cladire din craiova- daca nu stii ce sa faci in dolj

Ai dor de duca?Uite ce sa faci in judetul Dolj

[wp_ad_camp_2]

Situat in partea sudica a Romaniei, adaposteste unele dintre cele mai frumoase mosteniri culturale si istorice care te pot impresiona instantaneu. Daca te afli in aceasta zona chiar si pentru cateva zile sau chiar si doar pentru o singura zi, nu poti sa ratezi minunatele obiective turistice care te asteapta sa le descoperi. 

Pictura murala pe o cladire din Centrul Vechi al Craiovei.

Este un judet care are numeroase locuri de oferit si, pentru a-ti oferi cateva idei pentru vacanta urmatoare ne-am straduit sa punem pe lista cateva dintre cele mai importante locuri care pot sa fie descoperite in judetul Dolj. 

Locuri pe care sa le descoperiti in Craiova

Craiova este resedinta judetului care reprezinta un adevarat centru istoric al Romaniei. Impresionand prin intermediul arhitecturii din centrul istoric, dar si prin peisajele deosebite, este un loc pe care trebuie sa il vizitezi macar o data in viata. Astfel, in Craiova nu trebuie sa ratezi Casa Baniei, Palatul Jean Mihail care gazduieste astazi Muzeul de Arta, sectiile muzeului Olteniei, Catedrala Mitropolitana Sfantul Dumitru. 

ce sa faci in dolj palatul culturii Craiova

Tot in Craiova te surprinde si Parcul National Nicolae Romanescu, un adevarat monument de arhitectura peisagistica, al treilea ca marime din Europa. 

Palatul Marincu din centrul orasului Calafat 

Este o constructie realizata dupa planurile arhitectului Paul Gottereau care a proiectat numeroase cladiri de seama in Bucuresti si in tara. Astazi, palatul gazduieste Muzeul de Arta si Etnografie care dispune de numeroase expozitii permanente si obiecte de arta, expozitii personale ale anumitor artisti contemporani din tara si din strainatate. 

[wp_ad_camp_1]

Crama Segarcea

Situata intre Craiova si  Calafat este o zona renumita pentru podgoriile sale dar si pentru crama Segarcea, proprietatea regala din  timpul lui Carol I. 

Nu trebuie sa ratezi nici orasul Bailesti unde poti vizita muzeul Campiei Bailestilor si casa memoriala Amza Pellea. 

[wp_ad_camp_3]

Obiectivele naturale ale judetului Dolj

Obiectivele naturale ale judetului Dolj se remarca si ele prin unicitate si nu iti va fi greu sa observi aspectul impresionant pe care il ofera. Lacul Bistret este unul dintre locurile pe care nu trebuie sa le ratezi daca te afli in acest judet. Este deosebit de frumos si este refugiul pasarilor calatoare.

O alta locatie la fel de impresionanta este Rezervatia Ornitologica de la Ciupercenii Vechi, unde vei putea sa vezi exemplare de egreta alba, barza neagra, lisite, starc rosu sau barza pestrita. 

In Plenita, un alt obiectiv natural deosebit al judetului Dolj unde vei putea descoperi specii rare de bujor salbatic. 

Nu ezita sa planuiesti o calatorie in acest judet minunat care te asteapta sa descoperi numeroase obiective istorice, culturale si naturale. Este o zona care te va impresiona indiferent daca te afli aici doar pentru o singura zi sau ti-ai planuit un sejur de cateva zile. Un rai al celor care sunt pasionati de birdwatching, dar si al celor care doresc sa porneasca pe urmele istoriei. 

Bucura-te de aceste daruri superbe si nu ezita sa le treci pe itinerariul tau intrucat suntem siguri ca le vei aprecia si iti vei dori sa te intorci aici de mai multe ori. Este o destinatie perfecta pentru familiile cu copii si pentru cei care doresc sa descopere tot ceea ce a lasat istorie drept mostenire tarii noastre.
Sursa imagini: Corina Stefan

Daca ti s-a parut interesant poti da mai departe. Iti spunem totusi ca distribuind, date cu caracte personal, asa cum le-ai afisate in social media, vor fi facute vizibile.nu vreau sa depind Previous post ”Nu vreau sa depind…”
aplicatie-muzee-bucuresti-constanta-cluj-napoca Next post Aplicatii mobile te invita sa cunosti muzee si edificii de patrimoniu