Brewtiful – La QuickMobile ai coffee to go și tehnologie

Cum aduci tradiția într-un loc smart-tech? Deschizi o cafenea în care se servește cafea de specialitate!

 

Am primit de la Mirela Alexandru invitația de a participa la deschiderea cafenelei Brewtiful din QuickMobile Sun Plaza. Inițial am crezut că am înțeles greșit. Știam că brandul  QuickMobile este dedicat tehnologiei, cu magazine în diverse locuri, în care găsești gadgeturi de ultimă generație.  Nicio clipă nu m-aș fi gândit să asociez smartphones ultra-performante cu mirosul cafelei.

 

Pornind de la această mică intrigă am pornit spre Sun Plaza într-o sâmbătă la prânz, prima mea ieșire după o gripă care mi-a luat maul vreme de o săptămână (pe bune, nu am putut vorbi. Spre relaxarea prietenilor!). Am urcat la etaj, în aripa nouă a Sun Plaza, simțind-mă ca în “Aliens”. Multă lume, magazine noi, beculețe, globulețe și eu… OZN.  

[wp_ad_camp_2] 

La un moment dat am trecut pe lângă QuickMobile. Mirosea atât de tare a cafea încât papilele gustative au avut o reacție spontană. Am înghițit adânc, dar creierul deja dicta: Vreau cafea! Am depășit QuickMobile, convinsă fiind că febra mare din ziua în care am vorbit cu Mirela despre eveniment îmi afectase ușor logica. Cum m-am îndepărtat, s-a dus mirosul. M-am întors, cu atât mai mult că în creierul meu se lansase provocarea Vreau cafea! Am mers după unda de aromă, exact ca în desenele cu Tom și Jerry. Și vreau să spun că în ciuda nasului afectat încă de răceală, am ajuns la fix! 😀

 

QuickMobile, fast coffee – Brewtiful Sun Plaza

 

Când am intrat era ceva lume adunată, bloggeri, angajați QuickMobile, baristas, clienți și… eu. Într-un final, coffee time! Salivam în continuare cu gândul la cafeaua aromată care îmi ghidase pașii. Doar cei șapte ani de acasă m-au oprit să nu merg direct la barista să cer o cafea.

[wp_ad_camp_1] 

Îmi place cafeaua, deși nu mă pot da o cunoscătoare.  Am încercat cafea de specialitate  în câteva locuri, aici și pe afară. Cel puțin în perioada de nefumat, savuram diferite tipuri fiindcă rupsesem asocierea cafea – țigară și mă concentram asupra aromei, fără să încerc să învăț despre, ci doar să descopăr gustul.

brewtiful-quickmobile2

Pentru mine cafeaua e precum cel mai bun prieten: îl iubești ca un întreg pentru că îți cade bine la suflet. Ce vreau să spun e că e dificil să definești savoarea cafelei, să îi asociezi arome sau nuanțe.  Dar în mod evident în mintea mea există cafele bune și restul. Izul care îmi purtase pașii era evident din categoria cafele bune, fără să fi luat o înghițitură.

 

Cafeaua … care nu e cea de toate zilele!

 

Cafeaua Brewtiful este din categoria altfel, diferită de cafeaua pe care o bem zilnic acasă.   Gustul este evident mai intens și îl veți simți de la prima degustare. Mirosul este aromat, plăcut -puternic, cu o notă de dulce-amărui, departe de izul acela de cafea supra-prăjită pe care îl are cafeaua de toate zilele.

 [wp_ad_camp_4]

Este cafea Arabica, din diferite țări de proveniență (cea de ieri era din Etiopia). Este prăjită mai puțin pentru a-și păstra aroma și gustul. Scopul acestei cafele este să încânte, nu doar să fie o doză de energie. Mirela mi-a fost ghid și mi-a povestit despre cafeaua de specialitate, ea însăși fiind barista în altă locație Brewtiful (brand-ul se mai găsește în Cărturești Universitate și Verona).

brewtiful

Revenind la cafea! Am ales espresso long black ( 2 shot-uri de espresso și apă). Apoi, fiindcă Mirela a tot povestit despre V60, am luat o doză ! Să lămurim, nu este vorba despre tensiune, deși te bagă puțin în priză! Este o cafea preparată printr-un filtru special pentru ca licoarea să își păstreze aroma originală. La gust este mai blândă decât esppresso, aroma, în schimb, mi-a părut mai intensă.

