7 lucruri pe care trebuie sa le vezi neaparat in Delta Dunarii

[wp_ad_camp_1]

Delta Dunarii este inclusa in patrimoniul UNESCO si este a doua ca marime si cea mai bine conservata dintre deltele europene. Trebuie neaparat sa incluzi Delta Dunarii pe lista destinatiilor de vacanta intrucat este unul dintre cele mai frumoase locuri din tara noastra si chiar vei avea ce sa vezi.


[wp_ad_camp_2]

Chiar si este vorba numai despre cateva zile, merita sa traiesti aceasta experienta. Desigur, ai foarte multe locuri de vizitat in Delta Dunarii insa, noi am facut o lista scurta cu cele mai importante dintre toate si iti garantam ca vei avea un concediu de invidiat.

peisaje delta dunarii


Peisajele spectaculoase din Delta

Peisajele sunt cu adevarat spectaculoase si trebuie sa afli ca aceasta este o rezervatie a biosferei unica in Romania dar si pe intreg cuprinsul Europei. Pierde-te in natura chiar si pentru cateva ore si vei putea admira lacurile intinse, padurile de salcie sau de stejar, dunele de nisip acoperite cu vegetatie pitica sau canalele de apa inguste.


[wp_ad_camp_3]

Pasarile rare din Delta Dunarii

Delta este supranumita si ,,raiul pasarilor” asa ca, ce putem sa spunem mai mult de atat? Milioane de pasari se intorc in acest loc in fiecare an pentru a-si depune ouale. Desisurile Deltei adapostesc peste 372 de specii de pasari. Desigur, nu le vei putea vedea pe toate deoarece multe dintre ele stau ascunse privirilor oamenilor insa, cu siguranta vei observa vietuitoarele in apa sau in zbor.


Plajele salbatice

Plajele de aici sunt mai putin populate decat cele de pe litoral, asadar, vei avea parte de mai multa liniste si de relaxare. Plaja Sf. Gheorghe are cel mai fin nisip de pe tot tarmul Marii Negre, plaja Sulina este larga si lata, iar curentii de apa rece se combina cu apa calda de la suprafata. Aceste zone, neexploatate inca sunt o atractie deosebita pentru iubitorii Deltei.

peisaje Delta DUnarii - padurea letea


Trofeele pentru pescuit

Daca ai decis sa iti faci concediul in Delta Dunarii si daca pasiunea ta este pescuitul, atunci nu poti pleca pana cand nu admiri trofeele pentru pescuit sportiv obtinute in mediu natural de exceptie. Trofeele sunt pentru specii de pesti precum stiuca, crapul salbatic, somnul, salaul sau bibanul.


[wp_ad_camp_1]

Rasaritul soarelui

Nimic nu poate sa fie mai frumos decat soarele care pare ca iese din apa, o intindere atat de linistita, intr-o atmosfera relaxanta. Daca te afli in Delta si nu pescuiesti trebuie sa te trezesti cu noaptea in cap intr-o dimineata numai pentru a prinde rasaritul soarelui. Experienta deosebita pe care o vei trai nu o vei uita foarte curand.

rasaritul soarelui in delta dunarii


Satele traditionale

In Delta cel mai mare nivel de confort pe care ti-l poti asigura este la pensiunile detinute de localnici. Poate ca la prima vedere nu suna atat de bine insa, numai asa poti sa patrunzi complet in acest univers linistit. Vei avea ocazia sa traiesti exact precum localnicii, sa admiri arhitectura traditionala din acea zona, sa le asculti povestile si sa le observi obiceiurile.

[wp_ad_camp_2]

Desigur, nu trebuie sa uitam de specialitatile din peste pentru care zona este faimoasa. Si, chiar daca nu iti place, vei descoperi ca nu ai gustat mancare mai delicioasa decat se gaseste in Delta.

Catedrala din Sulina

Catedrala din Sulina de rit ortodox a fost ctitorita de Carol I al Romaniei in anul 1910 si poarta hramul Sfantului Alexandru. Constuctia impozanta a catedralei se afla chiar pe faleza orasului si domina intreg peisajul. Trebuie neaparat sa vizitezi acest edificiu important pentru zona Dobrogei.

Sursa foto Pixabay.com

Pe teme similare, calatorii, timp liber si destinatii mai poti citi:

locuri deosebite in romania pe care sa le vizitezi Previous post Descopera cele mai spectaculoase locuri din Romania pe care trebuie sa le vezi cu ochii tai
cele mai surprinzatoare festivaluri din europa - la tomatina Next post Cele mai neobisnuite festivaluri din Europa