Ziua sigurantei pe Internet

Maine, 10 februarie, are loc ziua sigurantei pe Internet, eveniment care doreste sa promoveze utilizarea responsabila a Internetului si tehnologiilor online, in mod special de catre copii si tineri.

Evenimentul se organizeaza anual, incepand din 2004, in luna februarie, iar anul acesta Insafe a pregatit pentru copiii intre 10 si 15 ani un concurs intitulat „cine stie, castiga.” (http://sid2009.sigur.info/)

 

Proiectul, laudabil de altfel, nu stiu cat va da roade printre adolescentii nostri . Acestia  sunt cu atat mai caposi si se dovedesc mai mari promotori ai violentei in scoli (in special baietii) sau ai sexualitatii infantile (fete care de abia au ajuns la varsta pubertatii isi publica poze sexoase pe Hi5 pentru a fi mai cool), cu cat li se spunemai mult  „NU”.

Cine va lua aminte la mesajul „un internet mai sigur”? probabil tot acei copilasi cuminti, asa zisi tocilari, baiatul sau fata lui mamica, care oricum nu ar crea prea multe probleme.  Restul va avea grija sa se revolte la fiecare interdictie si sa faca taman pe dos. Daca o organizatie le va spune mai usor cu filmuletele cu batai pe youtube,  baietii vor inscena o cafteala si o vor posta in aceeasi zi. Daca o domnisoara aude la televizor  ca nu ar trebui sa isi arate picioarele pe internet, atunci ea va gasi de cuviinta sa isi descopere si bustul.  Cred ca mesajul nu prinde printre tineri pana nu este asociat cu o pedeapsa… sau poate nici macar.

Previous post Tara mea cu ochi frumosi in imagini
Next post Hot chat