inhalosedarea-Cris Smile

Inhalosedare – stomatologie fara dureri

Creatori de zâmbete! Alege inhalosedarea la Omega Omnident.

În ciuda faptului că oamenilor le este în general teamă să meargă la dentist și proiectează o imagine a durerii de fiecare dată când se gândesc la o clinică stomatologică,  Omega Omnident  reușește să facă o parte dintre cei mai sensibili pacienți, mai anxioși, să plece zâmbind și relaxați chiar și după lucrări dentare complexe.

Sunt două motive pentru care oamenii sunt atât de fericiți după tratamentele orale. Inhalosedarea, folosirea gazului ilariant, ca modalitate de anesteziere aduce o stare de bine, de relaxare. Efectiv râzi fricii de dentist în față.  Apoi, cum te-ai putea opri din zâmbit când ai dantura albă și sănătoasă?

Ce este inhalosedarea?

Inhalosedarea a fost intensiv folosită în medicina internațională începând cu anii 60 în clinici din inhalosedarea-Cris SmileUSA și se referă la tipul de anestezie conștientă care induce pacientului o stare de bine, ca o formă de relaxare. Protoxidul de azot (gazul ilariant – N2O lichefiat) se administrează prin inhalare în amestec cu oxigen, iar pacientul este eliberat de anxietate, de frica de dentist (efectul anxiolitic al gazului fericirii), rămânând conștient și cooperant pe durata intervențiilor medicale.

Istoricul gazului ilariant (protoxidului de azot) pe scurt

Gazul ilariant a fost descoperit în ultimul deceniu al secolului al XVIII- lea de către un om de știință englez, Joseph Priestley, care a recunoscut efectul analgezic, calmant, al gazului. În medicină protoxidul de azot a fost utilizat din anii 1850, ca abia în 1985 să fie publicată o carte cuprinzătoare despre acest sedativ non-invaziv, non-alergen.

Când și în ce situații este administrată inhalosedarea?

Este o formă ajutătoare de anestezie, utilă în stomatologie, în travaliu sau alte intervenții în care pacientul trebuie să rămână conștient și cooperant. Este motivul pentru care inhalosedarea este folosită intensiv în pedodonție (stomatologie pentru copii), cei mici fiind eliberați pe durata tratamentului de una dintre cele mai mari frici ale copilăriei: frica de dentist.

Cum se administrează inhalosedarea?

În stomatologie se aplică o mască la nivelul nasului pacientului, prin care inspiră gazul sedativ. Pentru alte tipuri de intervenții se folosesc măști mai mari, care acoperă inclusiv gura. Volumul de protoxid de azot este administrat controlat, în amestec cu oxigenul. Un procent de 20% de substanță lichefiată ilariantă poate fi suficient pentru a induce relaxarea. Pacienții cu diverse forme de anxietate apreciază efectul  inhalosedării.

Beneficiile inhalosedarii

*Nu are efecte secundare, motiv pentru care este administrată la copii în deplină siguranță.

*Induce relaxarea și este utilizat drept anestezic ajutător pe pacienți conștienți.

*Pacientul își revine imediat după intervenția medicală și poate să își continue activitatea.

*Este recomandată pentru adulți și copii deopotrivă.

*Pacientul este cooperant, ceea ce asigură flexibilitate și siguranță în tratament pentru medic.

*Control sporit asupra funcțiilor organismului pacientului.
*Nu necesită pregătirea pacientului.
*Este forma de anestezie care funcționează și la adulții anxioși.

Chiar dacă nu există efecte secundare, apar totuși unele contraindicații. Inhalosedarea este contraindicată în caz de claustrofobie, respirație exclusivă pe gură, epilepsie, anemii megaloblastice (poate inactiva vitamina B12 la utilizare repetată), sarcină avansată.

Ce spun studiile despre modul în care funcționează inhalosedarea?

La ora actuală nu este foarte clar cum acționează gazul ilariant pentru a crea acea stare de relaxare. Cele mai multe opinii ale oamenilor de știință consideră că N2O ar putea stimula GABA, neurotransmițători la nivelul creierului responsabili cu starea de bine (GABA este unul dintre așa-numiții hormoni ai fericirii).

Zâmbește! Vizita la stomatolog nu doare,  dimpotrivă! Inhalosedarea și tratamentele stomatologice la Omega Omnident readuc relaxarea și dantura sănătoasă.

Surse:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1821130/

6: DENTAL IMPLANT THERAPY FOR MEDICALLY COMPLEX PATIENTS

https://emedicine.medscape.com/article/1413427-overview#a9

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4439684/

Foto: pixabay.com

case colorate in Sighisoara city break Previous post Unde mergi in city break in Romania?
parchet pentru incalzire in pardoseala ALma Next post De ce sa alegi parchetul stratificat pentru incalzire in pardoseala?