ce sa faci in sighisoara

Topul celor mai importante lucruri pe care sa le faci la Sighisoara, orasul medieval care te va cuceri

Am pornit din capitala cu trenul catre una dintre cele mai frumoase destinatii din Transilvania, Sighisoara. Desi puteam sa aleg orice alta destinatie turistica am ales acest orasel intrucat mi-a patruns in suflet inca de cand eram studenta la facultate. Drumul din Bucuresti pana in Sighisoara nu este mai lung de 4-5 ore, daca mergi cu trenul, ceea ce am facut si noi intrucat am preferat sa lasam masina acasa si sa admiram mai in detaliu peisajul pana ce aveam sa ajungem la destinatie.

In prima zi cand ajungi nu poti sa faci prea multe lucruri intrucat trebuie sa dai check in la hotel si apoi cu siguranta iti doresti sa mananci ceva si sa te odihnesti putin insa, vei dori sa descoperi cat mai repede ce poti sa faci astfel incat sa te simti bine inca din prima zi. In Sighisoara vei putea sa gasesti numeroase restaurante si terase unde sa iti tragi sufletul atunci cand doresti sa faci o pauza intre vizitele la diferite obiective turistice.

Dar haide sa iti povestesc ce trebuie sa faci neaparat in momentul in care ajungi si pana cand pleci.

ce sa faci in sighisoara


Lucruri pe care trebuie sa le faci neaparat in cetate

Daca tot am inceput cu cazare si check in, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te asiguri inca de acasa ca ti-ai rezervat un loc direct intr-un hotel sau o pensiune din cetate. Chiar si daca costa putin mai mult sa stai in cetate experienta merita cu siguranta intrucat in dimineata in care te vei trezi te vei simti de parca te-ai fi intors in vremuri de mult apuse. Sentimentul este minunat si, cu siguranta vei dori sa repeti experienta. â

Strazile cetatii Sighisoara

Plimba-te cat mai mult pe stradutele medievale si exploreaza cetatea. Eu iti spun ca de fiecare data cand sunt acolo descopar lucruri noi si incredibile. Stradutele pline de sarm, cu case de-o parte si de alta cu felinare agatate pe pereti si obloane din lemn nu ai cum sa nu te simti de parca ai fi patruns intr-un alt secol. Mai ales daca doresti sa traiesti din plin experienta medievala este cel mai simplu mod pe care ti-l putem recomanda. Sfatul meu este acela sa te dezlipesti de hoardele de turisti care roiesc prin oras si exploreaza stradutele. Suntem siguri ca vei putea sa gasesti un loc special pentru tine in cetate de care sa iti aduci aminte intotdeauna.

Scara Acoperita

Nu uita de Scara Acoperita, urca treptele pana pe deal si vei putea avea parte de liniste si o priveliste excelenta asupra intregului oras. Biserica Evanghelica din Deal este un minunat edificiu gotic ce a fost ridicat intre anii 1345 – 1525 pe locul unei capele. Aici vei putea sa vezi sculpturi gotice in piatra din secolul al XV-lea si multe picturi murale in stil gotic si renascentist. Legatura dintre cetate si Biserica din Deal se face prin Scara Acoperita care a fost construita pentru a inlesni accesul copiilor la scoala din deal si a fost acoperita pentru a-i feri de capriciile vremii. Initial scara a avut 300 de trepte insa acuma sunt numai 175 iar unii spun ca ar fi 178. Chiar si mie mi-au iesit 178 atunci cand am numarat.

Cimitirul evanghelic

Un alt lucru interesant pe care poti sa il faci este sa vizitezi un cimitir evanghelic. Desi poate sa sune bizar ca tocmai in vacanta sa vizitezi un cimitir, merita sa faci acest lucru dintr-un singur motiv. Vei putea sa vezi cele mai vechi pietre funerare care dateaza din secolul al XVIII-lea.

Nu rata experientele pe care ti le poate oferi Turnul cu Ceas

Apoi, dupa ce ai facut aceasta vizita nu trebuie sa ratezi sa urci in Turnul cu Ceas. Aici se afla si Muzeul de Istorie al orasului. Printre exponatele din muzeu este amenajata si o camera gotica unde se afla diverse obiecte ce au apartinut breslelor iar unele iti vor da fiori de-a dreptul cum este trusa medicala pentru amputari sau cea pentru ginecologie. Cu siguranta ai vazut de jos figurinele cu care este decorat Turnul cu Ceas insa, este de-a dreptul impresionant momentul acela cand le vezi de aproape. Tot in Turn vei putea sa vezi mecanismul actual al ceasului si cele 7 figurine care reprezinta zilele saptamanii.

Daca tot esti la Muzeul de Istorie nu uita sa vizitezi si camera de tortura. Desigur, acum 500 de ani era o experienta destul de infioratoare de unde nu aveai cum sa iesi viu insa, acum este de-a dreptul pacat sa ratezi asa o ocazie. Daca esti amator de senzatii crunte atunci este locul pe care nu trebuie sa il ratezi sub nici o forma. In mica expozitie de aici vei putea sa vezi de toate incepand de la lanturi pentru maini si picioare pana la jug, spanzuratoare si scara de tortura.

Dupa ce ai trait aceasta experienta, in mod clar va trebui sa iesi din cetate si sa explorezi si imprejurimile. Vei descoperi o lume diferita fata de tot ceea ce cunosteai pana in prezent dar si multe lucruri care te vor face sa iti para rau ca sejurul tau s-a incheiat.

Previous post Psiholog Aida Ivan – ” Imi place femeia, imi place forta sensibilitatii ei”
valentines sau dragobete Next post Valentine’s Day sau Dragobete? De ce se afla o sarbatoare autohtona in umbra uneia importate?