Investiții smart pentru o nouă cofetărie de succes. 5 accesorii care vor eleva aspectul oricărei creații dulci 

       Coptul unor torturi, tarte sau prăjituri pentru diferite ocazii speciale a devenit cu timpul mai mult decât un avânt sau curent în arta gastronomiei locale și internaționale. A căuta un desert specific în filele unui rețetar modern ori transmis din generație în generație înseamnă menținerea unei tradiții culinare aparte, marcă a unei afaceri unice și apreciate de către publicul larg datorită gamei diversificate și delicioase de prăjituri, foietaje sweet & savory și mai ales, de dulciuri. De la praline fine realizate din cea mai fină ciocolată belgiană, macarons, brioșe aromate, croissante cu unt cu umpluturi dulci sau sărate, brownies, plăcinte calde ori delicatese sezonale (precum pufoșii cozonaci, pasca și atât de apreciații mucenici), dotarea spațiului de activitate cu echipamente și accesorii potrivite reprezintă cheia succesului atragerii și menținerii unui public loial, a căror gusturi alese vor face ca afacerea ta să se remarce prin propulsarea ofertei dulci din categoria de „ordinary to extraordinary”

Așadar, dacă te aflai de ceva timp în căutarea unei soluții pentru depășirea condiției preparatelor tale din zona de „look artizanal” într-unul demn de stelele Michelin, consultă cu încredere, în rândurile de mai jos, mica listă de accesorii esențiale industriei deserturilor. 

Descoperă cum ai putea să dezvolți o gamă unică de deserturi impresionante și savuroase realizate cu ajutorul unor ustensile și tehnici simple: 

  1. Matrițe și decupatoare pentru biscuiți

       Biscuiții cu unt, cookies cu fulgi de ciocolată, variațiuni de fursecuri pudrate cu pulbere de zahăr ori îmbogățite cu fructe confiate sunt doar câteva exemple modelate cu precizia unui chef patiser. Fie că este vorba de forme simpliste (care imită conturul unor flori, stele, omuleți de turtă dulce, inimioare și animăluțe) sau de  variante cu ștampile (care permit imprimarea unui contur mai complicat pe suprafața biscuiților), acestea vor decupa prin bun gust și creativitate (mulțumită posibilităților infinite de customizare) o serie de creații dulci adaptate cerințelor stricte ale clienților și cutumelor  evenimentelor private.  

  1. Un stil artistic dulce creionat prin intermediul mulajelor din silicon

       Mulajele din silicon sunt apreciate atât de amatori, cât și de profesioniști, datorită sursei nesecate de inspirație artistică pe care acestea o pot conferi prăjiturilor și torturilor îndreptate celebrării unor ocazii speciale precum aniversările, nunțile, onomasticele, revederile cu persoanele dragi etc. Grație unui acces facil la informație și la tutoriale felurite, poți învăța sau îți poți instrui echipa să modeleze celei mai frumoase roze multicolore, stele aurii, amorași gingași perfecți pentru Valentine’s Day ori personajele favorite pentru ziua specială a unui prichindel. Spre exemplu, aceste ustensile și decupatoare de la Tomvalk (printre care se numără și antemenționatele forme din silicon) sunt ideale pentru cei mai perfecționiști maeștrii cofetari mulțumită calității, ofertei generoase și a prețurilor reflectate în produse greu de refuzat și unice ca aspect prin natura promisiunilor de ornamentare a torturilor și produselor dulci. 

  1. Forme creative și reglabile pentru torturi

   Realizate din oțel inoxidabil, acest tip de ustensile de cofetărie reglabile clasice (dreptunghiulare, pătrate, circulare) sau ajustabile sub forme și dimensiuni incomensurabile (inimă, animale, motive celeste, flori ș.a.) sunt indispensabile sectorului de activitate al cofetăriilor. Este recomandat, atât celor aflați la început de drum, cât și profesioniștilor, achiziționarea mai multor exemplare astfel de tăvi, mai ales celor a căror activitate depinde de confecționarea de torturi personalizate, pe diferite niveluri și cu arome distincte. 

  1. Suporturi metalice pentru răcirea prăjiturilor și foitajelor

     Grătarele de răcire metalice permit atingerea unei temperaturi scăzute treptate  potrivite manevrării lor fără un risc de accidentare, în vederea expunerii preparatelor finisate în vitrina de prezentare a localului și, respectiv, servirea acestora clienților. Optează pentru modele confecționate din materiale durabile și nevătămătoare sănătății personalului și consumatorilor, precum oțelul inoxidabil (care este rezistent la rugină și coroziune). 

  1. „Sprinkle some magic” cu niște praf colorat 

      Aerograful este un instrument impresionant care permite unui cofetar să devină un adevărat artist. Astfel, indiferent de canvas, utilizarea unui aerograf și a unor coloranți profesionali îți vor permite să controlezi aspecte ce țin de nivelul concentrației, dozaj, stratificare, mixarea de culori pentru obținerea uneia noi etc. Asemănător tehnicii graffiti, acesta poate fi utilizat în acoperirea uniformă a suprafeței unui tort de dimensiuni considerabile, dar și în pictarea manuală a unor elemente decorative din marțipan sau din pastă de zahăr (trandafirii dulci fiind cei mai comuni).

      În concluzie, accesoriile potrivite pentru cofetărie pot contribui la transformarea deserturilor în adevărate opere de artă culinară, atrăgând și fidelizând clienții prin intermediul gustului și factorului vizual. Așadar, consideră o investiție în astfel de  instrumente pentru scontarea unui succes și a unei victorii cu gust dulce pentru business-ul tău!

Previous post Cum îi poți face o surpriză deosebită partenerei tale? Top 3 cadouri care o vor surprinde
Next post Activități extrașcolare pentru bunăstarea copilului tău – 4 idei care merită încercate