obiective turistice in judetul covasna

De ce sa vizitezi judetul Covasna?

[wp_ad_camp_2]

Un judet linistit strabatut de raul Covasna este un judet important in Tinutul Secuiesc care a adunat in jurul sau o serie de comori ce merita sa fie descoperite din plin. Poti sa alegi sa iti petreci un weekend aici pe timp de vara sau chiar si pe timp de iarna intrucat aici exista cateva partii de schi amenajate si mai putin aglomerate decat cele care sunt deja cunoscute. 

Mai ales daca iti doresti un weekend linistit si relaxant atunci trebuie sa stii ca in Covasna vei reusi sa descoperi niste locatii interesante dar si cu foarte multe lucruri de oferit din acest punct de vedere. 

[wp_ad_camp_1]

Baile Balvanyos 

Prima locatie pe care ti-o propunem pentru un weekend relaxant este statiunea climaterica Baile Balvanyos care sunt recunoscute pentru izvoarele minerale si emanatiile post vulcanice sub forma de mofete.

Compozitia chimica a izvoarelor este indicata pentru tratarea unor afectiuni. Desi, la prima vedere localitatea pare sa fie izolata vei putea descoperi adevarate oaze de verdeata si de liniste oferite cu generozitate de natura. 

Monumentele istorice de la Ozun 

Toate localitatile din Covasna sunt destul de vechi iar astazi sunt adevarate monumente istorice, de arta populara si valoare religioasa. Localitatea Ozun amplasata pe malul drept al Raului Negru a fost atestata documentar pentru prima data in anul 1332. 

Ozun este plin de istorie si asta se vede in special prin numarul mare de monumente istorice intrate in circuitul turisitic. 

Vulcanul Balta Dracului 

Este un monument istoric amplasat chiar in centrul Covasnei. Vulcanul este inactiv si nu a mai erupt din anul 1984, fiind o ramasita a unei eruptii de noroi si gaze. Vulcanul Balta Dracului a fost declarata monument al naturii. 

[wp_ad_camp_2]

Valea Zanelor 

Asa cum ii sugereaza si numele este o zona deosebita, de poveste, marginita de paduri seculare. Arealul cuprinde Planul Inclinat (acel element tehnic unic in Europa), Siclaul si cascada Siclau. Aici, in fiecare an in luna iulie se organizeaza Nedeia Mocaneasca, o celebra sarbatoare locala. 

Cetatea Miske 

In Covasna exista numeroase cetati si conace istorice care merita sa fie vizitate cel putin o data in viata. La fel este si cetatea Miske. Aceasta este amplasata in padurea Miske, nu prea departe de centru. Lipsa informatiilor despre data constructiei cetatii invaluie locul in mister si il face sa fie sim ai atractiv pentru vizitatori. Cu toate acestea, legendele locale spun ca aici ar fi locuit Ileana Cosanzeana. 


Sursa foto: Print screen Youtube

Daca ti s-a parut interesant poti da mai departe. Iti spunem totusi ca distribuind, date cu caracte personal, asa cum le-ai afisate in social media, vor fi facute vizibile.

Arad ce sa faci in Previous post Arad, mica Viena – locuri interesante de vizitat
Pe urmele lui Mos Craciun - campanie ATTU Next post Crăciunul pare departe. Pentru unii copii pare să nu vină niciodată. Ați putea schimba acest lucru cu o faptă mică, dar bună