Cum să faci alegeri sustenabile când cumperi gadgeturi? TOP 4 sfaturi de urmat

În lumea de astăzi, tehnologia și gadgeturile au devenit o parte integrantă a vieții noastre. Le folosim pentru muncă, divertisment, comunicare și multe alte scopuri. Cu toate acestea, producția și eliminarea gadgeturilor poate avea un impact semnificativ asupra mediului. Prin urmare, este esențial să faci alegeri ecologice atunci când vine vorba de achiziționarea de gadgeturi. Iată 4 sfaturi pe care le poți avea în vedere!

Vezi ce trebuie să știi și tu

  1. Alege gadgeturi fabricate din materiale reciclabile

O primă modalitate de a face alegeri ecologice atunci când cumperi gadgeturi este să optezi pentru dispozitive fabricate din materiale reciclabile. Evită gadgeturile care conțin materiale toxice, cum ar fi plumbul, mercurul sau cadmiul, care pot dăuna mediului și sănătății umane. Optează pentru aparate fabricate din materiale reciclate sau biodegradabile, cum ar fi  plasticul reciclat. De asemenea, există și variante concepute din bambus, care sunt mult mai prietenoase cu mediul înconjurător!

  1. Cumpără gadgeturi recondiționate

Cumpărarea de gadgeturi recondiționate sau refurbished(echivalentul cuvântului în limba engleză) este o modalitate excelentă de a reduce impactul asupra mediului al producției de gadgeturi. Gadgeturile recondiționate sunt dispozitive care au mai fost folosite înainte, dar care au fost readuse la starea lor inițială de către diferite companii. De exemplu, dacă vrei un laptop, poți opta pentru această variantă, fiind mai puțin costisitoare. Iar dacă în acest moment chiar dorești să faci o astfel de achiziție, vezi gama de laptopuri refurbished de pe Interlink.ro! Aici vei găsi orice ai nevoie, la prețuri convenabile!

  1. Evită achizițiile impulsive

Evitarea achizițiilor impulsive poate fi un sfat foarte bun de urmat, dar care adesea poate fi o misiune imposibilă. Mulți dintre noi alegem să achiziționăm lucruri doar din simplul fapt că ne place sau este un trend. Așadar, înainte de a cumpăra un gadget nou, întreabă-te dacă ai cu adevărat nevoie de el. Gândește-te dacă există modalități alternative de a îndeplini aceeași sarcină fără a cumpăra un nou gadget. Achizițiile impulsive duc adesea la acumularea de gadgeturi care sunt rareori folosite, ceea ce crește cantitatea de deșeuri electronice! 

  1. Donează sau reciclează gadgeturile vechi

Când ai terminat de utilizat un gadget, este esențial să te debarasezi de el în mod corespunzător. Nu îl arunca la gunoi, deoarece gadgeturile pot conține materiale toxice care pot dăuna mediului. În schimb, donează gadgeturile vechi în scopuri caritabile sau reciclează-le. Multe magazine de electronice și producători oferă programe de reciclare care îți vor permite să  te debarasezi de gadgeturile vechi în mod corespunzător! De asemenea, multe magazine sunt dispuse să cumpere de la tine produsele vechi în schimbul unei sume modice de bani. Iar dacă nu vrei să îl donezi sau să îl vinzi unui magazin, este extrem de simplu să îl listezi pe internet ca fiind de vânzare. Cu siguranță va fi cineva care va dori să îl cumpere!

În concluzie, a face alegeri ecologice atunci când cumperi gadgeturi este esențial pentru a reduce impactul asupra mediului înconjurător! Așadar, data viitoare când te vei afla pe piață pentru un nou gadget, amintește-ți aceste sfaturi și fă o alegere mai bună!

Sursă foto: Unsplash.com

Previous post Greseli de evitat in alegerea unui nou frigider – iata cum sa iei o decizie inteligenta si informata!
Next post Ce greșeli se comit atunci când se alege o stație de filtrare a apei și cum le puteți evita