amenajare stil contemporan- parchet lemn insustrial

5 idei de amenajari interioare cu parchet din lemn

5 idei de amenajari interioare cu parchet din lemn

 

A avea o casa care sa fie ca decupata din visele tale, reprezinta o notiune cu o semnificatie diferita pentru fiecare dintre noi. Pentru unii reprezinta o casa cu etaj decorata in stil clasic si obligatoriu cu o gradina, pentru altii este un duplex amenajat in stil minimalist cu piese de designer. Insa, nu exista reteta perfecta care sa defineasca o casa de vis. Pentru fiecare dintre noi aceasta reteta este una proprie, bazata pe preferinte, dorinte, personalitate sau gusturi. Fiecare design este unic si poate reprezenta intruchiparea tuturor dorintelor pe care le poate avea o persoana in materie de design interior. Noi iti vom prezenta 5 idei de amenajari interioare in care se utilizeaza si se preteaza parchetul din lemn.

 

Stil de amenajari clasic cu parchet din lemn

amenajare in stil clasic- cu parchet din lemn

Este un stil de design interior care nu se demodeaza niciodata, se bazeaza pe simetrie, proportii si calitate. Un interior clasic are intotdeauna un punct central in jurul caruia se obtine echilibrul vizual. Ca element central se poate utiliza si parchetul din lemn. Insa, pentru a obtine un stil clasic autentic, este nevoie ca esentele pe care le alegeti sa fie din lemn natural. Cum interiorul este definit de simetrie, acesta reprezinta un aspect care nu trebuie pierdut din vedere chiar si in cazul parchetului din lemn. Placile sunt, de cele mai multe ori de aceeasi marime si orientate catre sursa de lumina.

 

Interioare ce imbraca un stil de amenajari traditional

stil de amenajarare traditional - parchet clasic

Spre deosebire de stilul clasic, cel traditional este unul mai conservator. Un detaliu care se remarca la acest stil este abundenta culorilor pastelate iar peretii sunt decorati cu motive florale obtinute, de obicei cu ajutorul tapetului. Mobilierul este asezat in perechi pentru a obtine o compozitie armonioasa si ordonata. Amestecul de texturi creeaza un spatiu in care domina o atmosfera speciala. Tipurile de pardoseala utilizate sunt cele din lemn natural precum parchetul. Culoarea acestui parchet din lemn va avea nuantele dominante din incapere iar cele mai obisnuite tonuri de culoare utilizate pentru acest stil sunt cele deschise.

 

Stilul modern, un stil pentru case in pas cu vremurile

Stil amenajare modern- parchet chevron

Stilul modern s-a conturat prin secolul XX ca rezultat al miscarilor moderniste din arhitectura si design. Caracteristica acestui stil de design interior este simplitatea. Culorile care domina acest stil de amenajari interioare sunt neutre, geometria este simpla si nu elementele dominante din incapere nu au texturi sau motive complicate. Fiecare piesa de mobilier respecta linia clara a stilului prin eleganta si simplitate. Podelele pentru un astfel de stil de design interior sunt realizate din materiale naturale precum betonul, piatra si lemnul. Liniile pardoselei trebuie sa urmeze liniile simple ale interiorului. Nuantele pardoselilor sunt si ele foarte naturale si nu contin texturi extravagante.

 

Stilul contemporan

amenajare stil contemporan- parchet lemn insustrial

Si acest stil de design interior este caracterizat prin linii simple si pure, fara a avea detalii prea complicate. Desi este un stil creat pe baza celui modern de la care a imprumutat simplitatea formelor, acest stil ofera mai multa libertate de spatiu, o gama mai variata de culori si materiale dar si posibilitatea de a combina diferite elemente. Acesta este un stil in care se pot utiliza pardoseli care imbraca modele diferite. Incepand de la suprafete rustice, nefinisate pana la podele lucioase, totul este permis. Utilizarea unui parchet din lemn reprezinta totusi cea mai populara alegere pentru a pune in valoare un astfel de design interior.

 

Amenajari in stil industrial

amenajare in stil industrial

Posibilitatea de a transforma o hala de productie intr-o casa de locuit a luat amploare in ceea ce priveste arhitectura si design-ul. Materialele care se folosesc cel mai des pentru a pune in valoare un astfel de stil de amenajari interioare sunt metalul, betonul, lemnul si caramizile vechi. Interiorul are o atmosfera bruta iar pentru a mai reduce din duritatea design-ului podelele trebuie sa fie realizate din lemn in cele mai nefinisate stadii cu putinta. Se poate folosi si parchet laminat care poate sa ofere acel aspect rustic dorit. Astfel obtineti un stil de amenajari interioare industrial prin care puteti sa va exprimati libertatea de a crea un spatiu exact asa cum va doriti.  

 

Articol scris pentru Alma Parchet Natural

Pe aceeasi tema….

Poveste despre parchet din lemn

Ce tip de Parchet din Lemn montezi in Bucatarie?

 

Ce sa faci in Bucuresti toamna - Palatul Parlamentlui, Fantani Previous post 10 lucruri de facut in Bucuresti
traditii romanesti in decembrie Next post Traditii romanesti in luna decembrie