despre acceptare

3 lucruri pe care ar trebui sa le stie oricine despre acceptare

[wp_ad_camp_2]

Acceptarea realitatii, experientei sau a relatiei cauzeaza mai putina suferinta decat sa zbori impotriva curentului. Dar aici este lucrul cel mai interesant deoarece in acest moment ai optiunea de a alege. Fie accepti realitatea, fie refuzi si mergi mai departe. Insa, daca ignori situatia acest lucru nu inseamna ca va disparea pur si simplu de la sine. In terapie se vorbeste adeseori despre acceptare insa, niciodata nu a fost vazut sensul acestui cuvant intr-un sens mai larg. 

Exista cateva lucruri care trebuie cunoscute despre acceptare si pe care probabil nu le-ai luat in considerare pana in acest moment. 

Acceptarea nu inseamna sa iti placa, sa vrei, sa alegi sau sa sprijini

Acceptarea nu inseamna ca trebuie sa iti placa neaparat, dar prin a inota impotriva curentului cu durerea pe care o simti nu faci decat sa iti amplifici starea de suferinta. Acceptarea nu inseamna ca ai aprobat, nu inseamna ca iti place anxietatea si durerea sau ca sprijini o nedreptate care ti s-a intamplat tie sau altcuiva. Mai degraba este vorba ca ii permiti sa fie acolo intr-un moment cand alta solutie nu exista. 

despre acceptare

Acceptarea nu inseamna ca nu poti lucra la schimbarea lucrurilor

Multi oameni considera acceptarea sinonima cu pasivitatea, renuntarea sau abandonul actiunii. Totusi nu acesta este cazul. Acceptarea nu inseamna ca nu esti capabil sa faci o schimbare. Poti sa iti accepti corpul si totusi sa lucrezi la schimbare in acelasi timp. Iti poti schimba emotiile dar si stilul de viata, dar cum orice lucru bun are nevoie de timp pentru a se intampla, pana atunci este vorba despre acceptarea situatiei prezente pana in momentul imbunatatirii situatiei. 

Acceptarea nu inseamna ca asa va fi mereu

Incearca sa iti concentrezi acceptarea asupra prezentului si sa privesti viitorul cat mai realist si deschis. Daca te focalizezi numai asupra prezentului acest lucru poate sa fie contraproductiv. De asemenea, detasarea de speranta poate sa creeze suferinta. Practicarea acceptarii poate sa para indrazneata sau imposibila, asadar, incearca sa gasesti un punct sensibil in care accepti situatia prezenta dar nu sub pretentia ca lucrurile se vor schimba.

[wp_ad_camp_1]

Acceptarea situatiei prezente este doar temporara, motiv pentru care trebuie sa fii foarte atent sa nu cazi in capcana de a ramane ancorat la nesfarsit in aceasta stare de acceptare. 

Acceptarea poate sa fie practicata in toate domeniile vietii. Poti sa o exerciti fata de experienta curenta asupra relatiilor pe care le ai, fata de convingerile sau ideile altora, fata de aspectul tau exterior, emotiile tale, sanatatea, trecutul tau, alte persoane. Din nou, acest lucru nu inseamna ca aprobi orice accepti in aceste domenii, mai degraba recunosti natura actuala a lucrurilor, in acest moment specific si acceptand controlezi anxietatea si ajuti instalarea calmului. 

[wp_ad_camp_1]

Asadar, acceptarea nu este o stare permanenta si nici una pe care nu o poti schimba niciodata. Mai degraba, este vorba despre un compromis de moment astfel incat sa acorzi timpul necesar pentru a gasi solutiile potrivite. Acceptarea mai inseamna si sa iti acorzi un moment pentru a diminua stresul. 

meniu de paste omega Previous post Un Paști tradițional și rafinat, adică “Omega”
litoral bulgaria OBzor Next post Perlele mai putin stiute pe litoralul bulgaresc – Obzor si Kavarna