Ce sa faci in Oradea

Ce poti face intr-un weekend la Oradea?

[wp_ad_camp_2]

Oradea este un loc care impresioneaza prin bogatia culturala si istorica dar si prin frumusetea in sine a locului. Dezvoltarea uimitoare pe care a cunoscut-o in ultimii ani te vor face sa te simti ca intr-un adevarat oras european, motiv pentru care poate sa reprezinte o vacanta perfecta pentru cei care iubesc agitatia orasului dar isi doresc ca in acelasi timp sa descopere lucruri interesante si sa petreaca timp in natura. 

Oradea este numita si capitala Art Nouveau a Romaniei datorita multelor cladiri care imbraca acest stil arhitectural. In special cetatea din Oradea a fost pe lista obiectivelor turistice reabilitate, asadar, daca doresti sa pornesti intr-o explorare a orasului in descoperirea celor mai interesante vestigii medieval, atunci cetatea trebuie sa fie unul dintre principalele puncta de pe lista ta cu obiective demne de vizitat. 

Cetatea Oradea, un obiectiv turistic interesant pe care trebuie sa il vizitezi

Daca te afli in Oradea chiar si pentru o zi si doresti sa ai parte de o experienta deosebita, atunci iti recomandam sa vizitezi cetatea. Aceasta a fost finalizata intre anii 1570 – 1618 de niste arhitecti italieni renumiti si a servit drept religios si cultural timp de aproape cinci secole. Pana in anul 1660 a trecut prin cateva asedii carora le-a rezistat cu succes. 

[wp_ad_camp_3]

Aquapark Nymphaea sau Baile Felix

Daca vrei sa ai parte de un weekend perfect atunci trebuie sa iti petreci cel putin o zi la aquapark-ul Nymphaea a carui constructie a inceput in anul 2015. Se intinde pe o suprafata de 7 hectare si se afla pe locul fostului strand municipal. Un alt obiectiv important este reprezentat de Baile Felix care se afla la aproximativ 8 km de oras. Banii investiti in ultimul timp in hoteluri, centre de agrement si locuri de distractie in statiune au inceput sa atraga din ce in ce mai multi turisti. 

Exploreaza cladirile din Piata Unirii 

In Piata Unirii sunt imbinate numeroase stiluri arhitecturale, concretizate in monumente deosebite precum Palatul Vulturului Negru, Palatul Primariei Oradea, Casa Kovacs, Palatul Moskovits Adolf si fii sai, Catedrala Greco – Catolica ,,Sfantul Ierarh Nicolae”. Un alt obiectiv turistic pe care nu trebuie sa il ratezi este Biserica cu Luna, unica in Europa gratie mecanismului din turla bisericii care pune in miscare o sfera sub forma lunii. 

[wp_ad_camp_1]

Acestea nu sunt singurele obiective turistice pe care le poti vizita. In plus, pentru o experienta deosebita incearca sa te amesteci cu multimea si sa incerci sa gusti putin din viata de zi cu zi a localnicilor. Astfel, vei putea sa descoperi lucruri interesante pe care nici un ghid turistic nu ti le va prezenta in timpul unui tur organizat prin oras. Descopera deliciile culinare ale zonei, plimba-te si nu uita de aparatul de fotografiat. Acesta te va ajuta sa ai cele mai frumoase amintiri din vacanta si iti vei dori sa te intorci inapoi pentru a explora mai mult. 

Este un oras deosebit cu foarte multe lucruri de oferit vizitatorilor si, chiar daca te afli numai pentru un singur weekend aici, vei putea sa te simti excelent. 

Sursa foto: Printscreen Youtube.com

Daca ti s-a parut interesant poti da mai departe. Iti spunem totusi ca distribuind, date cu caracte personal, asa cum le-ai afisate in social media, vor fi facute vizibile.

citybreak iasi idie si locuri Previous post Citybreak de Weekend la Iasi. Idei și locuri de vizitat
premiera film documentar la casa de cultura friederich schiller Next post Premiera film documentar la Casa de Cultură „Friedrich Schiller”