Mateloanta tricotatoare

 

 Nici matelotii nu mai sunt ce au fost

 

Ne obisnuiseram cu matelotii traditionali, care de dimineta pana seara stergeau puntea navei. Societatea a evoluat, capitanul a ajuns conducator de tara (si partid, intre noi fie vorba), iar curentul feminist  a transformat matelotul in mateloanta.

Mateloanta  moderna freaca podeaua,  face pe sirena capitanului (pe de o parte fiindca vorbeste in numele lui, pe de alta parte fiindca isi scoate gratiile din fundul Plescoiului), gateste pentru capitania portului, se tine de mop si duce oala… Cu sarmale bineinteles!

De unde din diurna amarata, fmeia isi cumpara fie o genta Hermes , vreun Q7 alb, asa  sa se asorteze marinei,  o tzoala de cateva mii de para, mateloanta moderna s-a dedat tricotului.   A tricotat un ochi pe fata, unul pe dos, a mai crosetat o sarma, mai colegii de la Constanta, pana si-a inseilat numele pe listele de partid.

Nu e nicio critica aici! Mateloanta chiar munceste. Se tine de mop cu sarguinciozitate, isi umple mainile cu andrele, cu ate si ite, ii incurca pe altii, se descurca pe sine.

O concluzie am : mateloantei ii plac cerneala si sticla. Altfel nu a ar fi avut dorinta sa curga valuri de cerneala despre caritatea, indemanarea si bunavointa ei si nu ar fi tanjit atat isi auda numele la televizor. Are nevoie de voturi!

 

http://www.zoopolitik.ro/play.php?vid=1520

Previous post Dictionar urban – Definitiile zilei
Next post Tara mea cu ochi frumosi