Cum să îți amenajezi o curte frumoasă la tine acasă – 5 SFATURI de la specialiști

Dacă ai norocul să stai la casă, departe de nebunia orașului, atunci cu siguranță că te va atrage ideea de a amenaja o curte deosebită, să te poți bucura de ea atunci când ai nevoie de relaxare. În rândurile următoare poți descoperi 5 pași simpli pentru o amenajare cu gust a unei curți deosebite.

Ce elemente și decoruri speciale pot schimba fața curții tale?

1. Eliminarea lucrurilor nefolositoare

Primul lucru pe care ar trebui să îl faci atunci când pregătești curtea este să arunci lucrurile care nu îți mai sunt de folos sau pe care le-ai depozitat de-a lungul vremii, fără însă a le utiliza. Ustensilele stricate, recipientele găurite sau jucăriile vechi ale copilului pot fi reciclate la centrele de specialitate, dacă știi că nu mai ai nevoie de ele. Odată eliminate aceste lucruri, vei vedea cum curtea ta capătă ușor o formă și poate fi în sfârșit amenajată.

Astfel, poți face loc și pentru alte proiecte, iar dacă vrei să vezi gama de sere și solarii, poți accesa Micul-fermier.ro și alege produsele care ar putea fi potrivite pentru tine.

2. Montarea aleilor

Aleile din lespezi sau dale din ciment pot delimita gazonul de spațiul unde te poți deplasa prin curte. Alegerile sunt la îndemâna ta, iar cu puțină imaginație la bord, poți crea alei cu adevărat spectaculoase și suficient de late să permită conexiunea cu celelalte elemente din curte.

3. Decorarea curții

Probabil una dintre cele mai frumoase etape ale amenajării unei curți este decorarea acesteia. Poți începe cu alegerea unui mobilier de grădină, suficient de confortabil pentru a oferi destinderea de care ai nevoie după o zi plină de muncă. Coșurile din răchită, ghivecele mari cu plante, accesoriile de iluminat pot completa decorul curții tale.

4. Plantarea florilor

Nu poți termina de amenajat curtea casei fără a planta câteva flori. Acestea pot fi puse în jurul aleii de acces din casă spre curte sau pe lângă mobilierul de grădină. 

Iar dacă vrei să ieși din peisajul obișnuit poți opta pentru suporturile verticale de flori, confecționate din metal, lemn sau cauciucuri vechi și vopsite în culori tari. Astfel poți recicla lucrurile vechi și poți decora în mod inedit curtea casei tale.

5. Construirea unui foișor

Piesa de rezistență a curții tale va fi cu siguranță foișorul. Fiind un spațiu destinat relaxării, este recomandat să ii dai importanță și să îl amenajezi ținând cont de locul pe care îl ai la dispoziție, elementele decorative, utilitate, și desigur, buget. Foișorul va fi locul unde te poți relaxa alături de familie sau prieteni, la un pahar de vorbă.

Așadar, dacă pui pe listă aceste 5 idei de decorare a unei curți, casa ta va căpăta un aer cu totul deosebit. Un asemenea proiect începe pe hârtie, unde îți vei așterne întregul proiect, urmând apoi să îl pui în aplicare atunci când bugetul este pregătit.

Sursă foto: Pexels.com

Previous post După ce criterii ar trebui să selectezi perechea de adidași potrivită pentru tine? Iată 3 sfaturi ce te vor ajuta să faci alegeri inspirate!
Next post Descoperă aici care sunt costurile implicate în achiziționarea și utilizarea unei biciclete electrice