Creează-ți grădina de vis cu propriile mâini: sfaturi și recomandări

Dacă ți-ai dorit încă de mic/mică să ai o casă mare, cu o grădină ca în povești în care să te relaxezi după o zi grea de lucru, atunci este timpul să îți pui mintea și mâinile la contribuție pentru ca aceasta să devină realitate. Totuși, cum ar trebui să arate o grădină și cum o poți face cât mai primitoare pentru musafiri? 

Iată câteva sfaturi și recomandări pentru a realiza grădina mult visată

  1. Mobilierul de grădină

Probabil ai văzut la diferite restaurante sau terase, sau poate chiar la prieteni acasă, seturi de mobilier de exterior atât din lemn, cât și din metal. Ei bine, nu este o noutate, mobilierul din lemn poate fi realizat chiar și din proprie inițiativă, cu “forțe” proprii, prin șlefuirea și lăcuirea elementelor de mobilier odată ce a fost asamblat. Chiar și mobilierul din metal poate fi destul de ușor de realizat, cu ajutorul unui aparat de sudat calitativ, precum sunt cele de la Atomico.ro, și a unei vopsele speciale pentru elemente metalice. Tot ceea ce contează este să fii creativ și să ai o schița pe care o poți urma cu ușurință, gândindu-te la satisfacția pe care o vei avea mai târziu, când vei savura dimineața o cafea în grădina ta proprie.

  1. Flora

Creează o grădină botanică fascinantă pentru tine și familia ta prin plantarea unor copăcei și flori exotice cum ar fi: magnolii și cireși japonezi, care îți vor oferi un spectacol în timpul primăverii. Este important să citești modul de plantare al acestora și cum pot fi întreținute cât mai bine. De asemenea, grădina ta poate fi și una hrănitoare, nu doar una care te va încânta în mod vizual. Poți planta pomi fructiferi care se dezvoltă în acest climat și care rezistă și la temperaturi mai scăzute primăvara și toamna.

  1. Diverse decorațiuni

Pentru a avea parte de sunetul unei oaze tropicale și pentru a-ți face realitate visul tău exotic, așază diverse decorațiuni din spațiul asiatic în diferite puncte. Prin colțuri, agață câteva elemente cântătoare deasupra terasei și oferă o șansă statuilor, chiar dacă ți se par că vor îngreuna spațiul. De asemenea, poți încerca să construiești o fântână sau un mic lac, cu pești, acest element fiind unul foarte atrăgător și impresionant în orice împrejurări. Peștii sunt vietăți care nu au nevoie de prea multă atenție sau îngrijire, cel mai important fiind mâncarea și o apă cât de cât curată. Ai încredere, musafirii tăi vor rămâne uimiți de viziunile tale peisagistice. 

În final, încearcă să decorezi cât mai cu bun gust și mai eficient grădina ta și creează-ți singur o oază de liniște unde te vei relaxa vara, după o zi fierbinte. 

Sursa foto: Unsplash.com

Previous post Max, Pro sau Plus? Care este alegerea perfectă pentru tine?
Next post Lucruri pe care trebuie sa le stii despre ambreiajul masinii