Povestea lui Dumnezeu

Povestea lui Dumnezeu

prin vocea lui Morgan Freeman

Am văzut pe National Geographic trailerul prin care Morgan Freeman spune „The Story of God” şi am considerat  util să spun mai departe.   Potrivit  deadline.com documentarul  se va difuza în această primăvară pe National Geographic.

Rolul  lui Morgan Freeman asociat cu Dumnezeu apare în repetate rânduri.  L-am văyut prima oară pe Freeman ca Dumnezeu odată cu „Bruce Almighty”.   Comedia e savuroasă şi o recomand oricui doreşte să vadă un film haios cu mesaj profund.  Scena în care iese acel sertar fără să se termine e memorabilă, la  fel şi Jim Carrey impersonarea Atotputernicului care selectează cererile şi dă Delete All. Pentru cine nu a văzut comedia  şi vrea să se distreze văzând un film în care joacă Jim Carrey recomand din tot sufletul  „Bruce Almighty”.

Totuşi, Story of God nu este un film artistic, cu atât mai puţin o comedie. Văzând trailer-ul şi ştiind nivelul filmelor  National Geographic, „Story of God”  se anunţă un documentar complex în care sunt puse în perspectivă atât puncte de vedere religioase şi ştiinţifice deopotrivă.


Documenta National Geographic

Morgan Freeman si rolul Dumnezeu

Întorcându-mă la Morgan Freeman,  a jucat Dumnezeu în repetate rânduri, iar în ultima perioadă a fost gazda Through the Wormwhole  pe Science Channel.  Documentarul  este educativ pentru toţi, explică cum funcţionează Universul, fizica cuantică, ce este realitatea,  într-un limbaj accesibil tuturor. Am savurat emisiunea, am urmărit unele episoade şi în reluare, când s-a întâmplat să deschid TV –ul la ore potrivite.

 

Ideea documentarului

Morgan Freeman afirma  că este o simplă coincidenţă  între faptul că a jucat rolul lui Dumnezeu  şi el ca povestitor al  acestui documentar (sursa deadline.com).  Ideea documentarului  i-a venit în timp ce vizita Hagia Sofia din Istanbul şi vorbind cu localnici musulmani  despre chipul lui Isus a aflat că acesta o altă perspectivă: Isus făcând parte din tradiţia lor. Prin Story of God doreşte să transpună  povestea lui Dumnezeu din diverse unghiuri religioase şi ştiinţifice, de-a lungul a cinci mii de ani.

Pentru acest documentar a călătorit şi călătoreşte prin toată lumea, ascultând istoria de început a celor cinci religii: iudaism, creștinism, islam, budism și hinduism. Aştept cu interes să descopăr toate perspectivele asupra suferinţei, reîncarnării, toate spuse de vocea profundă a lui Morgan Freeman.

 

 

PS: Fiindcă am vorbit despre Morgan Freeman şi am făcut o recomandare de film, o voi face şi pe a doua. The Bucket list, în care actori principali sunt Morgan Freeman şi Jack Nicholson,   nu este un câştigător de Oscar, dar este o lecţie de viaţă spusă cu umor.  O poveste care te provoacă să schimbi perspectiva.

Surse: 

http://channel.nationalgeographic.com/

http://www.sciencechannel.com/

http://variety.com/

http://deadline.com/

Foto : http://pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + five =

Lumina si frica Previous post Gânduri despre visuri
Cesare Picco- un altfel de concert Next post BLIND DATE- Concert in intuneric