Feng-shui în amenajarea casei: Cum să ai parte de mai multă energie pozitivă în locuință

         Indiferent dacă ești o persoană spirituală sau nu, este important să te îngrijești de energia casei tale, deoarece aceasta îți poate influența calitatea vieții. Pentru crearea unei stării de bine în locuința ta poți ține cont de principiile Feng Shui, care susțin că ordinea, igiena și minimalismul favorizează o atmosferă foarte plăcută în locul pe care îl numești “acasă”.

         Iată mai jos o listă cu 5 idei pe care să le aplici în casa ta!

1.     Renunță la obiectele inutile 

Pentru a aerisi spațiul și a reuși să elimini energia negativă din casă ar fi bine să începi cu trierea lucrurilor pe care le deții. Obiectele vechi și cele care nu mai pot fi folosite ar trebui să fie aruncate. Prin renunțarea la obiectele nefolositoare vei schimba aspectul locuinței, astfel reușind să îmbunătățești starea de spirit. 

2.     Iluminatul locuinței

Lumina naturală ajută atât la sănătatea fizică, cât și la cea mentală, reprezentând un factor important pentru o casă în care starea de bine este prezentă. Soarele are multe beneficii când vine vorba de productivitate, ajută la reglarea ritmului circadian și astfel te poți bucura de un somn mai bun. Dacă îți dorești să îmbunătățești atmosfera la tine acasă, schimbă lumina rece cu surse de lumină în culori calde, deoarece acestea sporesc starea de confort și alege perdele prin care lumina naturală poate trece pe parcursul zilei (este important să te folosești de lumina naturală – în locul celei artificiale – pe o perioadă cât mai îndelungată). 

3.     Plantele naturale

Pe lângă aspectul frumos pe care îl au, plantele ajută la îmbunătățirea calității aerului, dar și la creșterea pozitivității. Poți alege diverse plante în funcție de lumina din casa ta sau în funcție de aspectul lor. O plantă care s-ar potrivi în locuința ta este Planta Maranta Kerchoveana de 35 cm de pe verdena.ro care se mai numește și “planta de rugăciune”.  Numele său vine de la forma pe care o capătă în timpul nopții, când își apropie petalele și imită poziția mâinilor din momentul rugăciunii.

 4.     Miros plăcut 

În general, mirosul influențează foarte mult energia dintr-o casă. Pentru a purifica acest loc poți să arzi lemnul Palo Santo, tămâie sau bețișoare parfumate. Curățarea aerului din locuință se recomandă a fi făcut pornind din bucătărie, deoarece aceasta este considerată și inima casei. În continuare, se merge în fiecare cameră cu lemnul de Palo Santo aprins sau cu tămâia aprinsă. Pentru ca rezultatul dorit să fie și mai repede atins, rostirea unei rugăciuni poate spori acest ritual. 

5.     Spațiu de relaxare

Este important și necesar să ai un spațiu în care să te poți relaxa și în care să petreci timp tu cu pasiunile tale. Trebuie sa iti amenajezi un spațiu creativ, un fotoliu unde poți citi liniștit sau un loc unde să asculți muzica preferată – iar conform principiilor Feng Shui, este ideal dacă poți face acest lucru în curte sau în grădină (ori în balcon, dacă stai la bloc).  

         Locuința ta absoarbe toate energiile, atât bune, cât și mai puțin bune. „Biniște” este cuvântul ales de români pentru a define starea de bine de acasă, fiind echivalentul cuvântului danez “hygge”. Oricum ai defini acest concept, starea ta de bine este în strânsă legătură cu energia din casa ta. Prin schimbări simple poți ajunge la rezultatul dorit și la o calitate a vieții îmbunătățită!

Sursa foto: pexels.com

Previous post Avantajele sistemului audio: ce beneficii aduce integrarea în sistemul casei tale a unui sistem audio profesional
Next post Eficienta maxima in depozitare: Cum pot rafturile revolutiona organizarea spatiilor de depozitare