Sibiu imagine de sus.

Muzeul Brukenthal Sibiu

Renovări la Muzeul Național Brukenthal

Muzeul Național Brukenthal a anunțat lucrări de renovare și conservare la o parte dintre galeriile existente. Lucrările de conservare au loc anual, în 2016 desfășurându-se în următoarele perioade:

15 februarie– 1 martie2016 – Muzeul de Istorie

3 februarie – 1 martie 2016 – Muzeul de Artă contemporană

 până în 24 martie 2016 – Muzeul de Vânătoare.

 

Muzeul și Palatul Brukenthal

Muzeul a avut la bază colecțiile private ale baronului Samuel Von Brukental, în palatul construit de aceeași personalitate. Palatul s-a ridicat în 1778- 1888 în stilul Baroc și era una dintre cele mai somptuoase clădiri ale Transilvaniei acelor vremuri.

Samuel von Brukenthal a fost o perioadă, până la moartea împărătesei Maria Tereza, guvernator al Transilvaniei. Filantrop și om de artă, baronul amenționat în testament ca Palatul să devină muzeu în cazul în care nu există decendenți moștenitori. Von Brukental decedează în 1803, iar Palatul devine muzeul în 1819, ca una dintre primele instituții culturale de acest tip din Europa.

Muzeul Național Brukenthal este primul muzeu din România, anul acesta aniversând 199 de ani la înființare. Palatul este o atracție importantă a orașului Sibiu și una dintre cele mai importante instituții de acest tip din România. Numai în 2015 a atras aproximativ 400,000 vizitatori.

Bogdan Oproiu Motocros Previous post Motocros ca sport
Cursuri online Next post Cursuri gratuite cu de toate