cascada bigar foto pixabay com

5 locuri extraordinare din Romania pentru un concediu ca desprins din povesti

[wp_ad_camp_1]

Atunci cand locuiesti intr-o tara in care poti sa gasesti foarte multe destinatii ca desprinse din povesti nu este foarte greu sa iti planifici un concediu. Nici macar nu trebuie sa regreti ca nu ai suficienti bani pentru a pleca peste hotare sa descoperi destinatii de poveste despre care doar ai putut sa citesti pana acum.

Noi am studiat, am testat, am calatorit si am reusit sa punem pe lista 8 dintre cele mai extraordinare locuri extraordinare de vizitat in Romania de care te poti bucura si tu in concediul care tocmai bate la usa.

Chilia lui Daniil Sihastrul

Este un loc de pelerinaj vizitat anual de mii de turisti. Chilia lui Daniil Sihastrul este o grota sapata in stanca pe valea paraului Vitau fiind situata la aproximativ 1 kilometru de manastirea Putna din Suceava. Vizitarea frumoaselor biserici din aceasta zona nu ar trebui sa excluda aceasta locatie minunata ce te va face sa te simti ca intr-o poveste. Nici macar nu trebuie sa fii o persoana religioasa pentru a simti farmecul acestei zone.

[wp_ad_camp_2]

Povestile spun ca duhovnicul a dorit sa se roage in liniste asa ca s-a hotarat sa se retraga ca pustnic in aceasta zona greu accesibila. Conform legendelor, se spune ca Danil Sihastrul a sapat aici un paraclis cu dalta,  iar dedesubt se afla un loc scobit ce serveste drept chilie.

Cascada Cailor

Un alt loc de poveste situat in Muntii Rodnei, Cascada Cailor este considerata a fi cea mai inalta cadere de apa din Romania, cu o inaltime de 80 metri repartizata in mai multe trepte. Aflata la o altitudine de 1300 metri langa complexul turistic Borsa in Rezervatia Piatra Rea cascada s-a format pe cursul raului Fantana.

[wp_ad_camp_3]

Exista si o legenda care a dat denumirea locului. Se spune ca o herghelie de cai a fost atacata de un urs iar animalele speriate au cazut in gol si au murit in timpul unei furtuni.

cascada bigar foto pixabay com - eUnul dintre cele mai frumoase locuri din Romania

Cascada Bigar

Aflata in Parcul Natural Cheile Nerei din judetul Caras Severin, in Valea Minisului, cascada Bigar este unul dintre cele mai iconice locuri pe care le-ai putea vizita in concediul din acest an. Cascada a fost recunoscuta la nivel mondial in anul 2013 cand a fost numita cea mai frumoasa din lume intr-un clasament al celor mai impresionante cascade din lume.

Lacul Rosu

Situat la poalele muntilor Hasmasu Mare in judetul Harghita, Lacul Rosu este cel mai mare lac natural montan din Romania, numele fiind dat de Paraul Rosu care se varsa in lac trecand peste versanti si soluri bogate in oxizi si hidroxid de fier de unde provine si culoarea rosiatica a lacului.

[wp_ad_camp_3]

Lacul Rosu este inconjurat de numeroase legende care s-au format. Indiferent daca crezi in legende sau iti plac lucrurile concrete, o vizita in aceasta zona cu siguranta te va ajuta sa te deconectezi de stresul cotidian si sa te bucuri de un sejur intr-un cadru de poveste.

Focul Viu

Fenomenul natural datorat de emanatiile de gaze naturale care ies la suprafata prin fisurile scoartei terestre formand flacari aprinse de razele soarelui, oamenii i-au dat numele de Focul Viu acestei zone din Subcarpatii Buzaului langa satul Terca.

Este un loc care nu trebuie ratat mai ales daca iti plac foarte mult locurile inedite. Poate sa fie si o destinatie de weekend.


[wp_ad_camp_4]

terase unde iesi in Bucuresti si te bucuri de priveliste Previous post Unde iesi la terasa in Bucuresti si sa te bucuri de peisaj in acelasi timp?
indtrospectie despre viata moarte bucurie Next post O introspecție despre viață, moarte și bucurie. Gânduri la mormântul meu.