Daniela Irimia- ”Femeia este un arhitect al societatii”

[wp_ad_camp_2]

Eram de mai mult timp in comunitatea Facebook ”, dar stilul de viata, timpul intre proiecte, agitatia intre interior si exterior au facut sa urmaresc sporadic activitatea grupului. Oricum remarcasem dinamismul Danielei Irimia si am realizat ca ea este creatoarea comunitatii. Am cumparat un ebook semnat de Daniela, dar am cunoscut-o mai profund ”virtual”, in perioada din urma. 

 In ultimele saptamani, fiind toti obligati sa stam in casa am petrecut mai mult timp in comunitatile Facebook si am descoperit-o pe Daniela Irimia mai profund. Dinamica, perseverenta si implicata, ea este cea care a creat comunitatea online ”Femeia Independenta”, cea care transforma grupul in comunitate.  O comunitate online crescuta in jurul cartii cu acelasi nume pe care Daniela a scris-o. Antreprenor, autor, mama si, mai ales, femeie, Daniela Irimia crede in potentialul femeii independente – un etalon al societatii in care traim, muncim si cream. 

Iar daca va intrebati cum este reprezentata femeia independenta in viziunea Danielei, puteti incepe prin acest interviu, sa meditati asupra decalogului de mai jos si, bineinteles, sa cititi cartea. Dar haideti sa o invitam pe Daniela Irimia, femeia dincolo de citate. 🙂

***

Corina Ștefan: Hai să ne cunoaștem: cine este Daniela Irimia? 

Daniela Irimia (Femeia Independenta): Sunt o femeie cu multe roluri. Imi place sa fiu antreprenor, trainer, autor, mama, sotie, sora, fiica, prietena. Iubesc viata si oamenii, sunt fascinata de natura umana si de potentialul nostru de dezvoltare. 

Sunt un om simplu, eficient si eficace, sunt lenesa si creativa, sunt un om de actiune pentru care nu exista nu pot. Sunt un om curajos care traieste conform propriilor lui valori. 

Sunt un om simplu, eficient si eficace, sunt lenesa si creativa, sunt un om de actiune pentru care nu exista nu pot. Sunt un om curajos care traieste conform propriilor lui valori.  – Daniela Irimia, autor ”Femeia Independenta”

CȘ: De ce ai ales calea antreprenoriatului? Cum a fost acest drum antreprenorial? 

D.I.: Am ales ceea ce raspunde nevoilor si valorilor mele – libertate, dezvoltare, contributie. De cand eram mica eu voiam sa fiu “sefa” , asa ca… antreprenoriatul a venit in mod natural. Am rezistat in postura de angajat 9 luni in toata viata mea. Am lucrat ca freelancer de la 21 de ani, la 24 mi-am lasat prima afacere. Si de atunci tot dezvolt proiecte. 

”Antreprenoriatul este un stil de viata”

Antreprenoriatul este un stil de viata. Nu ma vad altfel. Este un drum care nu cred ca se va termina vreodata pentru mine si indraznesc sa spun….pentru familia mea. Caci fii-miu pare sa aiba acelasi tipar – libertate totala. 

Eu cred mult ca Femeia este un arhitect al societatii.  – Daniela Irimia, autor ”Femeia Independenta”

CȘ: Reprezintă comunitatea Femeia Independentă – ce înseamnă comunitatea pentru tine? 

D.I.:  Comunitatea care s-a creat în jurul ideii de Femeie Independentă, o comunitate de femei interesate de dezvoltare personală și profesională. Am creat această comunitate și proiectul Femeia Independentă pentru că vreau să ajut femeile să devină independente emoțional, psihologic, fizic și financiar. Eu cred că femeia poate fi orice își dorește dacă vrea, dacă are susținere și îndrumarea potrivită. Asa s-a nascut si cartea Femeia Independenta si toate cursurile si proiectele adiacente. 

