Ce greșeli se comit atunci când se alege o stație de filtrare a apei și cum le puteți evita

Instalațiile de filtrare sunt esențiale pentru îndepărtarea nisipului, a murdăriei și a altor impurități din rezervele noastre de apă. Cu toate acestea, există greșeli care pot fi făcute atunci când se alege o instalație de filtrare a apei și care pot duce la rezultate nesatisfăcătoare și la reparații costisitoare. Acest articol va oferi informații despre capcanele comune care trebuie evitate atunci când se selectează o instalație de filtrare a apei, de la alegerea instalației nepotrivite pentru debitul de apă necesar până la neînlocuirea regulată a filtrelor și utilizarea unor meseriași fără experiență pentru instalare.

I. Alegerea instalației nepotrivite pentru debitul de apă necesar

Atunci când se alege o instalație de filtrare, este important să se ia în considerare capacitatea acesteia în raport cu debitul de apă care trebuie filtrat în fiecare zi. În cazul în care capacitatea instalației este inadecvată, aceasta nu va fi capabilă să filtreze în mod corespunzător o cantitate de apă suficientă pentru a satisface cerințele zilnice și ar putea duce la penurii de aprovizionare sau chiar la deteriorări din cauza solicitării excesive a unor părți ale instalației. Acest lucru poate duce la reparații sau modernizări costisitoare care ar fi putut fi evitate prin alegerea inițială a unei instalații de dimensiuni adecvate.

II. Neînlocuirea regulată a filtrelor

Chiar și cu o instalație de filtrare de dimensiuni adecvate instalată, este vital să aibă loc întreținerea și curățarea regulată pentru ca aceasta să continue să funcționeze conform așteptărilor. O parte esențială a acestei întrețineri este schimbarea regulată a filtrelor – astfel se asigură că acestea nu sunt înfundate cu nisip, murdărie sau alte impurități care, dacă nu sunt schimbate, ar putea duce în timp la reducerea performanțelor sau chiar la defectarea sistemului din cauza blocajelor. 

III. Utilizarea unor meseriași neexperimentați pentru instalare

Este important ca atunci când se instalează un nou filtru de impurități de la Clack să se folosească meseriași cu experiență pentru instalare, pentru a se asigura că aceasta este corect configurată și funcționează optim din prima zi. Dacă în schimb se apelează la meseriași neexperimentați, se poate întâmpla să existe o cablare sau o montare incorectă a componentelor, ceea ce poate cauza defecțiuni care pot duce la facturi costisitoare de reparații mai târziu – lucru care ar fi putut fi evitat prin utilizarea inițială a personalului calificat care cunoaște modul în care astfel de sisteme funcționează.

Selectarea unui sistem adecvat de filtrare a apei necesită o înțelegere atât a funcțiilor necesare, cât și a capacităților sale, astfel încât să nu îl supraîncărcați inutil cu mai mult decât poate gestiona la un moment dat. În plus, trebuie să aibă loc o întreținere regulată, cum ar fi schimbarea filtrelor, precum și asigurarea că sunt angajați meseriași cu experiență pentru instalare. Astfel, orice sistem selectat va funcționa la nivelul său optim pe toată durata de viață, fără probleme sau costuri neașteptate care să apară din cauza unei configurări incorecte sau a lipsei unor rutine de întreținere corespunzătoare.

Sursa foto: Unsplash.com

Previous post <strong>Cum să faci alegeri sustenabile când cumperi gadgeturi? TOP 4 sfaturi de urmat</strong>
Next post După ce criterii ar trebui să selectezi perechea de adidași potrivită pentru tine? Iată 3 sfaturi ce te vor ajuta să faci alegeri inspirate!