excursii de o zi- din Bucuresti la Brasov

Excursii de o zi din Bucuresti

Excursii de o zi din Bucuresti la Sinaia si Brasov. Cu autocarul e mai distractiv!

 

Capitala sufocata de temperaturile inalte din ultima vreme parca te face sa iti doresti sa evadezi intr-un loc racoros unde sa te relaxezi dar si sa faci ceva interesant. Solutia? Sa mergi la munte la Brasov si pe Valea Prahovei intrucat peisajele de vis, istoria dar si multiplele activitati recreative pe care le puteti intreprinde sunt exact ceea ce aveti nevoie pentru un weekend relaxant. Insa, daca ai la dispozitie numai o singura zi atunci in mod clar pare imposibil sa cuprinzi aceste zone astfel incat sa si ramai cu ceva.

Ce sa faci intr-o excursie de o singura zi din Bucuresti la Brasov?

 

Fiind vorba despre excursii de o zi cu autocarul, acesta va poposi in Brasov pe Aleea Tiberiu Brediceanu, mai exact la poalelel muntelui Tampa. Aici va puteti trage sufletul putin admirand orasul in toata splendoarea sa de dupa zidurile vechii cetati. Veti putea sa faceti cateva fotografii si sa ii lasati putin pe cei mici sa se joace intr-unul dintre parcurile special amenajate pentru ei. Coborand in oras veti putea sa constatati ca totul in jur este plin de veselie, buna dispozitie si totul este intesat de o atmosfera colorata. Daca aveti noroc, in Piata Sfatului intotdeauna au loc concerte si manifestari artistice de realizate de artisti locali si nu numai.

excursii de o zi din Bucuresti la Brasov

Daca vi se face foame sau sete nu aveti de ce sa va faceti probleme ca veti putea sa gasiti tot in Piata Sfatului o multime de restaurante cu diferite specificuri, de la italian pana la bucatarie romaneasca. Veti putea astfel lua masa admirand in toata splendoarea ei, Biserica Neagra. Daca timpul va permite atunci puteti sa faceti un tur in biserica cu arhitectura gotica. Turul nu dureaza mai mult de o ora, timp in care puteti sa va relaxati in racoarea bisericii de piatra. Puteti sa va aventurati si in imprejurimi pe Dupa Ziduri si sa urcati la Turnul Alb sau la Turnul Negru si sa aveti o vedere splendida catre Piata Sfatului si Biserica Neagra.

Dupa ce ati zabovit in aceasta zona, puteti sa va indreptati catre autocar si sa parcurgeti un drum de aproximativ o ora cu autocarul pana in Sinaia. Daca drumul este destul de liber atunci aveti toate sansele sa ajungeti in timp util. La Sinaia o destinatie care nu trebuie sa va lipseasca de pe itinerariu este castelul Peles. Puteti vizita castelul in interior pentru o suma modica  si sa experimentati pentru putin timp viata la castel. Gradinile castelului sunt extrem de superbe si merita din plin sa zaboviti putin la umbra copacilor de acolo.

Descoperiti orasul in toata splendoarea chiar si noaptea

 

Veti putea sa va distrati dar sa si cunoasteti istoria acestui castel faimos la nivel mondial. Intr-o singura zi puteti lejer sa le cuprindeti pe toate acestea si sa va faceti ziua memorabila. In plus, cand veti descarca pozele acasa veti avea niste amintiri deosebite. Daca aveti la dispozitie mai mult de o zi atunci lucrurile se simplifica si veti putea sa zaboviti mai mult in fiecare dintre aceste zone.

Nu uitati sa va mentineti la curent si cu evenimentele din oras intrucat dincolo de frumusetea istorica orasul este unul mai mult decat viu si merita din plin sa cunoasteti si atmosfera de seara.

Alte articole despre excursii, Brasov sau atractii inedite:

5 atractii inedite in Brasov pe care nu le stiai

Se ia!

Destinatii de vacanta pentru familii cu copii

Festivaluri traditionale romanesti – 2o18 /anuale

Festivaluri traditionale romanesci - ansamblu foto pixabay Previous post Festivaluri traditionale romanesti – 2o18 /anuale
excursii de o zi- din Bucuresti la Brasov Next post Locuri de vizitat in Brasov