arta urbana la arcu, grafiti, pixabay

Ce punem in rama- despre arta urbana

Ce punem in rama? Orasul sub lupa intr-o noua conferinta Arcub despre arta urbana in societate si arhitectura

Cele mai interesante si inedite proiecte de arhitectura urbana vor fi dezbatute in cadrul celei de-a treia conferinte #Ce punem in rama?, intitulata ,,Capitalizarea fondului cultural urban. Revitalizarea artelor vizuale in urbe”. Conferinta urmareste sa aduca in lumina rolul si impactul artei urbane in societate, arhitectura orasului, educatie, proiecte, artisti romani si contemporani care au adus o contributie majora in acest sens. Totul va fi imbracat sub forma unei discutii libere iar acestea vor fi sustinute de conferentiarele Anca Boeriu, Steluța Roșca Stănescu și Andreea Sandu.cepunem in rama-arta ubana arcub

Conferentiarele vor prezenta si doua studii de caz Festivalul de Artă Urbană BOSA si proiectul „Arta la intrare”. Primul, este este cel mai mare festival de arta urbana din Romania care se va desfasura in lunile mai, iunie, iulie 2018, in Bucuresti. In arta urbana promovata de Festivalul B-OSA se regasesc grafitti, street painting, mural painting, instalatii in spatiul public, arhitectura urbana si trendurile tehnologice ale spatiului urban. Al doilea, ,,Arta la intrare” ce va avea loc in perioada 19 septembrie – 19 octombrie, va aduce creatiile  artistilor romani la granita dintre interior si exterior, propunandu-si astfel sa genereze un dialog direct si nonconformist intre obiectul de arta si privitor. In 23 de locatii din Bucuresti – institutii, biblioteci, teatre, facultati si scoli – vor fi amplasate lucrari de arta create de 23 de artisti romani.

Cele doua teme de discutii si nu numai aduna inca din anul 2017 iubitorii de arta dar si cei care activeaza in aceste domenii creative. De asemenea, prin acest intermediu se urmareste si constientizarea rolului creativitatii in societate. Programul de conferinte de la ARCUB functionează ca un mediu de analiza si schimb de idei al carui scop este constientizarea diferitelor fatete, pragmatice si estetice, ale comportamentelor creative contemporane.

Cu un caracter interdisciplinar, #CePunemInRama?abordează probleme de antropologie culturala, de discernamant estetic si de responsabilitate, prezentand exemple integrate din arta, design, arhitectura, cercetare, care pot conduce audienta la o privire lucida in sensul creatiei si creativitații
elefant.ro

Prin acest intermediu se urmareste sa se promoveze arta, cultura si arhitectura urbana iar prin reunirea celor care activeaza in domenii creative o revitalizare a intregului concept urban precum si aducerea in lumina a posibilitatilor pe care le poate oferi.

Conferinta va avea loc marti, 22 mai, incepand cu ora 18.30, la Sala Arcelor de la ARCUB. Mai multe detalii despre desfasurarea evenimentului si pentru a va rezerva un loc in cadrul acestuia veti putea gasi pe website-ul ARCUB, www.arcub.ro precum si pe retelele de socializare.

.Imagini- pixabay, banner Arcub

 

sala concerte arcub Previous post Pop, rock si folclor
increderea in sine - dream big and make it happen Next post Sfaturi pentru incredere in tine