Parchet din lemn de stejar pentru bucatarie

Ce tip de Parchet din Lemn montezi in Bucatarie?

Cum amenajezi o bucatarie in care sa iti fie drag sa stai? Montezi parchet din lemn de buna calitate!

 

In  numeroase randuri am asistat la discutii in contradictoriu despre cat de recomandat este sa se instaleze parchet din lemn in bucatarie. Daca este sa intrebi un meserias de moda veche, acesta cu siguranta nu recomanda. Traditional, in bucatarie se instaleaza gresie. Si, totusi multa lume alege sa instaleze parchet din lemn.

parchet din lemn in bucatarie

Dezavantajul la gresie este ca este rece la picioare si nu are aceea si personalitate  precum parchetul. In plus, se demodeaza destul de repede pe cand un parchet ales asa cum trebuie poate sa reziste si sa fie elegant viata intreaga, iar  cand se demodeaza poate fi reconditionat, aratand ca nou. Totul depinde de cat de bine intretineti parchetul si cat de multa atentie oferiti ingrijirii pardoselii.

Cum poti amenaja bucataria cu parchet din lemn si sa fii si multumit?

 

Amenajarea bucatariei trebuie sa fie facuta astfel incat totul sa fie practic, dar si la indemana. Acum, cu aceasta noua tendinta de a avea in apartament sau in casa un open space, adica bucataria combinata cu livingul puteti sa instalati parchet masiv pe toata suprafata, astfel incat cele doua tipuri de design sa se contopeasca si sa existe un element comun.

Parchetul din lemn se poate monta in bucatarie fara nici o problema insa trebuie sa acordati o atentie sporita la calitatea acestuia dar si la model. Dupa cum bine stiti, bucataria este o zona intens circulata si sunt alte conditii fata de alte incaperi din casa. Se trag scaunele in permanenta, se face condens, este umezeala si sunt multi factori de acest tip de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti parchetul  pentru bucatarie.

Parchet din lemn de stejar pentru bucatarie

Pentru a putea sa profitati de o pardoseala potrivita pentru bucatarie va recomandam sa folositi parchet din lemn natural model clasic din lemn exotic sau autohton,  dar fiti atenti la finisaje ca acestea sa asigure rezistenta la umiditate sporita. Folositi uleiul bicomponent rezistent la apa.

De asemenea va recomandam ca modelul de parchet stratificat pentru bucatarie trebuie sa aiba o grosime de minim 14 mm, sa fie de calitate. Lamelele trebuie sa se imbine perfect astfel incat sa fie rezistent la umezeala, frecare si substante chimice. Alma Parchet Natural va recomanda parchetul triplustratificat cu strat de uzura minim 3.5 mm.

In schimb, nu va recomandam parchet laminat cu rosturi sau sa achizitionati un parchet foarte ieftin si subtire. In acest caz este normal sa se deterioreze foarte repede si sa isi piarda aspectul estetic pe care l-a avut la inceput. Folia de parchet trebuie sa fie de maxim 3 mm si sapa sa fie perfect dreapta.

Cele mai bune solutii pentru casa dumneavoastra

 

Despre cat de bine este sau nu este sa instalati parchet in bucatarie este un aspect asupra caruia trebuie sa decideti pe cont propriu. Pana la urma este si o chestie de gust, dar si de dorinta pe care o aveti in ceea ce priveste amenajarile interioare. Suntem convinsi ca o data ce ati luat o decizie in acest sens veti fi multumiti de tipul de pardoseala ales pentru bucataria dumneavoastra.

 

Daca ati decis sa va montati parchet din lemn in bucatarie atunci recomand cu draga inima Alma Parchet Natural astfel incat sa puteti beneficia de produse de calitate superioara, dar si de ofertele firmei din aceasta perioada.

Articol scris in urma colaborarii cu Alma Parchet Natural (SuperParchet.ro).

Sursa Foto: Alma Parchet Natural

Alte articole despre parchet din lemn si Alma Parchet Natural

Povesti cu miros de lemn-Georgiana Enache, Alma Parchet Natural

Alma si parchetul de lux

 

cele mai bune piese de tetru romanesti- Take, Inake si Cadir o lectie de toleranta Previous post Cele mai bune piese de teatru romanesti
Festivaluri traditionale romanesci - ansamblu foto pixabay Next post Festivaluri traditionale romanesti – 2o18 /anuale