top filme -gifted

Top 3 filme psihologice

Top 3 filme psihologice ce iti vor schimba viata.

 

Pentru inceput, trebuie sa spunem ca filmele psihologice au o trasatura comuna indiferent de tipul acestora. Fie ca vorbim despre genul Thriller, Sci-fi sau Family, filmele psihologice vin sa starneasca si sa atinga limitele intelegerii si a perceptiei. Cei ce semneaza acest gen de filme au un mesaj puternic de transmis, fie ca vorbim despre ideea de a privi dintr-o alta perspectiva o chestiune puternic inradacinata in societate, sau despre concepte ce transpun privitorul in situatia de a vedea lumea altfel, cand vorbim despre un top filme psihologice, vorbim in primul rand de subiectivism.

Asadar, pornim acest mic top filme psihologice cu un film din categoria Family din anul 2017.

Gifted (Inzestrata) este un lung metraj ce prezinta povestea unui barbat singur care isi creste nepoata. Mary nu este un copil obisnuit, ci un mic geniu al matematicii. Desi filmul are o atmosfera foarte calduroasa si simpatica prin intermediul poantelor de situatie si de dialog, pelicula, odata cu desfasurarea actiunii introduce telespectatorul intr-o lupta acerba asupra custodiei micutei Mary intre Frank Adler (Chris Evans) si mama lui, Evelyn (Lindsay Duncan). Asadar, un film care trateaza o dilema, fie o copilarie obisnuita, sau ideea de a dezvolta la maxim potentialul micutei Mary.

Religia este pentru multi pilonul in jurul careia viata se invarte, iar de aceasta perceptie se leaga si urmatorul film din micul nostru top filme psihologice..

The Man from Earth 2007 (Omul de pe Terra n.r.) are o poveste aparent simpla. O petrecere incognito data in cinstea plecarii profesorului John Oldman se transforma intr-un dialog ce vine sa dezvaluie trecutul acestuia. Un trecut care se dovedeste a fi pe cat de vechi, pe atat de incredibil. Filmul trateaza in mod perfect ideea de perceptie a timpului, dar si modul in care oamenii reactioneaza atunci cand cele mai puternice si aparent firesti credinte sunt contrazise. Un thriller care dezvaluie reactii si mentalitati prin intermediul unui dialog pe o tema ce contrazice majoritatea credintelor.

Ei bine, The Final Cut 2004 (Ultima editare n.r.) este in acest top filme psihologice pentru ca prezinta un viitor in care o anumita categorie de oameni (the cutters – editorii n.r.) se ocupa cu preluarea tuturor lucrurilor vazute si auzite de catre o persoana in toata viata lor si realizeaza un… clip emotional, ceva similar cu ceea ce vedem la nunta, dar foarte diferit. Cu rolu principal jucat de catre Robin Williams, acest film este emotionant, dar si unul care vine sa plaseze in mintea celor ce vizioneaza aceasta pelicula multe intrebari ce tin mai ales de moralitate, si nu numai.

La aceste trei filme din micul nostru top filme psihologice, mai putem adauga titluri ca Blade Runner, 2001: A Space Odissey, Inception, dar si clasicul Eternal Sunshine of a Spotless Mind. Am ales sa scriem despre aceste 3 filme deoarece fiecare dintre ele creaza cel mai bine atmosfera categoriei din care fac parte. Asadar, in loc de final nu putem decat sa va invitam la o portie de popcorn, si o seara fascinanta alaturi de filme psihologice.

Versailles -Franta, destinatii cu buget redus Previous post Top 5 destinatii de vacanta 2018
festivaluri-in romania-sursa foto pixabay Next post Festivaluri in Romania in 2018