Regula celor 5 secunde pentru o viata mai frumoasa – carte Mel Robbins
Regula celor 5 secunde pentru o viata implinita de Mel Robbins
Atunci cand vorbim despre dezvoltare personala, ideea principala se axeaza pe modalitati care sa amplifice capacitatea de a percepe, de a organiza si de “a face”. Autoarea Melanie (Mel) Robbins a parcurs un drum lung inainte de a deveni celebra pentru cartea sa, “Regula celor 5 secunde pentru o viata implinita” (The 5 Second Rule). Initial, ca si cariera Mel a fost comentator dar si prezentatoare la postul american CNN. In urma activitatii sale in domeniul media, Melanie Robbins a castigat si premiul Gracie. Acest premiu este dedicat tuturor femeilor din Media Americana care au dovedit o performanta remarcabila.
Pe langa activitatea sa la postul de televeziune CNN Mel a avut diverse job-uri dar si proiecte media cum ar fi “The Mel Robbins Show” sau “Someone’s Gotta Go” Ei bine, revenind la bestseller-ul “Regula celor 5 Secunde pentru o Viata Implinita” de Mel Robbins autoarea a strans o experienta de viata si profesionala impresionanta, fapt ce a condus-o spre taramul dezvoltarii personale. Prima sa publicatie, “Stop Saying You’re Fine” (Inceteaza in a zi ca esti bine n.r.) din 2011 a pregatit oarecum terenul pentru cartea care avea sa o urce in topul autorilor motivationali.
Ca principiu aplicat in publicatiile sale, Mel se axeaza pe un mesaj limpede, fara ocolisuri, preferand sa puna cititorul tet-a-tet cu propriile sale actiuni si chiar greseli. Evident, daca in prima sa carte lansata in 2011 s-a axat pe modul in care percepem evenimentele din jurul nostru, in Regula celor 5 Secunde pentru o Viata Implinita” de Mel Robbins, gasim o nota mai concreta, una care vine sa ofere o modalitate concreta pentru a rezolva una din cele mai mari probleme ale lumii moderne: Timpul.
Si pentru ca timpul este cel ce ne mananca toate zilele – asta spusa intr-o nota comica, dar accentuand pe adevar, trebuie spus faptul ca odata ca inaintarea in varsta, perceptia noastra asupra trecerii timpului ne da senzatia ca acesta trece tot mai repede. Daca in anii copilariei o vacanta de vara dura… 3 luni, acum, la o varsta de peste 30 de ani, un an trece prea repede. Evident, perceptia asupra timpului, la fel ca si oricare alt tip de perceptie (a sinelui, a informatiei, a interactiunilor, etc.) acesta este una strict subiectiva.
Chiar daca vorbim despre un subiectivism total – nu de alta, dar noi, in interiorul mintii procesam informatiile primite – exita totusi anumite elemente comune aplicabile in majoritatea cazurilor. Asadar, daca tot percepem ca timpul zboara, de ce nu ne-am invata sa ne folosim de fiecare secunda. Autoarea adreseaza o simpla intrebare: Ce poti face in 5 secunde? Iar raspunsul la aceasta este intreaga ei carte, Regula celor 5 Secunde pentru o Viata Implinita” de Mel Robbins. O lectie perfecta pentru oricine doreste sa gandeasca timpul intr-o alta maniera, mult mai constructiva, dar si pentru cei ce se agita in stanga si dreapta pentru a face mai multe in scurtele ore ale unei zile.
Ei bine, in concluzie, adresam aceasta intrebare tuturor, ce faci in 5 secunde ? Dar, ce ai putea face defapt in acest timp ?