lacul bicaz - judet neamt

5 atractii turistice din judetul Neamt pe care nu trebuie sa le ratezi

[wp_ad_camp_1]

Daca esti in cautarea celor mai frumoase locuri din Romania atunci de pe itinerariul tau nu trebuie sa lipseasca judetul Neamt. Un loc incarcat de istorie, dar si de peisaje superbe care te vor face sa te indragostesti iremediabil de aceasta zona. Desi intr-un judet intreg sunt foarte multe lucruri de vizitat, admirat dar si pastrat in amintirea ta, am incercat sa punem pe lista cele mai semnificative locatii pe care ai putea sa le vizitezi. Daca cunosti altele si mai inedite decat cele prezentate atunci te invitam sa completezi lista noastra. Cine stie? Poate ca le vom vizita si vom vorbi despre ele mai mult.

Cheile Bicazului

Cheile Bicazului

Cel mai reprezentativ loc, care a castigat o popularitate mare la nivel mondial, atragand turisti de pretutindeni sunt Cheile Bicazului.

[wp_ad_camp_2]

Orice turist ramane impresionat de maiestuosii pereti ale stancilor si de salbaticia peisajului. Primul drum de acces spre Cheile Bicazului s-a construit in anul 1910 spre Gheorgheni iar sectorul de drum spre Bicaz s-a dat in exploatare mult mai tarziu, in anul 1937. Spectacolul naturii creste si mai mult pe masura ce strabati drumul.

Lacul Bicaz (Izvorul Muntelui)

Daca te afli in zona Cheilor Bicazului, atunci de neratat este si Lacul Izvorul Muntelui. Aflat in apropierea orasului Bicaz, acest lac de acumulare nu doar ca ne ofera un peisaj spactaculos prin amplasarea sa intre munti, dar este util prin deservirea statiei hidro de 210 MW, construit in anii 1950. Este o creatie care ne arata cum natura, muntele, raul (Bistrita) se pot uni oferind nu doar spactacol al naturii, dar si de folos omului modern, fara a strica.

Lacul Bicaz

Zimbraria lui Dragos Voda

Un alt loc, la fel de spectaculos dar semnificativ pentru conservarea minunilor naturii este Zimbraria Dragos Voda. Este un popas spectaculos pentru calatorul care se afla in zona Targu Neamt. Locul este frecventat in special de parinti cu copii iar pentru a intra in rezervatie trebuie sa platesti o suma modica. Gradina zoologica Dragos Voda face parte din Parcul Natural Vanatori Neamt ce se intinde pe o suprafata de 30.000 de hectare. Zimbrii pot sa fie observati in habitatul lor natural de catre cei care viziteaza parcul si, fiind plasati pe o arie extinsa nu vor fi deranjati de vizitatorii care vin si pleaca in numar mare.


[wp_ad_camp_1]

Masivul Ceahlau

Masivul Ceahlau, o alta minune a naturii din aceasta zona, reprezinta una dintre punctele cheie care nu trebuie sa fie ratate atunci cand vizitezi aceste locuri. Muntii Ceahlau sunt stabatuti de turisti din toata lumea iar atractiile de aici sunt foarte variate. Sunt cei mai impunatori munti din Carpatii Orientali iar traseele urmeaza locuri de o frumusete salbatica extraordinara. Portile de intrare catre cele 7 trasee montane amenajate pentru turisti sunt din statiunile Izvorul Muntelui, Durau dar si prin Bicazul Ardelean.

[wp_ad_camp_3]

Cetatea Neamt

Daca esti in cautarea unor vestigii istorice antice, atunci poti sa vizitezi Cetatea Neamt. Drumul parcurs pana acolo este usor de gasit avand ca reper orasul Targu Neamt. Accesul la cetate nu este permis cu masina, asadar trebuie sa te pregatesti sa parcurgi un drum de 500 metri pana sa ajungi la cetate.

[wp_ad_camp_1]

Primul vestigiu care ti se arata in cale atunci cand patrunzi in cetate prin puntea in arc de cerc suspendata in piloni de piatra, este ,,cursa de sobolani” o capcana pentru dusmanii care atacau cetatea. In centrul cetatii se afla o superba fantana care atrage imediat atentia si cu siguranta vei descoperi cu placere fiecare vestigiu antic care ti se prezinta in fata ochilor.

indtrospectie despre viata moarte bucurie Previous post O introspecție despre viață, moarte și bucurie. Gânduri la mormântul meu.
festivaluri romania 2019 Next post Cele mai cool festivaluri de muzica din Romania pe care nu trebuie sa le ratezi in aceasta vara