Cum să dai un upgrade eficient și rapid bucătăriei? Iată cei 3 pași eficace de urmat!

Se poate spune că mâncarea servită într-un spațiu frumos amenajat este mai bună în măsura în care toți membrii familiei se află în armonie. Dacă spațiul de bucătărie este învechit sau degradat este momentul să îl amenajezi în mod eficient. Pentru a obține rezultate uimitoare este nevoie de inspirație, resurse de timp, unele cheltuieli și bună dispoziție. Dacă vrei să afli cum poți da un upgrade în 3 pași bucătăriei tale, vei descoperi în continuare recomandările de care ai nevoie.

Dă un upgrade eficient și rapid bucătăriei!

Cei 3 pași eficace de urmat pentru îmbunătățirea aspectului și utilității spațiului de gătit și servit masa sunt următorii:

  1. Recondiționarea mobilei

Dacă mobila prezintă pete învechite sau exfolieri se poate recondiționa în cel mai practic și util mod: vopsirea sau lăcuirea după o curățare temeinică. În funcție de preferințele tale și de aspectul general al spațiului se alege culoarea dorită. Se pot înlocui butoanele și mânerele mobilei cu unele noi pentru o mai bună funcționalitate a sertarelor. Dacă se formează permanent pete de grăsime de la aragaz pe mobilă este momentul să achiziționezi acum o friteuză cu aer cald de la Altex care este un ajutor inegalabil în bucătărie. Aceasta te va salva și de ștergerea petelor de grăsime, și de statul în picioare pe lângă mâncare în timpul gătitului.

  1. Vopsirea pereților interiori

Se recomandă ca vopseaua lavabilă să fie pentru interior și culoarea aleasă să fie cât mai rezistentă la fum sau abur. Totuși, pe anumiți pereți se poate alege și tapetul sau lambriul ornamental în vederea înfrumusețării aspectului, curățării facile și rezistenței la murdărie.

  1. Înlocuirea corpurilor de iluminat

Pentru o iluminare cât mai bună și pentru un aspect desăvârșit este important să alegi lămpile de iluminat cât mai potrivite spațiului tău, deoarece timpul petrecut în bucătărie este suficient de mare. Se mai pot înlocui simplu și rapid prizele și întrerupătoarele.

Care sunt avantajele servirii mesei într-un spațiu modern?

Dacă reușești să schimbi aspectul și să igienizezi spațiul bucătăriei este momentul să te bucuri de avantajele care decurg:

  • Sporirea funcționalității

În timp ce mobila este recondiționată, aparatura veche și uzată este înlocuită cu una eficientă poți spune că ai mai mult timp pentru gătit în aceste condiții.

  • Crearea unui microclimat favorabil

Când membrii familiei sau prietenii se așează la masă vor simți schimbarea ca o plusvaloare adusă și vor putea contribui la gătit cu mai mult interes

  • Igienă perfectă

De fiecare dată când se reabilitează sau se igienizează spațiile se înlătură mare parte din particulele de praf și bacterii, motiv pentru care menținerea sănătății este prioritară

  • Buna dispoziție

Fie că ajută la gătit, fie că servesc masa într-un spațiu reamenajat persoanele de acasă vor fi motivate să-și mențină buna dispoziție pentru mult timp.

Toate aceste schimbări în gospodărie prezintă o mulțime de beneficii, chiar dacă sunt realizate pe termen scurt și mediu.

Dacă vrei să-ți amenajezi bucătăria mai bine, pe termen mediu și lung pregătește-ți toate resursele necesare, deoarece vei avea și mai multe avantaje! 

Sursă foto: pexels.com

Previous post Alimentația vegană – ce beneficii îți aduce și cum o adopți
Next post Avantajele sistemului audio: ce beneficii aduce integrarea în sistemul casei tale a unui sistem audio profesional