Ce sa faci in sighisoara

La pas prin cea mai veche cetate locuita, Sighisoara

[wp_ad_camp_2]


România se poate mândri cu cele mai unice locuri din lume și ar fi de-a dreptul păcat să nu le vizitezi măcar o dată în viață. Printre aceste locuri unice se numără și Sighișoara, un orășel mic dar plin de farmec care te va purta înapoi în timp, în epoca medievală. Este un loc încărcat de o istorie fascinantă și de obiective turistice cu povești incredibile care te vor face să îți dorești să afli cat mai multe despre acest loc impresionant. 

Ce sa faci in sighisoara

Sighișoara, un oraș curat, micuț dar plin de farmec, cel mai bine este să îl vizitezi la pas pentru a descoperi cele mai interesante lucruri. Este un oraș atât de plin de obiective turistice încât sigur nu te vei simți lipsită de inspirație atunci când vei pași pe străduțele cochete și pline de farmec ale orașului. 

Sighișoara, un loc presărat cu obiective turistice memorabile

Despre Sighișoara trebuie să știi că este printre puținele orașe – cetate locuite din Europa și este cea mai bine conservată cetate din câte ai văzut. În plus, o dată ce vei vizită acest orășel este imposibil să nu îți dorești să revii. 

Locuri de cazare se găsesc din abundență dar trebuie să îți faci o rezervare din timp deoarece pe timpul verii, orașul se aglomerează de turișți veniți din toate colțurile lumii pentru a lua parte la festivalul medieval care se ține anual. Vei putea să găsești spații de cazare pentru toate gusturile inclusiv în interiorul cetății unde, oricine poate să experimenteze cum este să locuiești într-o cetate medievală. 

[wp_ad_camp_1]

Printre cele mai importante obiective turistice pe care le poți vizită putem enumeră Scară Acoperită (Scară Școlarilor care duce către vârful cetății direct la școală), Biserica din Deal, centrul medieval al cetății recunoscut că patrimoniu UNESCO din anul 1999, Casă cu Cerb, Turnul cu Ceas care în interior îți dezvăluie cele mai importante monumente de arhitectură militară și antichități care te vor fermeca. În plus, în interiorul Turnului cu Ceas poți să admiri mecanismul uimitor cu ajutorul căruia funcționează ceasul. Alte obiective turistice pe care le poți vizită sunt Casă Vlad Dracul, Casă Venețiană, străduțele din interiorul cetății, turnurile din oraș. 

Sighișoara secretă, o experiență pe care merită să o descoperi 

Pe lângă minunatele obiective turistice pe care le poți descoperi cu ușurință în interiorul cetății, mai există un mic detaliu care poate să îți capteze atenție: Sighișoara secretă. Acest lucru este reprezentat de micile detalii care pot să fie observate doar luând la pas fiecare centimetru al cetății.

[wp_ad_camp_3]

Vei putea descoperi o vânzătoare de suveniruri care își vinde produsele pe aleile pietruite ale cetății, curțile interioare pline de flori și amenajate că într-o poveste, casele vopsite în culori vesele, băncile pe care poți să te așezi și să admiri cum se desfășoară viață la poalele cetății și nu numai. Aceste mici detalii sunt cele care transformă călătoria ta în ceva savuros, într-o experiență pe care nimeni nu ți-o poate lua și care va rămâne pentru întotdeauna în memoria ta. 

Sighișoara este un oraș plin de farmec și merită să vizitezi acest loc pe cont propriu deoarece numai în acest mod vei putea află care sunt aceste minunate secrete care te vor conecta la viață de zi cu zi a oamenilor din cetate. 

carti de dezvoltare personala - build become Previous post Cărți de dezvoltare personală pentru începători: Colecția Build+ Become
Next post Top activități pe care să le faci în perioada distanțării fizice