Ce inseamna pentru mine? O familie, o gasca de prietene, un trib pozitiv, o comunitate ce sper sa devina din ce in ce mai mare, pana cand Romania va deveni o societate asa cum ne dorim multi dintre noi. 

Eu cred mult ca Femeia este un arhitect al societatii. 


CȘ: Cum ajută cursurile tale devenirea femeii independente?  

 D.I.:  Cursurile sunt instrumente utile, aplicate, cu informatii si exercitii care sa le ajute pe femei sa isi atinga potentialul maxim, sa isi foloseasca resursele pentru a trai in armonie cu valorile personale. Eu sunt trainer si stiu ca, pe langa a gandi pozitiv este esential sa si actionam pozitiv. Cursurile sunt despre actiune. Nu e suficient sa stii ceva, trebuie sa si aplici, sa exersezi, pana cand iti insusesti noile abilitati. 

Eu sunt o fire autodidacta. A invata este un stil de viata pentru mine. Nu cred ca as fi ajuns azi unde sunt, daca nu as fi citit sute de carti de specialitate, daca nu as fi participant la cursuri si cel mai important, nu as fi aplicat tot ceea ce am citit si cu ce am rezonat. 

Cred cu tarie ca imbatranim cand incetam sa invatam. Asa ca….eu vreau sa mor tanara 🙂 Pe la 85 de ani asa…. 

[wp_ad_camp_1]

CȘ: Cum vede Daniela Irimia o ”femeie independentă”? 

D.I.: Am facut un decalog…de la el a pornit toata povestea … Il redau exact asa cum l-am scris in 2017 . Din punctul meu de vedere, Femeia Independenta 

  1. se cunoaste pe ea insasi
  2. se iubeste in primul rand, pe ea
  3. are incredere in sine
  4. cultiva intentii pozitive
  5. are relatii armonioase
  6. isi exprima cu eleganta parerile si isi argumenteaza ideile
  7. ia decizii pentru viata ei
  8. are visuri si actioneaza pentru a le transforma in realitate
  9. are grija de sanatatea ei si de aspectul fizic
  10. este independenta financiar
daniela irimia antreprenor

CȘ: Cum ai defini femeia? Dar feminitatea?

D.I.:  Ca mai sus….Femeia Independenta este Femeia feminina cu F mare. Prefer sa ma concentrez pe partea plina a paharului. Eu nu militez pentru “supravietuire”, ci pentru dezvoltare si succes personal. 

CȘ: Ești antreprenor și mamă. Cum se împacă acestea două cu timpul liber? Sau.. și mai bine ce înseamnă o zi în viața Danielei Irimia? 

Se impaca pentru ca am muncit mult sa le fac sa se impace. Pentru mine mamicia a venit cu foarte multe provocari. Cea mai mare…. Limitarea libertatii de miscare, schimbarea de prioritati, iubire de care nu credeam ca sunt capabila sa ofer. 

Am ajuns la un echilibru bun pentru ca nu separ lucrurile. Eu, sotul, copilul si activitatile noastre se impletesc si se sprijina una pe cealalta.  Timpul in decurs de o saptamana este relativ egal impartit. Familie, munca si somn. Desi nu e chiar asa… muncesc mai putin de 8 ore/ zi… mai fur si pentru mine timp liber de acolo. 

CȘ: Ce te bucură la finalul zilei? 

D.I.:  Ce ma bucura si peste zi. Ca suntem sanatosi, ca avem o casa frumoasa, ca avem libertate financiara, ca pot sa scriu si sa imi urmez latura creativa, ca suntem pur si simplu. Am invatat sa ma bucur de lucrurile mici si e minunat asa. 

Mulțumesc Daniela pentru ”vizita” virtuală și te așteptăm online și cu alte proiecte!

[wp_ad_camp_3]

paradoxul izolarii Previous post Paradoxul acestor zile
cartea despre acceptare. Next post Cartea despre acceptare