Stormtrooper Robot

Stormtrooper Robot

Când jucariile devin inteligente, Stormtrooper Robot îți păzește sufrageria 


 

Ubtech a creat o jucarie  deșteaptă pentru copii, dar mai ales pentru adulți. Aceasta reprezintă robotul StormTrooper din Războiul Stelelor care face un mare pas (la propriu) din lumea amuzanta a robotului din copilărie care ne distra prin aspectul SF, către adevărații roboti, grație caracteristicilor smart și Augmented Reality (AR).

 

Ce știe Robotul Stormtrooper

 

La doar 16 inch (aproximativ 41 cm),  robotul Stormtrooper este un robot pe bune. Se conectează la Internet prin WiFi și poate fi poate fi implicat în jocuri prin aplicații AR instalate pe device-uri IoS sau Android. Mai mult chiar, producătorul se laudă că jucăria este complect securizată din punct de vedere al conexiunii (128-bit AES encrypted), așadar niciun stres că altcineva ar putea prelua controlul sau… îmbolnăvi (virusa) robotul.

Robotul este prevăzut cu senzori de echilibru, așa că poate merge vertical prin propriul efort și “voință”, dacă putem folosi acest cuvânt despre un robot. Este o mare realizare, considerând că noi oamenii avem echilibrul datorită creierului mic, iar alți roboți înaintează grație rotițelor.

 

În modul Sentry,  Stormtrooper devine gardianul casei, patrulând și supervizând zona în care a fost programat să se plimbe. Este pe bune paznicul casei, acesta emite alarmă când simte intruși în perimetru și în mode evident trece granița dintre joacă la realitatea serioasă.

 

Iar dacă vă gândeați că va da cu capul de robot în toți pereții sau fiecare piesă de mobilier, ei bine, producătorii au luat și acest aspect în calcul. Robotul din Războiul Stelelor este prevăzut cu senzori de “proximitate”.


 

Jucăria știe face recognition și poate fi programată să cunoască până la trei fețe de la care să accepte comenzi dedicate. Altfel, roboțelul nu ascultă de nimeni altcineva, afirmă producătorii. E de bine, ai un prieten care te ascultă, fără să riposteze moralist!

 

Aspectul este SF, cel puțin în poze Stormtrooper, chiar te trimite în lumea Star Wars.

 

Pe scurt, robotul Stormtrooper  poate fi o jucărie în realitatea augmentată, un instrument smart de pază și prietenul care îți ascultă comenzile.

 

Reținerile mele se referă la securitatea acestei jucării robotice, dar, după cum scriam, producătorii afirmă că este securizat. Mai am o reținere asupra prețului.

 

Unde și la ce preț găsești robotul StormTrooper?

 

În România, l-am văzut pe QuickMobile (de fapt aici l-am întâlnit prima oară). Mai poate fi cumpărat de pe ubrobot.com (site-ul oficial al companiei chineze),  Amazon (bineînțeles!) , bestbuy.com și magazine online de reprezentare.

În mod fascinant, găsit Stormtrooper Robot și pe Samsung.com, dar în variantă de aspirator inteligent. 🙂

 

Dacă vă dă mâna, Stormtrooper poate fi un cadou memorabil. Robotul din Star Wars costă 1600 lei pe quickmobile.ro, 300-400 USD pe alte site-uri ( plus taxe de transport rupătoare).


Personal, la nivel conceptual Stormtrooper Robot e jucărie deșteaptă, pe care o vor iubi mai ales fanii Starwars. Ca aplicabilitate, nu știu ce să spun încă, nu l-am văzut în mișcare. Mi-e clar că nu pot să mângâi un robot ca pe un câine. 

 

[wp_ad_camp_1] [wp_ad_camp_2] [wp_ad_camp_3]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + 1 =

Rege Carol i - BCU Previous post Regele Mihai – intalnire cu ultimul monarh roman
Timisoara Next post Citybreak ieftin de Revelion