendul 8-9 septembrie 2018)
  • Festivalul Castanelor este un festival al… castanelor, este un targ local in Baia Mare, Maramures. Se tine in perioada recoltei ( anul acesta este intre 7 si 30 septembrie 2018)
  • Zilele Recoltei sunt targuri agro care au loc in toata tara in perioada septembrie octombrie a fiecarui an.
  • Focul lui Samedru traditie din Baragan, tinuta in seara de Sfantul Dumitru. Veche de 2000 de ani se mai pasteaza in satele/ comunele Alexandru Odobescu, Gradistea, Dichiseni ( judetul Calarasi)
  • Targ de Craciun Sibiu, Brasov, Bucuresti.

 

[wp_ad_camp_4]

Acest gen de festivaluri sunt potrivite pentru toate varstele si veti putea sa ii invatati ceva pe cei mici despre cultura si traditiile noastre care, din pacate, incep sa se piarda in negura modernismului. Cu siguranta este o experienta pe care veti dori sa o mai repetati si in viitor. Si, un mic secret, asa ca de final, va veti indragosti iremediabil de atmosfera ce domina in acele locatii.

Sursa foto: pixabay.com

Alte articole despre festivaluri si activitati de timp liber:

Unde mergi la teatru in Bucuresti

Festivaluri de jazz 2018

Emoție romaneasca pe ritmuri vechi

Festivaluri in Romania in 2018

 

Parchet din lemn de stejar pentru bucatarie Previous post Ce tip de Parchet din Lemn montezi in Bucatarie?
excursii de o zi- din Bucuresti la Brasov Next post Excursii de o zi din Bucuresti