Rosia nu este o poveste, este un loc mirific

Cu aproximativ un an in urma, dupa ce am stat de vorba cu niste locuitori din Rosia Montana, care imi povesteau despre lipsa locurilor de munca si a saraciei in zona, comentam cele doua probleme, sociala si de mediu, sub titlu „Rosia Montana Endless Story”.  Astazi ma contrazic: Rosia Montana nu este o poveste, ci un loc superb.

Ieri, la acel post, cineva a lansat in cadrul comentariilor un indemn, anume, sa facem turism activ in Rosia pentru ca merita. Am vazut  imagini din zona  Rosia Montana, fotografii, filmulete postate pe youtube, am citit opinii pro si contra exploatarii muntelui aurifer din Rosia, mi-am dat cu semnatura la dezbaterea publica sustinuta online. Dar cam atat, nu am fost niciodata acolo.

Indemnul din comentarii mi-a deschis „pohta ce am pohtit”. Astazi am reluat povestea rosie (fara desene cu secera si ciocan, ci dimpotriva pitoresti! ), am citit reportaje, unele care descriu in mod exceptional cea mai veche localitate miniera, am admirat imaginile cu nesat si mi-a venit un dor de duca.

Imaginile dovedesc ca nu sunt exaltata fara motiv.

http://turismrosia.wordpress.com/

http://www.drumulaurului.ro/RO/rosia_montana_galerie_foto.htm

Poate va mai vine si voua dor de duca! Turismul poate fi sansa pentru ambele : loc si locuitori.

Eu deja ma intreb : mai e mult pana la concediu?? Haideti sa haidem!

2 thoughts on “Rosia nu este o poveste, este un loc mirific

  1. Sa mergi. E musai. Daca iti plac pozele, povestea, daca sustii principial cauza Rosiei, dupa ce vei vedea acele locuri vei avea o cu totul alta perspectiva, mult mai personala.

Comments are closed.

Previous post Incepe festivalul
Next post O zi sa fii fost Xena!