cele mai frumoase trasee la munte bucegi

Cele mai frumoase trasee turistice montane din Romania

Atunci cand vorbim despre vacanta la munte nu ne dorim altceva decat sa calatorim prin cele mai frumoase zone si sa construim alaturi de cei dragi amintiri nepretuite. Indiferent unde am merge in vacanta natura ne inconjoara pretutindeni, ne ajuta sa ne relaxam si sa ne deconectam de la viata cotidiana, motiv pentru care am intocmit o lista cu cele mai frumoase trasee turistice montane din Romania.

igoromania.com

Cu siguranta sunt foarte multe insa, noi le-am ales pe cele care ne-au atras cel mai mult si, daca va simtiti lipsiti de inspiratie pentru urmatoarea vacanta atunci puteti sa alegeti unul sau mai multe din cele care urmeaza sa vi le prezentam.

cele mai frumoase trasee turistice  la munte bucegi

Turul lacurilor din muntii Retezat care sa includa si Lacul Zanoaga

Este un traseu superb si te face sa te simti de parca ai fi pasit intr-o alta lume si, fie ca urci pe Valea Bucurei sau vii dinspre partea nordica pe Valea Pietrele poti sa ai parte de un tur de vis in inima naturii pe doua trasee principale marcate cu rosu.

[wp_ad_camp_2]

Pentru ca traseul sa fie si mai frumos, iti recomandam sa faci stanga spre Lacul Viorica, sa continui pe Saua Judele pentru a ajunge la lacul Zanoaga, cel mai adanc lac glaciar din Romania. Efortul depus pentru a face acest tur merita pe deplin intrucat peisajele montane superbe si lacurile pe care le vei vedea iti vor crea amintiri pretioase.

Rezervatia Lala din Muntii Rodnei

igoromania.com

Crestele semete, lacurile glaciare, cascada si vegetatia reprezinta ingredientele perfecte pentru a parcurge un traseu montan de vis, in perla Carpatilor Orientali, Muntii Rodnei. Rezervatia are foarte multe de oferit din punct de vedere vizual iar traseul nu este foarte greu de parcurs. Ai lacurile Lala Mica si Lala Mare, Cascada Lala, vegetatie din plin in care gasesti crescand in mod natural zambrul si poti sa parcurgi un traseu tematic cu informatii despre fauna si vegetatia acestei rezervatii.

Muntii Bucegi

Este unul dintre cele mai populare destinatii turistice montane din Romania intrucat traseul este foarte usor de parcurs iar un obiectiv natural ce se afla in centrul atentiei aici este Varful Omu., dar si Sfinxul si Babele. Merita din plin sa vizitati acest loc magic si, daca prindeti apusul atunci veti avea parte sa asistati la schimbarea peisajului intr-un mod spectaculos.

igoromania.com

Creasta Pietrei Craiului

Indiferent daca o faci pe bucati sau parcurgi totul intr-o zi, creasta Pietrei Craiului este una dintre cele mai dure. Traseul este destul de dificil si este recomandat numai celor experimentati intrucat pe drum sunt foarte multe portiuni accidentate in care poti aluneca destul de usor. Sunt foarte multe variante de a ajunge aici iar pe drum vei fi intampinat de peisaje spectaculoase care iti vor taia respiratia la propriu.

[wp_ad_camp_4]

Desigur, sunt multe alte trasee montane care merita sa fie vazute si sunt foarte variate, asadar, oricare ar fi destinatia pe care o veti alege cu siguranta nu veti avea nici un motiv sa regretati. Pentru cei de acasa veti putea sa faceti cele mai spectaculoase fotografii insa, nimic nu se compara cu a trai experienta din plin la fata locului.

Previous post Arcul de Trimf din Bucuresti – o istorie in sine
ce sa faci in constanta- sursa foto pixabay , articol iexplore Next post Constanta – locul unde marea te cheama!