Agricultura pe asfalt

Manifestatiile lucratorilor din agricultura s-au tinut lant zilele acestea. Mai intai a venit AGROSTAR , care a cantat fanfare si aplimbat cosciuge prin fata Ministerului Agriculturii. In loc de cadavre au montat straturi de legume  si ridichi facand o salata propagandistica. Liderul sindical s-a arat nemultumit in numele celor multi, a gesticulat a acuzat. Agricultorii, cei mai napastuiti, au fost mai putin cranceni. Fetele lor aspre vorbeau o mie de cuvinte. Sau, ar fi vorbit o mie de cuvinte daca reprezentantii ministerului ar fi coborat in strada.

 

A doua zi liga agricultorilor s-a coborat spre capitala, impanzind Piata Victoriei. Oamenii au fluierat, au scandat, au invinuit…. Nici de data aceasta nu a iesit nimeni din partea reprezentantilor. Macar sa fluture o batista de la geam .

 

Problemele unei mari parti dintre oamenii din multime, taranii neaosi, care ara cu animalul, nu erau reprezentate. Erau reprezentanti ai unor societati comerciale si  ferme care isi adusesera lucratorii sa urle in fata Guvernului. Bietii palmasi, platiti fie cu salariul minim pe economie, fie cu ziua, cand purtau pancarta  pe care scria “cod al muncii pentru agricultura” credeau ca militeaza pentru un salariu mai mare sau un venit sigur. Cand colo, reprezentantii lor de suflet care i-a organizat si adus in strada nu  vroiau decat o singura modificare : contracte de munca sezoniere. Binele pe care il pregatea pentru angajat era ca acesta sa lucreze pe o perioada determinata. Ciocoi vechi si noi sa traiasca!

Previous post Taticul onorabil
Next post De ce Bucuresti?