parchet lemn

Amenajari interioare: parchet din lemn ca pentru o casa din reviste

Descopera cele mai elegante tipuri de parchet din lemn pentru o casa decupata din visele tale

 

Parchetul din lemn prezinta o serie de calitati pe care nici un alt material nu le poate egala. Rezistent, elegant, calduros, primitor, natural, reuseste sa ofere spatiilor interioare un aspect deosebit. Parchetul din lemn este intotdeauna o alegere inspirata indiferent de destinatia incaperii in care este montat. Se potriveste atat pentru incaperi cu un design modern cat si pentru incaperi cu un design clasic. Totul consta in a alege esenta de lemn potrivita pentru interiorul casei tale si, din fericire exista o gama diversificata de nuante si modele.

parchet lemn

Pentru a face cea mai buna alegere in acest sens si sa oferi casei tale un aspect cat mai elegant si rafinat, trebuie sa cunosti si care sunt esentele din lemn care ofera o astfel de imagine casei tale.

 

Cele mai potrivite tipuri de parchet din lemn pentru incaperi elegante

 

Parchetul din lemn de nuc are o culoare mai atipica si desenul lemnului este unul mai aparte. Un astfel de parchet din lemn poate sa fie folosit pentru a pune in valoare un living de tip open space in nuante calde si neutre. Pentru a pune in valoare un interior eclectic al unei case vechi reconditionate, puteti sa folositi esente de lemn precum mahonul african. Acesta din urma este  o esenta dura, sustenabila, exotica, rezistenta si rafinata. Nuanta acestui tip de lemn este mai inchisa, maro cu variatii de culoare spre rosu aramiu. Spatiilor mici se potrivesc tipuri de parchet din lemn de frasin. Acest tip de parchet din lemn este dur, rezistent si are o culoare deschisa si calda. Camera in care va fi instalat un astfel de parchet va parea mai spatioasa si mai luminoasa.

Parchetul din lemn de stejar poate sa fie iarasi o alegere foarte potrivita pentru a oferi incaperilor eleganta pe care vi-o doriti. Finisajele, rezistenta, duritatea, aspectul estetic deosebit, reprezinta doar cateva dintre caracteristicile acestui tip de lemn.  

https://www.superparchet.ro/parchet-iroko-o-alegere-eleganta-si-de-durata/

Parchetul din lemn mereu o alegere inspirata

 

Parchetul clasic a trecut cu succes testul timpului si a adus cu sine intotdeauna caldura si a creat spatii cu aspect cat mai primitor. Paleta de culori impresionanta si diversificata face ca parchetul din lemn sa fie una dintre cele mai inspirate alegeri pentru interioare elegante si rafinate.

https://www.superparchet.ro/se-apropie-finalul-de-an-aici-gasesti-tendinte-parchet-2019/

Dupa o utilizare indelungata, parchetul din esente precum stejar, nuc sau frasin pot sa fie raschetate. Astfel, se creste durata de viata dar se si obtine un aspect estetic placut si va arata ca nou.

Indiferent de tipul de parchet (stratificat sau masiv),  este important ca pe langa faptul ca ofera un echilibru intre toate elementele existente, sa ofere si contraste. Daca, de exemplu, alegi o pardoseala deschisa la culoare mobila ar trebui sa fie cu una sau doua nuante mai inchisa. Poti opta si pentru combinatii de culoare ton pe ton, insa ai grija ca in incaperea respectiva sa existe si cateva elemente indraznete.

 

Alte articole despre amenajari interioare :

5 idei de amenajari interioare cu parchet din lemn

Poveste despre parchet din lemn

Ce tip de Parchet din Lemn montezi in Bucatarie?

Cum alegi perdele si draperii in casa

traditii romanesti in decembrie Previous post Obiceiuri de Craciun
cadouri de craciun pentru toata familia Iexplore Next post Cadouri de Craciun pentru intreaga familie