Cum alegi perdele si draperii in casa

Sfaturi pentru a alege perdele si draperii in functie de mobilierul din casa ta

Cand vine vorba despre textile nu poti spune ca nu te afli in impas deoarece cu atatea texturi, culori si stiluri este destul de greu sa te decizi asupra la ce este potrivit. In primul rand, pentru a face o alegere cat mai buna in materie de perdele si draperii trebuie sa tii cont de toate elementele din incaperea respectiva incepand de la marimea ferestrei, luminozitate, pana la mobilier.

Daca doriti sa facem o comparatie, ferestrele sunt ochii casei tale si perdelele si draperiile au exact acelasi rol ca si machiajul. Acestea pot sa creeze exact efectul pe care ti-l doresti in casa si sa ii ofere un aer incarcat de relaxare in care oricine se simte bine.

perdele si draperii lux design k&A

Ponturi despre cum sa fie perdelele si draperiile in functie de mobilier

Pentru a putea sa alegi cel mai corect perdelele si draperiile trebuie sa tii cont si de numarul pieselor de mobilier existente in acea camera. Daca este prea incarcat atunci nu are rost sa mai incarci si cu niste perdele sau draperii foarte voluminoase. In acest caz este recomandat mai mult sa folositi perdele si draperii diafane decat sa incarcati si mai mult.

A tine cont de toate elementele dintr-o incapere este cea mai complexa varianta de asortare a perdelelor si draperiilor. Compozitia, finisajele, mobilierul,  dar si decoratiunile dintr-o incapere reprezinta doar niste simple puncte de pe lista si pentru fiecare in parte trebuie sa raspundeti la intrebarea ,,cum este elementul respectiv?”. Acest lucru este esential deoarece nu credem ca doriti ca la final sa va uitati in jur si sa constatati ca totul este amenajat haotic si nu mai stii unde sa te uiti mai exact.

Pentru a nu gresi, este recomandat sa alegeti toate elementele dintr-o data. Mai exact, atunci cand va decideti asupra stilului de amenajare care o sa domine incaperea respectiva si cand alegeti mobilierul.

perdele si draperii K&A

Intr-o camera in care domina mobilier din lemn masiv puteti sa va orientati sa alegeti perdele si draperii voluminoase doar in cazul in care incaperea respectiva este una destul de mare si cu ferestre mari. La polul opus, se afla si incaperile mici care este recomandat sa nu le incarcati cu foarte mult mobilier. De asemenea, pentru a da senzatia de mai mult spatiu va recomandam sa folositi perdele si draperii din materiale usoare care sa lase senzatia unei incaperi aerisite si spatioase.

Si culorile perdelelor si draperiilor joaca un rol foarte important in amenajarile interioare intrucat nuanta aleasa trebuie sa completeze restul elementelor.

Recomandari finale pentru alegerea perdelelor si draperiilor

Am vorbit mai mult la general despre acest subiect intrucat este unul foarte complex dar regulile si aspectele la care trebuie sa acordati atentie se aplica indiferent de stilul de amenajari interioare pe care doriti sa il aveti. Pentru a va face o idee mai concreta puteti consulta si revistele de specialitate de design iar acolo veti putea sa vedeti mai concret cum se imbina perdelele si draperiile cu diferite elemente.

Diferenta intre magazinele specializate in perdele si draperii si cele generaliste de Home & Deco

Internetul abunda de oferte de perdele si draperii, preucm si tot felul de sfaturi menite sa te ajute sa va amenajati casa, asa cum este si acesta. Dar poate un articol cuprinde exact ce va doriti? Magazinele generaliste de home & deco sunt optiunea cand va doriti sa aveti totul la indemana, dar pentru a da personalitate locuintei este nevoie de mult mai mult, este nevoie de o tusa profesionista si produse de calitate.

Magazinele specializate prin personalul sau asigura clientul ca locuinta sa se va bucura de aspectul si personalitatea pe care si-o doreste. Reprezentantii sunt alaturi pentru a oferi consultanta de amenajare interioara sau sisteme inteligente de prindere si actionare a perdelelor, draperiilor sau storurilor, iau masuratori complexe, executa servicii de croitori ca totul sa pice turnat sisunt implicati in lucrare pana la final, cand monteaza ultimele accesorii. Alfel spus, lucreaza o lucrare completa, la cheie. Una reusita, asa cum fiecare dintre noi ne-am dori.

Sursa foto: perdeledelux.ro

[wp_ad_camp_1] [wp_ad_camp_2]

Previous post Articole contributie la masina adaptata pentru Zolty Bogata
cele mai bune piese de tetru romanesti- Take, Inake si Cadir o lectie de toleranta Next post Cele mai bune piese de teatru romanesti