litoral bulgaria OBzor

Perlele mai putin stiute pe litoralul bulgaresc – Obzor si Kavarna

[wp_ad_camp_2]

Atunci cand vine vorba despre o vacanta la mare, turistii se impart in doua categorii: cei care prefera locurile animate cu restaurante, cluburi, terase si faleze dinamice iar pe de alta parte sunt turistii care prefera locurile linistite cu o atmosfera mai intima. Pentru aceasta ultima categorie am creat acest articol in care vom vorbi despre Obzor si Kavarna, doua statiuni turistice mai putin exploatate de turisti. Acestea sunt acel tip de statiune care te invita la relaxare, astfel incat sa iti reincarci bateriile. Daca tot ce iti doresti este sa lenevesti pe plaja si sa te plimbi fara sa ai prea mult zgomot in jur atunci aceste statiuni sunt pentru tine. 

litoral bulgaria OBzor

Obzor, o statiune potrivita pentru toate buzunarele neexploatata inca

Obzor este una dintre cele mai vechi statiuni de pe litoralul bulgaresc si se afla la poalele muntilor Stara Planina. Are o plaja foarte intinsa de aproximativ 7 km, ceva mai ingusta decat in alte statiuni dar destul de incapatoare pentru toti turistii. Este o statiune mai ieftina si tocmai de aceea este preferata de tinerele familii sau de tinerii cu buget redus de vacanta. Are cateva hoteluri de 4 stele dar majoritatea sunt de 2 si 3 stele. Sunt amenajate si cateva camping-uri iar hotelurile au iesire spre plaja sau piscina. 

[wp_ad_camp_1]

Vei putea gasi si cateva restaurante unde vei putea sa te delectezi cu preparatele traditionale locale iar pe malul marii vei putea sa te relaxezi la terasa. Nu sunt multe optiuni de distractie asa cum se intampla in alte statiuni, asadar, daca iti doresti doar liniste Obzor este statiunea cea mai potrivita in acest sens. 

Kavarna, un orasel plin de farmec la malul marii 

Este un orasel pe litoralul bulgaresc cu nu mai mult de 12.000 de locuitori, la numai 46 km de granita cu Romania. Kavarna este un orasel pescaresc care si-a castigat renumele datorita terenurilor de golf cu care se invecineaza. Are un port micut cu ambarcatiuni si inca doua in curs de amenajare. 

Statiunea este linistita si intima, perfecta pentru o relaxare ca la carte. Printre atractiile principale ale zonei putem enumera dealul Chirakman unde pot sa fie vazute ruinele unui oras roman si a unor orase medievale, capul Kaliakra cu privelisti superbe care iti taie rasuflarea dar poti sa vezi si statiunile din apropiere Albena si Nisipurile de Aur cu care se invecineaza. In ultimii ani, aici s-au organizat numeroase concerte rock, iar o data cu trecerea timpului a capatat renumele de ,,capitala rock a Bulgariei”. 

[wp_ad_camp_3]

In orice caz, este o statiune perfecta pentru a te relaxa si sa te plimbi. Daca te plictisesti, atunci poti sa mergi oricand in una dintre statiunile din apropiere unde viata de noapte este mai dinamica si mai plina de viata. 

Cele doua statiuni merita sa fie vizitate si sa iti petreci un concediul aici. Mai ales pentru persoanele care au un buget redus, este o destinatie perfecta si un start bun in a incepe sa calatoresti international. Bulgaria reprezinta o optiune de vacanta foarte inspirata si vei putea sa gasesti statiuni, obiective turistice si optiuni de distractie pentru toate buzunarele. 

despre acceptare Previous post 3 lucruri pe care ar trebui sa le stie oricine despre acceptare
vacanta litoral bulgaria sunny beach Next post Tot ce trebuie sa stii despre Sunny Beach