Taticul onorabil

A curs multa cerneala pe tema reactiei lui Traian Basescu fata de presa, dar nu ma pot abtine sa scriu si eu pe aceasta tema. Fara cerneala, bineinteles.

Vehementa si acuzele lui Basescu sunt deja un lucruri obisnuite. Atacurile la adresa presei si celor care pun intrebari incomode sunt si acestea binecunoscute. A reusit intr-un mandat sa ii spuna unui tanar  puiut de comunist, unui jurnalist gaozar sau unei domnisoare reporter “tiganca imputita”. Intotdeauna declaratiile acestea au venit intr-un cadru mai putin formal, dar din pozitia oficiala de presedinte. De data aceasta a schimbat macazul, declaratiile de razboi vin din pozitia de “tata si sot” , de la podiumul unui salon oficial.  Traian Basescu nu se mai pretinde justitiar in fata coruptiei, ci le declara razboi jurnalistilor care lucreaza pentru tonomatele de euro. De furia prezidentiala nu a scapat nici Florin Calinescu, care nu este jurnalist, ci doar actor. Raspunsul lui Calinescu a fost chiar simpatic, cerand  presedintelui, daca tot l-a declarat defunct, sa dea un decret prin care sa fie scutit de la plata impozitelor.

 Nu prea inteleg reactia presedintelui. Daca vrea sa fie tata si sot, de ce nu devine caznic si sta cu bat ape langa femeile din familia lui, ca atunci cand sunt agresate verbal sa reactioneze? De ce deodata nu mai este presedintele romanilor, ci doar tata si sot? Ce i-a starnit furia atat de tare. A citi in avion presa si i-a crescut tensiunea. Ma intreb atunci,  ce face in fata problemelor majore sau in fata unor injurii directe adresate familiei sale? Scoate bazuca?

Previous post Trafic inchis de Summit
Next post Agricultura pe asfalt