Trucuri menite să ai picioare netede și frumoase

După cum probabil ai observat și singură, să te epilezi singură acasă nu este chiar atât de complicat pe cât credeai. Cu toate acestea, mereu este loc de mai bine, și parcă ai vrea să ai și tu acele picioarele netede și fine precum cele ale vedetelor tale preferate. Nimic complicat, dacă respecți întocmai recomandările producătorilor trecute pe ambalajul produselor destinate îndepărtării părului nedorit, dar ai în vedere și câteva sugestii. Pe acestea din urmă am ales să ți le prezentăm și noi, în rândurile de mai jos.

Scurtează firele lungi

Cel mai probabil, pentru a te bucura de rezultate de durată, și tu ai optat pentru folosirea de ceara de epilat. Nicio problemă, pentru că majoritatea celor care se epilează utilizează această metodă. Trebuie să știi însă că aceasta este foarte eficientă atunci când firele de păr au o anumită lungime. Prin urmare, dacă există o astfel de problemă în cazul tău, în sensul că sunt destul de lungi, le poți scurta ușor mai întâi.

Pielea să fie perfect uscată

Nu contează dacă optezi sau nu pentru ceara elastica, una dintre preferatele celor care aleg să se epileze acasă, important este să reții că pielea trebuie să fie perfect uscată. Da, este adevărat, durerea este mult redusă în intensitate dacă ne epilăm după duș sau o baie, dar repetăm, pielea trebuie să fie complet uscată.

Exfoliază

Înainte de a trece propriu zis la îndepărtarea părului nedorit de pe picioare, recomandarea specialiștilor este să nu uiți de exfoliere, cea cu ajutorul căreia îndepărtezi celulele moarte de la suprafața pielii, dar scoți la suprafață și acele fire de păr crescute pe sub tegument. Dacă vei proceda în acest fel, epilarea ta va fi una cu adevărat profesionist, vei reduce mult riscul de iritații și inflamații. În cazul în care nu vrei să apelezi la acele produse din comerț care îți promit o bună exfoliere, poți oricând apela la variantele naturale:  zaț de cafea, zahăr sau chiar mălai. Simplu, dar mai ales, foarte eficient!

Nu uita de hidratare

Ufff, gata, greul a trecut, ai reușit să te epilezi! Dar asta nu înseamnă că ai încheiat ședința! Trebuie să ai grijă de pielea ta și să folosești o cremă hidratantă sau un ulei cu același efect. Nu trebuie să exagerezi cu cantitatea folosită, dar nici să renunți la acest pas, pentru că în ambele variante nu faci decât să accentuezi iritațiile.

Nu te epila dimineața

Este una dintre cele mai frecvente greșeli făcute de reprezentantele sexului frumos. Fie că se epilează singure, fie că merg la salonul de cosmetică, o fac dimineața. Specialiștii sunt de părere că dimineața este cel mai prost moment ales pentru o ședință de epilat, deoarece acum pielea noastră este mult mai umflată și mai sensibilă, și de aceea durerea pe care o vei resimți va fi cu mult mai mare.

Evită să mergi la solar sau la plajă

Chiar dacă abia aștepți să mergi la piscină sau la solar, pentru a-ți primi doza de ultraviolete care să-ți facă picioarele să arate perfect, dacă doar ce te-ai epilat, așteaptă măcar 48 de ore. Nu, nu este deloc un moft, ci în acest felt e asiguri că ții deoparte multe neplăceri cutanate, care să le ofere picioarelor tale un aspect… nu prea plăcut!

Ai grijă așa cum trebuie de frumusețea picioarelor tale, și oferă-le îngrijirea de care au nevoie! Un epilat profesionist le aduce acestora un plus de frumusețe, de aceea nu trata cu superficialitate acest aspect. Nu uita nici de hidratare, și totul va fi pur și simplu perfect! Bucură-te de picioare frumoase, în orice anotimp, nu doar vara!

Previous post Ce să-i oferi soacrei de Crăciun!
infiintare firma in Timisoara Next post Ai o idee de afacere pe care vrei s-o pui in practica? Uite ce trebuie sa stii!