top abilitati p care sa le ai in 2021

Top abilitati pe care sa le ai in 2021

[wp_ad_camp_2]

Anul 2020 a produs o serie de schimbari atat in ceea ce priveste afacerile, dar si modul in care fiecare lucreaza. Mai mult, a fost necesara o adaptare cat mai rapida la o noua rutina a vietii si a muncii. S-a constatat curand ca vechile abilitati nu mai sunt suficiente si ca este necesar sa tii pasul deoarece si angajatorii au inceput sa aiba o viziune diferita asupra a ceea ce inseamna abilitati necesare pentru ocuparea unui anumit post.

Abilitatile care au dus la supravietuirea intr-un an plin de provocari vor fi cele care vor fi luate in considerare indiferent daca este vorba sa iti gasesti un loc de munca nou sau sa il imbunatatesti pe cel pe care il ai. Dar, pentru a nu ne mai invarti in jurul subiectului, am pus pe o lista cele mai importante abilitati care vor conta in anul 2021. Iar daca in acest moment, in care citesti aceste cateva randuri nu te regasesti atunci cu siguranta este timpul sa te reevaluezi si sa iti dezvolti noi abilitati. 

top abilitati p care sa le ai in 2021

Sa fii interesat de dezvoltare continua

Angajatorii vor fi mai inclinati in 2021 sa angajeze pe cineva care este dispus sa invete, sa fie mai flexibil decat pe cineva care este axat doar pe ceea ce stie sa faca cel mai bine si nu accepta sa iasa din zona de confort. 

[wp_ad_camp_1]

Anul trecut a demonstrat din plin faptul ca schimbarea poate sa vina si fortat iar abilitatile pe care le avem in prezent, uneori nu sunt suficiente pentru a te adapta. Asadar, cei care vor avea deschiderea sa invete si alte lucruri vor fi mai apreciati de catre angajatori. 

Sa ai o gandire critica

[wp_ad_camp_3]

Abilitatea de a judeca la rece diverse situatii va ramane in continuare cea mai buna modalitate prin care sa poti gasi solutii. Companiile vor avea nevoie intotdeauna de o persoana care poate sa ofere solutii pragmatice si inovatoare, care poate sa ia o decizie bazata pe realitatile la nivel local sau chiar global. 

Abilitatea de a supravietui in orice situatie 

Puterea si dorinta de a reusi sunt esentiale si spun multe despre un candidat. Unii angajatori vor cauta chiar persoane care au trecut prin blocaje, au avut momente de cadere in viata profesionala si au reusit sa se ridice la suprafata. Aceasta abilitate nu poate sa fie invatata in cadrul nici unui training, dar persoana care are experienta in depasirea situatiilor dificile si care au reusit sa dea un nou suflu activitatii lor vor castiga aprecierea recrutorilor. 

Capacitate de adaptare

Abilitatea de a-ti reveni dupa un esec profesional este un factor cheie al performantei la job. Sa inveti din greseli, sa intelegi situatia prin care treci si sa ai puterea de a merge mai departe este o abilitate importanta. 

Daca nu esti inzestrat cu astfel de abilitati atunci poti oricand sa te inscrii la cursuri online de mindfulnesss sau la cursuri de dezvoltare personala si spirituala. La astfel de cursuri vei avea la indeamana toate instrumentele necesare pentru a-ti dezvolta aceasta abilitate. 

Flexibilitatea 

In anul 2021 urmeaza o calatorie inedita mai ales pe plan profesional. Pentru unele persoane va parea ca retraiesc anul 2019 pentru altele noul an va fi complet nou si se vor situa in pozitii pe care niciodata nu le-ar fi crezut ca ar fi posibil sa le experimenteze. In orice caz, este de apreciat flexibilitatea si deschiderea de a face si lucruri noi. 

[wp_ad_camp_2]

Dedicarea

Este una dintre cele mai importante abilitati deoarece anul 2020 a demonstrat ca este foarte important ca mediul de lucru sa fie format din oameni pe care sa te poti baza indiferent de circumstante. Iar angajatorii cu siguranta vor cauta acesti oameni mai ales in 2021. 

Sa ai gandirea specifica unui coach 

Daca pana acum ai avut energia necesara sa ii antrenezi si pe colegii tai, sa le sustii moralul ridicat chiar si in cele mai demoralizatoare situatii, tinanad echipa unita si compacta, atunci trebuie sa stii ca aceasta abilitate va fi foarte apreciata. 

Sa fii empatic atunci cand este necesar sau din contra, sa fii mai dur atunci cand situatia o cere, totul pentru a fi un lider de echipa foarte bun, va fi foarte apreciat de angajatori. 

[wp_ad_camp_1]

Sa ramai vizibil in mediul online 

Anul 2020 a insemnat pentru multe business-uri sa isi mute afacerea in mediul online, sa isi sporeasca sansele de a fi vizibil si accesibil pentru clienti. Companiile au pus accent pe colaborarea cu persoanele care au abilitati in lumea virtuala, care stiu sa creeze de la website pana la continut si experienta utilizatorului, intreaga interfata prin care clientii pot sa acceseze produse si servicii.

Cunostintele privind valorificarea instrumentelor tehnologice reprezinta un plus in CV-ul tau online deoarece companiile vor cauta din ce in ce mai mult persoane cu care sa colaboreze in spatiul virtual. 

Astfel, dezvoltarea de aplicatii web, design UX/UI, cloud computing, securitatea datelor, analiza datelor, productia video sau SEO/SEM marketing, sunt abilitati care vor fi foarte apreciate de angajatori. Daca inca nu le ai, atunci este recomandat sa incepi astfel de cursuri online deoarece iti vor fi benefice pentru angajare sau chiar pentru locul actual de munca.

asigurari Previous post OVB Romania – asigurari de sanatate pentru siguranta romanilor
destinatii litoral 2021 Bulgaria Grecia Next post Destinatii de litoral in 2021 – Bulgaria si Grecia