Ce sa faci in judetul Prahova?
[wp_ad_camp_2]
Multi soferi care se afla in tranzit sau isi petrec vacanta in Prahova ajung sa injure DN1 si traficul pe Valea Prahovei. Dar judetul Prahova e mult mai mult. Prahova e raul care curge de-a lungul drumului inghesuit. E maiestosul platoul al Bucegilor. E Sfinxul. Sunt castele si palate ce ne amitesc de o istorie a Romaniei ce indeamna spre decenta. E bogatia salinei. Prahova e zona vinului bun. Prahova este o chintesenta a istoriei si naturii ce ne face sa vornbim cu mandrie despre meleagurile noastre.
Cum ajungi in Pahova
Poti ajunge si cu trenul daca masina nu este o optiune care sa fie de preferat de tine si de membrii familiei tale. Daca nu stii exact ce ai putea sa vizitezi in aceasta zona atunci, noi am pregatit pentru tine o lista cu cele mai frumoase obiective din aceasta zona care include o degustare de vin la una dintre cele mai frumoase podgorii, un camping idilic in Valea Doftanei si o baie cu ape minerale numai buna pentru a te relaxa si sa iti incarci bateriile pentru o saptamana plina.
[wp_ad_camp_1]
Valea Prahovei
Aglomeratie, claxoane, soferi nervosi si multe pensiuni par sa caracterizeze Valea Prahovei. Dar, in acelasi timp este detinatia preferata a turistilor de pretutindeni pentru un sfarsit de saptamana in mijlocul naturii. Renumita vale care include statiunile Sinaia, Busteni, Azuga, Cheia, Breaza, Paraul Rece, Slanic Prahova, Predeal se intinde pe doua judete: Prahova si Brasov. Indiferent de anotimpul in care ajungi aici va fi imposibil sa nu fii cucerit de peisajul magnific al zonei.
Cei dornici de aer curat pot alege drumetiile in Bucegi, pot urca la Sfinx, Babele sau Crucea Caraiman. Iubitorii de sporturi de iarna vor putea gasi aici cele mai moderne instalatii si se pot bucura de o zi petrecuta afara in cel mai spectaculos mod.
[wp_ad_camp_3]
Podgoriile Dealul Mare
Vizitarea unei podgorii de vinuri reprezinta cea mai buna idee pentru un weekend in care doresti sa faci ceva inedit. Judetul Prahova este renumit pentru licoarea lui Bachus 100% romaneasca. Podgoriile de pe Dealul Mare numite si ,,Patria Vinurilor” sunt la fel de renumite precum cele din Toscana. Podgoriile Dealu Mare se intind intre Buzau si Prahova, la scurta distanta de Bucuresti.
Aici se fac cei mai deliciosi struguri, numai buni pentru a crea un pahar de vin perfect pentru a fi savurat alaturi de o mancare delicioasa. O astfel de plimbare in natura in judetul Prahova vine la pachet cu o degustare de vinuri si divulgarea unor retete stravechi.
[wp_ad_camp_3]
Statiunea Slanic Prahova
Slanic Prahova se afla la o distanta de 100 km de Bucuresti, ceea ce inseamna ca nu aveti nevoie nici macar de doua ore pentru a ajunge in aceasta statiune balneoclimaterica. Salina Unirii e istorica poarta bogatia sa de milenii, iar acum delecteaza vizitatorii ce vor o cura de haleoterapie sau pur si simplu sa respire aer salin.
Exista chiar si un strand modern, chiar langa muntele de sare care in timpul verii atrage numerosi turisti din toate colturile. Chiar daca nu suferi de nici o afectiune te poti bucura de strand si de baia in apele minerale.
Barajul Maneciu
Unul dintre cele mai impresionante obiective turistice din Prahova este barajul Maneciu care ofera un peisaj fantastic asupra muntilor Ciucas. Acest baraj de pamant a fost amenajat pe raul Telejen si are un volum de 60 de milioane de metri cubi intinzandu-se pe o suprafata de 192 de hectare. Turistii care ajung aici se pot relaxa la o plimbare cu barca, o partida de pescuit sau pur si simplu sa admire frumusetea naturii din zona. Soseaua nationala este destul de aproape, asadar vei putea ajunge si cu masina.
[wp_ad_camp_1]
Muzeul Conacul Bellu
Daca nu ai ajuns inca la acest muzeu atunci trebuie neaparat sa o faci. Acest loc se afla in Urlati si este locul care merita sa fie cercetat pana la cel mai mic amanunt. Conacul reprezentativ pentru arhitectura romaneasca a apartinut familiei Bellu. Cladirea alba cu stalpi din lemn negru si cu detalii arhitecturale impresionante este locul in care traia administratorul mosiei. Constructia originala a fost distrusa de un incendiu.
Muzeul gazduieste piese de mobilier care au apartinut familiei Bellu, straie populare, picturi, fotografii, aparate foto, vesela si cufere vechi. Din vechea mosie nu mai exista decat turnul de veghe unde se regasesc fotografii create de Alexandru Bellu si cateva piese de ceramica specifice zonei.
[wp_ad_camp_2]
Parcul natural Muntii Bucegi
Este oaza de verdeata a judetului Prahova si este locul cel mai minunat in care te poti afla. Este un loc inca salbatic, in care interventia e inca mai putin simtit. E arie protejata, iar animalele si vegetatia in voie. E raiul muntomanilor, atractia ezotericilor care gasesc dincolo de Sfinx un mister, a iubitorilor natura si a celor care cauta doar liniste.
Casa memoriala Nicolae Grigorescu
Pentru cei care adora arta si trecutul le recomandam o vizita la casa memoriala Nicolae Grigorescu. Se afla in Campina si este locul in care marele artist si-a petrecut ultimele clipe de viata. Puteti vedea atelierul in care si-a petrecut ore in sir pentru a aduce la viata minunatele opere de arta, puteti admira tablourile precum si obiectele de mobilier care au apartinut candva marelui pictor.
[wp_ad_camp_1]
Valea Doftanei
Nu este la fel de cunoscuta ca Valea Prahovei dar poate sa fie cea mai frumoasa zona intrucat impresioneaza prin frumusetea salbatica si nealterata de mana omului. Cheile Doftanei reprezinta un punct de atractie pentru turistii care se afla in zona prin cararile de munte potrivite pentru a le explora si sa descoperi minunile naturale de la fiecare pas.
Castelele Peles si Pelisor
Nu putem sa ne incheiem incursiunea in aceasta zona minunata fara sa vorbim despre cele doua castele iconice, doua obiective turistice faimoase in intreaga lume. Arhitectura impresionanta si povestile regale atrag in fiecare an mii de turisti. Castelul Peles, ridicat in secolul XIX, se numara printre cele mai frumoase constructii din Europa dar este si primul castel care a fost iluminat electric.
Castelul Pelisor construit la initiativa regelui Carol I pentru principele mostenitor Ferdinand si Maria, este la fel de impresionant din punct de vedere arhitectural. Este singurul castel din Romania construit in stilul Art Nouveau.
Foto: Daca preluati din text sau imagini, aveti bunavointa sa spuneti sursa.
Iti place articolul? Da mai departe! Asa ajutam fiecare destinatie romaneasca.
Doar te previn ca atunci cand dai share in Facebook iti dezvalui si identitatea, asa cum se intampla pe social media.