life and work balance

Life and work Balance

Conceptul de “life and work Balance”

 

Ideea de dezvoltare personala este una tot mai populara si prezinta anumite aspecte ce vin sa ofere ponturi si informatii ce vin sa sustina o imbunatatire a calitatii vietii pentru fiecare dintre noi. A te dezvolta inseamna a creste, a invata si mai ales, a te bucura de noul “tu” unul mai bun si cu o mai buna performanta in ceea ce priveste actiunile tale dar si modul tau de a percepe ceea ce este in jurul tau.

Orice aspect al vietii tale este in mare parte dictat de catre perceptie. Aceasta defineste atat cumulul de simturi dar si modul in care informatia este analizata prin prisma experientelor si a trairilor in cazul unei persoane. Asadar, in timp ce tu, de exemplu te enervezi ca trebuie sa stai la o coada lunga, cel, sau cea de langa tine, se bucura de ocazie si citeste cateva pagini din romanul preferat.

[wp_ad_camp_3]

Asadar, perceptia este liantul dintre ce este in exterior si ceea ce este in interior. Aceasta este foarte importanta in mentinerea unui echilibru, echilibru care trebuie sa fie prezent in toate aspectele.

life and work balance

Despre echilibrul dintre viata personala si munca

 

Cand vorbim despre ideea de “life and work Balance” – balansul dintre servici si viata personala – nu putem sa nu omitem o problema reala prezenta in tot mai multe exemple. Cei ce lucreaza in multi-nationale dar si in alte companii se forteaza sa lucreze cat mai mult peste program. Aceasta situatie este intalnita si in cazul celor ce lucreaza de acasa sau isi conduc propriile afaceri. In cazul acestor exemple, si nu numai, apare o simpla intrebare: Unde este acel echilibru ?

[wp_ad_camp_2]

Ei bine, pentru ca la inceput am mentionat despre mecanismul simplificat al perceptiei, trebuie spus ca aceasta este cea care formeaza echilibrul, sau il strica. A avea un balans intre viata profesionala si cea privata sau personala, inseamna in primul rand a fi prezent acolo unde este nevoie cel mai mult de tine, in sanul familiei. Evident, si planul profesional este esential, mai ales ca in mod constant aproape totul se invarte in jurul banilor. Insa, pentru un copil, nu banii sunt importanti, ci parintii.

Tot in capitolul “life and work Balance” intra si calitatea vieti. In acest caz nu ne referim strict doar la puterea de cumparare sau la vacantele de lux in insulele Maldive, ci la ceea ce te face fericit. Sunt foarte multe persoane care se simt incatusate de nevoia de a lucra pentru a putea plati rate, facturi, etc. iar din acest motiv ezita sa isi materializeze ideile si visele.

 

Nu conteaza cine esti, ci ceea ce faci pentru tine insuti

 

Daca ar fi sa generam un tipar al oamenilor de succes vom regasi in primul rand ideea de a face ceea ce iti place. Indiferent ca vorbim despre tineri care la varsta de 17 ani detin deja propria afacere, sau fosti manageri si CEO care au renuntat la vechiul job pentru a se muta in mediul rural, toti acestia au un factor comun. Au ales sa isi urmeze visul.

[wp_ad_camp_1]

Asadar in incheiere, urmati ideea de “life and work Balance” si gasiti echilibrul intre munca si viata persoanala. Bine inteles, daca se poate, incercati sa lucrati in domenii fata de care aveti o atractie pentru ca numai astfel veti lucra cu spor, si veti putea fi o prezenta activa si placuta atat in mediul profesional cat si in prezenta celor dragi voua.

festivaluri-in romania-sursa foto pixabay Previous post Festivaluri in Romania in 2018
Next post Destinatii de vacanta pentru familii cu copii