Cum organizezi spatiul casei de marcat din magazin: accesorii si lucruri de care ai nevoie

Un magazin bine organizat nu se remarca doar prin modul in care sunt asezate produsele la raft, ci si prin modul in care sunt amenajate spatiile cheie, precum este zona pentru casa de marcat.

Nimic nu trebuie sa fie intamplator cand vine vorba de organizarea unui magazin – iata cateva sfaturi care te pot ajuta la nevoie!

  1. Alege spatiul potrivit unde sa iti montezi casa de marcat

Primul pas pe care trebuie sa il faci inainte sa te gandesti la orice altceva este sa organizezi spatiul unde clientii vor veni sa achite.

Casa de marcat trebuie amplasata intr-un loc accesibil si vizibil, preferabil cat mai aproape de iesire, dar sa blocheze accesul. In plus, trebuie sa ai suficient spatiu astfel incat clientii sa poate forma o coada fara sa blocheze alte zone ale magazinului.

  • Alege mobilierul si echipamentul potrivit

Un blat solid si spatios nu trebuie sa lipseasca din acest spatiu. Pe langa casa de marcat propriu-zisa, ai nevoie de un sertar de bani unde sa organizezi bancnotele, monedele, bonuri, cupoane etc.

Pentru organizare vei mai avea nevoie de un dulap cu sertare unde sa aranjezi consumabile si orice alte lucruri i-ar mai trebui casierului. Pentru clienti, in zona blatului, poti amenaja un loc pentru pungi si sacose de cumparaturi, de unde se pot autoservi.

De asemenea, ai nevoie si de un raft cu diferite produse mici, cum ar fi ciocolata, bomboane, baterii, bandaje – produse care sa fie cumparate din impuls – mai poti expune produse promotionale sau produse pe care vrei sa le vinzi inainte sa depaseasca termenul de expirare.

  • Alege accesoriile potrivite pentru casa

Pe langa modelul de casa de marcat ales, vei mai avea nevoie de accesorii care sa iti usureze munca.

  1. Scanner de coduri de bare
  2. Aparat POS pentru plata cu cardul
  3. Imprimanta pentru chitante
  4. Sertar de bani
  5. Cantar electronic
  6. Consumabile (role hartie pentru imprimanta)

Acestea sunt cateva dintre accesoriile pe care le poti folosi astfel incat platile sa fie mai rapide.

Daca vrei ca totul sa decurga fara probleme, iar clientii tai sa fie multumiti trebuie sa ai si alte lucruri in vedere atunci cand organizezi spatiul casei de marcat. Continua sa citesti!

  1. Asigura-te ca ai intotdeauna stocuri suficiente de consumabile pentru casa de marcat. Acestea includ role de hartie pentru imprimanta, pungi pentru cumparaturi, si eventual plicuri sau folii de protectie pentru produse fragile.
  2. Cablurile casei de marcat, ale scannerului si ale POS-ului trebuie organizate cu grija pentru a evita incurcaturile si pentru a preveni accidentele. Utilizeaza cleme si organizatoare de cabluri pentru a mentine totul in ordine.
  3. Nu uita sa te asiguri ca alegi un model de casa de marcat care respecta toate reglementarile legale in vigoare. Verifica daca este omologata si daca toate procedurile de inregistrare sunt corecte. In plus, instruieste personalul astfel incat cu totii sa stie cum sa foloseasca echipamentul.

Fiecare detaliu conteaza, de la alegerea locului unde sa instalezi casa de marcat si pana la modul in care iti instruiesti angajatii!

Daca vrei echipamente pe care sa te poti baza, apeleaza la specialistii de la Cria Soft, magazin specializat de aparatura fiscala. Avand o reputatie solida pe piata si echipamente de calitate, la ei gasesti tot ce ai nevoie in materie de case de marcat, POS, cititoare coduri de bare, sertare bani!

Previous post Cand trebuie reinnoita analiza de risc la securitatea fizica?
Content Writing - Sfaturi Next post Ce trebuie sa ofere clientului un content writer bun?