citybreak iasi idie si locuri

Citybreak de Weekend la Iasi. Idei și locuri de vizitat

[wp_ad_camp_2]

Iasi, orasul celor 7 dealuri reprezinta o parte a Romaniei care merita sa fie vizitata cel putin o data in viata. Spre deosebire de alte locuri precum capitala, istoria se imbina in mod armonios cu viata moderna ce s-a conturat in mod inevitabil datorita progresului.

citybreak iasi idie si locuri

Chiar si daca te afli pentru un weekend aici, vei putea sa pleci cu amintiri frumoase si vei dori sa revii pentru a descoperi mai mult. Ai putea spune ca un weekend este insuficient pentru a descoperi toate lucrurile interesante oferite de Iasi, dar noi am creat o lista cu cele mai importante obiective turistice pe care le vei putea include in explorarea orasului pe durata a doua zile. 

[wp_ad_camp_3]

Bulevardul Stefan Cel Mare

Este unul dintre cele mai representative bulevarde din Iasi pe care il poti parcurge in orice perioada din an. Pe durata weekend-ului este inchis traficului si devine zona de promenada. Pe vreme calda, locul este unul de vis si parca te transpune intr-o alta lume. De-a lungul bulevardului se afla o serie de obiective turistice care iti pot ocupa cu usurinta o zi intreaga. 

[wp_ad_camp_1]

Biserica Metropolitana

Este una dintre cele 6 catedrale metropolitan ortodoxe din Romania si este o constructie reprezentativa pentru oras. A fost finalizata in urma cu aproape un secol pe locul a alte doua biserici. Arhitectura in stil Renascentist tarziu, cu elemente decorative de baroc, catedrala aminteste de alte constructii de acest gen din Europa. 

Biserica se poate vizita gratuit iar duminica au loc slujbele conform ritului ortodox. 


Palatul Culturii

Un obiectiv turistic reprezentativ pentru oras in interiorul caruia sunt adapostite cateva muzee extrem de interesante precum Muzeul Instrumentelor Muzicale sau Muzeul Satului. Vei putea sa iti petreci ceva timp in acest loc reprezentativ si vei putea sa pleci cu un bagaj de cunostinte mai bogat dupa o astfel de vizita. 


[wp_ad_camp_2]

Teatrul National Vasile Alecsandri

A fost proiectat de unul dintre cei mai cunoscuti arhitecti din Viena la inceputul secolului al XIX-lea. Este vizitat de numerosi turisti datorita interiorului extrem de impresionant iar piesele de teatru jucate aici ii pot transpune cu usurinta pe cei care se afla aici intr-o alta lume. In gradina Teatrului National in fiecare duminica se organizeaza expozitii de arta unde artistii vand operele la preturi de chilipir. 

Gradina Botanica

Este o destinatie perfecta pentru cei care viziteaza Iasiul pe timp de vara sau toamna timpurie. Gradina botanica este cunoscuta pentru numerosii castani ale caror fructe pot sa fie adunate de vizitatori. 

Catacombele 

Pe sub intregul oras trec o serie de catacombe similare cu cele de sub capitala tarii si leaga numeroase puncte strategice si chiar manastiri. Acestea au fost renovate si zonele au intrat in circuitul turistic. Vizitarea catacombelor este in momentul actual relativ dezorganizata, motiv pentru care iti recomandam sa le vizitezi doar in grupuri mari. 

Acestea nu sunt singurele obiective turistice pe care le poti vizita la Iasi dar, sugestiile noastre sunt suficiente pentru a putea sa iti creezi un itinerariu in care nu este timp de foarte multe lucruri si sa ai la dispozitie si timpul necesar pentru a te relaxa si sa gusti ceva bun.

Daca ti s-a parut interesant poti da mai departe. Iti spunem totusi ca distribuind, date cu caracte personal, asa cum le-ai afisate in social media, vor fi facute vizibile.

Sursa foto: https://pixabay.com

Daca ti s-a parut interesant poti da mai departe. Iti spunem totusi ca distribuind, date cu caracte personal, asa cum le-ai afisate in social media, vor fi facute vizibile.


acele masti care ne incovoaie Previous post Acele măști care ne încovoaie
Ce sa faci in Oradea Next post Ce poti face intr-un weekend la Oradea?