Inundatiile, sezonul estival si festivalul aduc aglomeratia

Postez comunicatul Politiei Rutiere pentru cine ajunge pe aici si nu a ajuns pe Infotrafic

TRAFICUL RUTIER PE DN 17A CÂMPULUNG MOLDOVENESC – RĂDĂUŢI ESTE OPRIT/ POLIŢIA RUTIERĂ PRECONIZEAZĂ CĂ DRUMURILE ÎNSPRE MARE SE VOR AGLOMERA ŞI ASTĂZI

    

    Centrul INFOTRAFIC informează că un singur drum naţional este blocat din cauza ploilor de azi-noapte. Este vorba despre DN 17A Câmpulung Moldovenesc – Rădăuţi. Aluviunile au distrus rampa de acces a unui pod peste Râul Suceava, în localitatea Marginea şi, din această cauză, traficul rutier se desfăşoară deviat pe două rute:

 

• DN 2E Horodnic de Sus – Vicovul de Jos;

 

• DN 2H Volovăţ – Arbore.

 

La faţa locului există echipaje de poliţie care dirijează circulaţia pe rutele recomandate.

 

Şi la acest sfârşit de săptămână Poliţia Rutieră a luat măsuri de suplimentare a efectivelor care acţionează pe rutele către mare şi munte, în aşa fel încât circulaţia autovehiculelor să se desfăşoare în condiţii cât mai normale.

 

Preconizăm că în a doua parte a zilei traficul rutier pe DN22C Cernavodă – Medgidia – Basarabi se va intensifica, existând chiar posibilitatea apariţiei unor blocaje din cauza capacităţii reduse a acestui drum de a prelua fluxul de autovehicule de pe Autostrada Soarelui. De aceea, recomandăm utilizarea următoarelor rute alternative:

 

• DN2 Bucureşti – Urziceni, în continuare DN2A Slobozia – Hârşova – Constanţa;

 

• Părăsirea Autostrăzii Bucureşti – Constanţa la Lehliu şi continuarea deplasării pe DN 3 Lehliu – Călăraşi ( trecerea Dunării cu bacul ) – Ostrov – Adamclisi – Cobadin – Basarabi – Constanţa.

 

 

Un elicopter din dotarea Inspectoratului de Aviaţie al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative va survola principalele şosele înspre litoral şi staţiunile montane, pentru a urmări modul în care traficul rutier se desfăşoară şi pentru a transmite informaţii echipajelor de la sol, care pot interveni prompt în caz de necesitate. Se va acţiona, în principal, pentru combaterea neregulilor des întâlnite în ultima perioadă: nerespectarea regimului legal de viteză şi a timpilor de odihnă şi conducere.

 

 

În cazul aglomerării DN1, la ieşirea din capitală sau pe tronsonul Bucureşti – Braşov, îi sfătuim pe conducătorii auto să folosească ruta:

 

 

• DN1A Bucureşti – Buftea – Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele – Braşov.

 

 

Precizăm, de asemenea, că astăzi şi mâine, pe câteva străzi din localităţile mureşene Sighişoara şi Reghin vor fi instituite restricţii rutiere. Măsurile sunt impuse de organizarea unor manifestări social-culturale: “Zilele reghinene” şi “Sighişoara medievală-2008”. Astfel, strada Mihai Viteazul din Reghin va fi închisă circulaţiei rutiere între intersecţiile cu străzile Republicii şi Bujorului, iar festivalul de la Sighişoara aduce cu sine restricţii rutiere în cetatea medievală şi Piaţa Sigma. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × two =

Previous post Cu barca in semafor
Next post Din nou la ţară …