 

Dincolo de efectul energizant al cafelei, am simțit gustul bună vreme după prima înghițitură. E ciudat să spui despre lichid că are textură, dar este exact ce am simțit sau cel puțin cum creierul meu a asociat cu această cafea. Mirosul  viu,  dulce – amărui  este marketing curat.

Și când te gândești  că mirosul e primul care declanșează amintiri și asocieri! Probabil, dacă mă întrebi unde am mai băut cafele bune, nu voi știi să numesc cafenele, dar sigur creierul va deschide sertarul cu amintiri: cum arăta locul, cu cine eram… Inteligentă mișcarea de marketing a QuickMobile: într-un spațiu supra aglomerat vizual, apelează la un extra-senzor să aducă clienții în magazin: mirosul fain al cafelei!

Conceptul Brewtiful – cafea bună pentru oameni grăbiți

 

Brewtiful nu este o cafenea tipică, este conceptul coffee to go.  Brewtiful este un brand gândit pentru oameni grăbiți, așa suntem noi toți de când timpul pare a se fi comprimat. Coffee to go este luxul pe care ți-l permiți când alergi între job, shopping, programul copiilor.

[wp_ad_camp_3] 

Acum gândind la rece, graba și stilul Iepurelui de Martie din Alice în Țara Minunilor e un aspect pe care vreau să îl schimb în viața mea. De aceea mai degrabă aș cumpăra un espresso și l-aș savura pe îndelete într-o pauză de orice. Chiar merită!

brewtiful- quickmobile

Pe de altă parte, combinația QuickMobile – Brewtiful mi se pare ingenioasă. În ziua de astăzi dedicăm mult timp să ne informăm despre gadgeturi și ne place să le avem. De ce nu am amesteca două pasiuni în același spațiu? Cafeaua tradițională, în același loc cu tehnologia.

 

Ce altceva s-a întâmplat la lansarea Brewtiful în QuickMobile?

 

Am cunoscut oamen noi, unii dintre ei  faini. Am întâlnit-o pe Mirela Alexandru care mi-a povestit despre cafea, pe Ramona (ÀPois by Ramona DM) care face fotografii reușite. Apropos, chiar îi mulțumesc pentru fotografie!  Că m-a prins cu gura deschisă, e altă poveste: eram nevorbită de o săptămână! 🙂

brewtiful-quickmobile- Corina Stefan

Echipa de baristas era veselă, natural veselă, gata să povestească despre cafea. Băieții QuickMobile Sun Plaza ieri au fost prietenoși, cu atitudine deschisă, păstrând acel echilibru profesional. Este motivul pentru care Ramona m-a prins cu cu deschisă fotografie, mi-a plăcut să conversez. 🙂
 

Ce am mai observat pe  la QuickMobile?

Am reușit să mă vindec și nu mai sunt gadget addict, dar încă a rămas în mine  jumătate de microb. Am observat (fără să mă uit intenționat)  I-uri (6+) și S-uri (6+), echipamente de conectivitate inclusiv pentru căști de biclă, cred că am observat accesorii smart home, carcase de tot felul, am remarcat boxe WiFi  cu forme haioase (și viu colorate).. !

 

E prima mea ieșire ca blogger, eu fiind de cele mai multe ori în cealaltă tabără. A fost o experiență faină, aș repeta-o. Cât despre asocierea Brewtiful-Quickmobile- Cafeaua e bună, bună, conceptul e inteligent! 

 
bijuterii argint Previous post De ce cumpar bijuterii din argint de Black Friday
Rege Carol i - BCU Next post Regele Mihai – intalnire cu ultimul monarh roman