de ce sa vizitezi qatar

De ce sa vizitezi Qatar?

[wp_ad_camp_1]

Qatar este una dintre cele mai fascinante si uimitoare tari pe care sa le adaugi pe lista vacantelor tale. Tarile din Golf sunt mai putin cunoscute deoarece majoritatea calatorilor nu au idee ce trebuie sa vizitezi atunci cand ajungi in zone urbane importante. Cu toate acestea, in afara capitalei exista multe alte locuri deosebite cu un bogat trecut istoric si cultural.

[wp_ad_camp_2]

Qatar una dintre cele mai bogate tari din lume

Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, Qatar s-a confruntat cu saracie extrema, pana a inceput sa produca petrol ceea ce a dat posibilitatea tarii de a fi una dintre cele mai bogate din lume. Qatar este spalat de apele din Golful Persic. In zonele de coasta poti sa gasesti recifuri de corali uriase, locuri perfecte pentru a face scufundari. Desi este in mare parte arid, exista zone cu tamarind, stuf, multe tipuri de arbori si vegetatie. In zilele noastre cultura este influentata de faptul ca este una dintre cele mai bogate tari din lume. Qatar este un loc unde contrastele dintre salbaticia si fronturile nesfarsite de plaja nu corespund cu incredibilii zgarie-nori din Doha. Resursele de petrol si properties for sale in Qatar sunt sursa acestei uluitoare bogatii. Mai este un aspect: leadershipul. In aceasta tara au fost adusi specialisti din toate colturile lumii, in Qatar majoritatea populatiei fiind formata din expati, experti care isi aduc contributia la crestere.

Costurile de trai sunt ridicate, dar la fel sunt si nivelul de viata si salariile. Astfel, pe piata sunt apartments for rent in Qatar care incep de la QAR 6.000 , dar salariul mediu in 201 a atins nivelul QAR 206.347, ca o media a mai mult 400 de tipuri de joburi.

de ce sa vizitezi qatar

Ce sa vizitezi in Qatar

Cea mai buna perioada pentru a vizita aceasta tara este in lunile noiembrie si februarie. Qatar este un teren construit de oameni nomazi care au rezistat intr-un fel sa locuiasca in acest loc dificil datorita caldurii excesive si furtunilor puternice de nisip. Dar, daca vizitezi Qatar in lunile mentionate, vei avea parte de o experienta placuta si vei putea sa descoperi multe lucruri uimitoare. Noi am trecut pe o lista cele mai uimitoare 5 locuri demne de trecut pe itinerariul tau de calatorie.

Bir Zekreet

Este cunoscut si sub numele de Ras Abrouq si este situata in Peninsula Durkan. Locul este renumit pentru plajele sale si formatiunile geografice specifice. Desertul Bir Zekreet este cunoscut si prin ,,desertul ciupercilor” deoarece are mai multe formatiuni de roca ce seamana cu ele. Pana in punctul cel mai inalt vei putea avea parte de o vedere panoramica incredibila spre desert a rezervatiei naturale Brouq, cu fundul marii.

In plus, fata de cele mentionate mai sunt foarte multe situri arheologice. Drept urmare, daca esti in cautarea unui concediu la mare in toata regula Bir Zekreet reprezinta destinatia ideala.

[wp_ad_camp_3]

Rezervatia biosferei Al Reem

Este un ecosistem foarte rar, recunoscut de UNESCO. Situat la nord de Bir Zekreet aceasta regiune de desert semi arid este habitatul natural al gazelelor si pentru onix. Conservarea si reproducerea speciilor si plantelor edemice din regiune sunt insotite de activitati industriale folosind tehnologii moderne ecologice orientate spre extragerea petrolului si gazelor.

Sculptura East- West / West – East

Situat in interiorul rezervatiei naturale aceasta sculptura se potriveste perfect cu desertul Qatari de vest. Este o sculptura neobisnuita realizata din placi mari dreptunghiulare care cu siguranta starneste interesul vizitatorilor. Sculptura a fost comandata de la americanul Richard Serra de catre Autoritatea Muzeelor din Qatar, fondata de Hamad bin khalifa al thani.

Barzan

Barzan Towers si Fortul Barzan sunt situate in orasul Umm Salal Mohammed, la aproximativ 20 km la nord de Doha. Turnurile au servit in mod initial pentru a mentine apa si pentru observarea lunii pentru determinarea ocaziilor importante din calendar. Toate orasele din regiune au turnuri de observare care sunt circulare dar turnurile Barzan se remarca prin faptul ca sunt dreptunghiulare.

[wp_ad_camp_1]

Satul arheologic Al Zubarah

Situat pe partea de nord-vest Al Zubarah este principalul sit arheologic din Qatar si este recunoscut de Patrimoniul UNESCO. Fondata de comerciantii din Kuweit in secolul al X-lea a fost un port important si un post comercial in activitatea de cultivare si recoltare a perlelor. Ruinele orasului abandonat Al Zubarah este unul dintre cele mai bune exemple care arata modul in care au fost asezarile tipice din secolul XVIII din Golful Persic.

Situl arheologic include ruinele orasului, portul, canalul maritim, cele doua ziduri si impresionantul Fort Zubarach construit in 1938 pentru a servi ca statie de Paza de Coasta.

[wp_ad_camp_1]

Mai sunt multe alte locuri deosebit de interesante de vizitat si nu trebuie sa ratezi Doha sau Sculpturile de Piatra de la Al Jassasiya.

Cu siguranta, in momentul in care vei patrunde in interiorul tarii nu ai cum sa nu observi multe lucruri uimitoare. Merita cel putin o data in viata sa faci o astfel de calatorie. Desigur, planificarea calatoriei reprezinta unul dintre principalele aspecte si iti doresti sa gasesti solutiile cele mai potrivite pentru tine.

city break ieftin- barcelona Previous post Top 3 locuri de city break ieftin unde mergi in orice anotimp
piscine exterioare in jurul Bucurestiului timp liber Next post Piscine exterioare in jurul Bucurestiului de care sa te bucuri intr-o zi de weekend